Expressen > Opinion

Wednesday, 23 October, 19:59

Expressen - 09 okt 19 kl. 07:55

Självklart ska det finnas språkkrav i äldreomsorgenDet är bedrövligt att hemtjänsten låter personal som knappt kan språket gå hem till äldre på egen hand. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Självklartska det , finnas, språkkravi , äldreomsorgen
Barometern - 11 feb 19 kl. 21:00

Diskussion om språkkrav: ”Äldreomsorgen ska inte vara ett integrationsprojekt”

Det blev debatt kring SD-s motion om att ställa språkkrav på dem som anställs i kommunen. Ställer man krav på språkkunskap kan man missa guldkorn, menar kommunalrådet..

Barometern - 13 feb 19 kl. 14:25

Ny motion om språkkrav

SD-motionen om språkkrav på alla som anställs i Torsås kommun röstades ned i kommunfullmäktige i måndags. Nu kommer en ny motion om språkkrav..

YLE - 10 mar 17 kl. 06:54

Pargas tummar på språkkrav inom social- och hälsovården

Pargas stad planerar att sänka på språkkraven för att hitta behörig personal inom social- och hälsovården. Staden har haft svårigheter med att rekrytera läkare och socialarbetare under de senaste två, tre åren. Det här har lett till att staden i vissa fall har köpt privata vårdtjänster, vilket kostar mer.

Nyhetskanalen - 12 jun 12 kl. 01:33

FP: Språkkrav för medborgarskap

Avskaffa den retroaktiva föräldrapenningen så att utrikes födda kvinnor inte hindras från att studera svenska, låt språkundervisningen ha fokus på jobb och ställ språkkrav för medborgarskap. Så lyder tre av de åtta punkterna i Folkpartiets integrationspolitiska program som presenteras på tisdagen."Allra viktigast är att den som kommer till Sverige snabbt lär sig svenska och kommer in på arbetsmarknaden", skriver partiets tre ministrar Jan Björklund, Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni på DN Debatt..

BT - 16 jan 18 kl. 23:38

M vill ha hårdare språkkrav

Moderaterna vill se tuffare språkkrav för nyanlända som kommer till Sverige. Partiet föreslår bland annat att ersättningen ska kunna dras in om de inte lyckas nå upp till ett godkänt resultat i sina svenskstudier. - Vi har sakta men säkert insett att de krav vi har på svenska språket inte är tillräckliga.

DN - 28 jan 15 kl. 00:40

”Effektivare integration med försörjnings- och språkkrav”

Nya villkor. För att integrationen ska fungera och fler komma i arbete måste ­­migrationspolitiken förändras. Försörjningskrav för anhöriginvandring, villkor för ­uppehållstillstånd och språkkrav för medborgarskap är tre viktiga delar, ­skriver ­folkpartisterna Jan Björklund, Gulan Avci, Roger Haddad och Robert Hannah..

Sydsvenskan - 28 jan 15 kl. 17:31

Istället för språkkrav

Nu talas det åter om språkkrav för medborgarskap. Men fokus borde snarare ligga på samhällets grundläggande värden..

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 15 kl. 17:31

Istället för språkkrav

Nu talas det åter om språkkrav för medborgarskap. Men fokus borde snarare ligga på samhällets grundläggande värden..

Dagens Medicin - 27 apr 16 kl. 07:30

Högre språkkrav kan medföra färre läkare

Höjda språkkrav på EU-utbildade läkare kan försvåra rekryteringen till svensk sjukvård. Oklarheter om reglerna sätter käppar i hjulet för anställningar av läkare från andra EU-länder..

Barometern - 27 apr 16 kl. 13:37

Höjda språkkrav kan stoppa läkare

Höjda språkkrav för EU-utbildade läkare kan försvåra rekryteringen till svensk sjukvård, skriver Dagens medicin. Tidigare har läkare som utbildats inom EU kunnat söka svensk läkarlegitimation om de haft svenskakunskaper i nivå B2, vilket motsvarar ungefär sex månaders heltidsstudier.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Straffriheten måste bort om fler ska våga vittna

Det är svårt att få fler att vittna om resultatet ändå bara blir att grova brottslingar får gå på samtal hos socialtjänsten..

Expressen - 13 timmar sedan

Har RFSL verkligen råd att porta SD?

Bråket om regnbågsflaggan i Sölvesborg, och det växande stödet för SD, aktualiserar ett gammalt dilemma för HBTQ-rörelsen: Ska man samtala med Sverigedemokraterna eller försöka isolera dem?.

Expressen - Igår: 19:00

Påsskatten ger miljökampen dåligt rykte

Plastpåsskatten framstår som godtycklig - en förevändning för staten att dra in pengar. Det är dumt spelat om politikerna vill ha med folket på den gröna resan..

Expressen - Igår: 07:30

Hatten av för ex-politiker som tar ett riktigt jobb

Döm dina politiker efter hur de agerar när den politiska karriären är över: Hugger de i, eller såsar de runt på skattebetalarnas bekostnad?.

Expressen - I förrgår: 16:21

Moderaterna riskerar att köra ner i högerdiket

Ropen på ständigt sänkta skatter skadar Moderaterna. Det är extra märkligt i en tid då väljarna oroar sig över välfärden och det politiska mittfältet ligger öde..

Expressen - I förrgår: 06:30

Byråkratiska fånerier får inte fälla en klok reform

I framtiden kan fler äldre komma att söka sig till det nya mellanboendet. Det skulle avlasta kommunernas pressade äldreomsorg..

Expressen - 20 okt 19 kl. 17:07

Kriminella gäng tjänar på jobbinvandringen

En rad myndigheter kräver att den slapphänta hanteringen av arbetskraftsinvandring ska stramas åt. Politiker som vill bekämpa gängen måste lyssna..

Expressen - 19 okt 19 kl. 17:50

Staten har lämnat kommunerna i sticket

Det är provocerande att se hur staten dumpar problem på landets kommuner och sedan tar en springnota..

Expressen - 18 okt 19 kl. 17:50

Motvilliga jurister lär inte porta några tjuvar från Ica

Är utredaren det minsta representativ för juristkåren lär vi aldrig få se åklagare besluta om tillträdesförbud..

Expressen - 18 okt 19 kl. 15:37

Vi kan inte låta lallare leverera vårdmateriel

Det är ingen slump att svenska sjukhus måste ställa in sina operationer.Vår beredskap är inte god..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.