Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 October, 06:24

Dagens PS - 09 okt 19 kl. 07:53

Klädhandeln fortsätter falla: ”Hyrorna tynger”Den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, föll med 2,9 procent i september jämfört med samma månad förra året. Skoförsäljningen minskade under månaden med 6,9 procent. Det framgår av Stilindex från Svensk Handel Stil. ”Trots en svag jämförelsemånad backade modehandeln i september. Framförallt har skobranschen det motigt och har så haft en längre tid med ett tapp på 4,5 procent sedan årets början”, konstaterar Svensk Handel Stils ordförande Mikael Sandström i ett pressmeddelande.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stilindex, Svensk Handel Stil, Svensk Handel Stils, Mikael Sandström, September, Ackumulerat, Klädhandeln, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klädhandelnfortsätter , falla, Hyrorna, tynger
Cornucopia - 08 jan 18 kl. 09:14

Stockholms kommun höjer markhyrorna - BR kan falla 1.5 MSEK i värde

Stockholms kommun har beslutat att höja markhyrorna för bostadsrättsföreningar och hyresvärdar som inte äger fastigheten byggnaden står på. Höjningen kommer kosta en trerummare cirka 1 200:- SEK mer i månaden, oavsett om det är en bostadsrätt eller hyresrätt. En normal bostadsrätt kan falla nästan 1.

Affärsvärlden - 06 aug 14 kl. 14:35

Storbanker tynger på Stockholmsbörsen

Kurserna på Stockholmsbörsen fortsätter backa efter att ha startat dagen under nollstrecket. Flera svenska banker tynger och rapportaktuella Lundin fortsätter falla på en redan sur börsdag..

Affärsvärlden - 02 feb 16 kl. 14:44

Lägre oljepris tynger USA-terminerna

USA-börserna väntas inleda tisdagens handel med att falla tillbaka. Ett lägre oljepris tynger, WTI-oljan handlas 1,24 dollar per fat lägre på 30,37 dollar per fat..

HBL - 04 aug 12 kl. 03:32

Hyrorna stiger nu mer än bostadspriserna

Hyrorna fortsätter att stiga kraftigt i hela landet. För första gången på länge stiger de nu också mer än bostadspriserna. Den hög efterfrågan gör att fenomen som budgivning på hyrorna blivit vanligare.?

HBL - 02 aug 14 kl. 06:18

Tuffa tider driver upp hyrorna

Marknaden för hyresbostäder är som livligast just nu då många ­studenter söker bostad. Hyrorna stiger i en snabbare takt än både konsumtionsprisindex och lönenivån. Den stora efterfrågan på små lägenheter pressar priserna uppåt.

YLE - 01 aug 16 kl. 10:09

Hyrorna för privata hyresbostäder har sjunkit

Hyrorna för privata hyresbostäder har sjunkit. Det meddelar intresseorganisationen för hyresvärdar Suomen vuokranantajat. Särskilt i huvudstadsregionen har hyrorna sjunkit i och med att utbudet av privata hyresbostäder blivit större.

YLE - 07 feb 17 kl. 09:27

Hyrorna fortsätter att skena jämfört med övriga priser

Hyrorna stiger mycket snabbare än andra konsumentpriser. Hyrorna steg under fjolårets sista kvartal med 2,6 procent jämfört med samma period ett år innan. Det framgår av uppgifter från Statistikcentralen.

YLE - 03 aug 12 kl. 08:59

Hyrorna stiger snabbare

Boendekostnaderna för hyresgäster har fortsatt att stiga, visar siffror från Statistikcentralen. Hyrorna steg under årets andra kvartal med 4,8 procent från året innan. Hyrorna för de fritt finansierade hyresbostäderna steg i hela landet med genomsnitt 4,6 procent.

Kristianstadsbladet - 19 nov 12 kl. 10:30

Hyrorna höjs med 9,5 procent

Omsorgsnämnden föreslås höja hyrorna för särkilt boende med 9,5 procent. Detta eftersom hyrorna inte har förändrats sedan 2008.
Hyreskostnaderna i särskilt boende i kommunens regi varierar mellan knappt 2 800 och 4 850 kronor per månad.

YLE - 07 feb 14 kl. 10:04

Hyrorna steg med 3,5 procent

Hyrorna har stigit i hela landet, rapporterar Statistikcentralen. Hyrorna steg med 3,5 procent i hela landet i oktober- december, jämfört med samma tid året innan. Enligt Statistikcentralen steg hyrorna i fritt finansierade bostäder en aning mera.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Gigantiska summor när plan står stilla

I mars kraschade ett Boeing 737 MAX-plan i Etiopien. Eftersom den här plantypen inte flygs sedan dess medför det stora kostnader för flygbolagen. Det är sajten The Verge som rapporterar om kostnaderna för amerikanska flygbolag när Boeing 737 MAX-plan är tvingade till att stanna på marken.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Gasell ska spetsa till L:s företagarprofil

Liberalerna och partiledaren Nyamko Sabuni vill profilera sig mer mot företagarfrågor. Då plockas Gasellvinnaren Maria Mattsson Mähl in i partistyrelsen. Dagens Industri rapporterar om nyrekryteringen som ska profilera Liberalerna som ett näringslivsparti.

Dagens PS - 16 timmar sedan

LO alltmer splittrat efter nytt besked

Efter Kommunal kommer nu ytterligare ett avhopp från LO:s lönerörelse. Pappers har meddelat att de bryter sig ut. Det är Expressen som skriver om splittringen och hänvisar i sin tur till Dagens Nyheter.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Expert vill ha dubbelt så högt bensinpris

Ska vi minska bilåkandet för miljöns skull behövs det en rejäl skattehöjning. Det anser en expert som vill se ett dubbelt så högt bensinpris mot idag. Det är Maria Börjesson, professor vid Statens väg- och transportforskningsinstitut, som har uttalat sig för SVT.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Handelsbanken sparkar 800 anställda i sparpaket

Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800 personer i det aviserade omstruktureringsprogrammet. Det sade finanschefen Rolf Marquardt på onsdagens telefonkonferens, enligt Dagens industri. Omstruktureringsprogrammet ska spara 1,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Handelbanken sparkar 800 anställda i sparpaket

Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800 personer i det aviserade omstruktureringsprogrammet. Det sade finanschefen Rolf Marquardt på onsdagens telefonkonferens, enligt Dagens industri. Omstruktureringsprogrammet ska spara 1,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kände till dopingen – nu avgår Nikes vd

Nikes vd Mark Parker avgår. Detta efter att han ska ha känt till dopningsaktiviteter inom Nikes friidrottsprojekt. Det är Expressen som skriver om Mark Parkers avgång.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Riksgälden: Underskott i statsbudgeten

Svensk ekonomi kommer att mattas av och statsbudgeten väntas vända till underskott från och med nästa år, vilket göra att statens lånebehov växer. Det uppger Riksgälden i sin nya prognos. ”Avmattningen i ekonomin gör att skatteinkomsterna växer långsammare samtidigt som utgifterna stiger, vilket bidrar till underskott i budgeten kommande år.

Dagens PS - 19 timmar sedan

SJ:s kvartalsrapport går som tåget

SJ rusar fram för tillfället. Tågoperatören kan visa upp en dubbelt så stor vinst jämfört med samma kvartal ifjol. SvD Näringsliv skriver om kvartalsrapporten.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Trump förlorar ännu en rådgivare

Vita Huset uppgav under tisdagen att Donald Trumps handelsrådgivare Kelly Ann Shaw lämnar presidentadministrationen för en position i den privata sektorn. Det skriver Reuters. Kelly Ann Shaw var en av de mest seniora kvinnorna av president Donald Trumps rådgivare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.