Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 22 October, 02:50

Dagens Medicin - 09 okt 19 kl. 06:00

Hyrkostnaderna fortsätter att ökaKostnaderna för hyrpersonal i vården har ökat med 121 procent sedan 2011. Sjuksköterskorna står nu för den snabbaste kostnadsökningen. .
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyrkostnadernafortsätter att , öka
Hela Gotland - 22 nov 12 kl. 07:59

Hyrkostnaderna halverades

Efter åratal av skenande kostander för inhyrd personal har sjukvården nu fått ned hyrkostnaderna med hälften..

Barometern - 14 okt 15 kl. 16:51

Landstinget ska halvera hyrkostnaderna

Kostnaderna för bemanningsföretag och läkemedel ökar. Samtidigt minskar skatteintäkterna drastiskt och sjukskrivningarna ökar. Landstingets ekonomi är sämre än på mycket länge..

Barometern - 31 jan 17 kl. 05:15

Landstingsmajoriteten kovänder om hyrkostnaderna

på debattinlägg om hyrläkarkostnader, publicerat 21 januari..

Kristianstadsbladet - 15 maj 17 kl. 18:00

Hyrkostnaderna bromsar i Skåne

Av sjutton landsting och regioner har bara fyra lyckats minska sina kostnader för bemanningspersonal under årets första kvartal. Region Skåne hör till dem..

YA - 15 maj 17 kl. 18:00

Hyrkostnaderna bromsar i Skåne

Av sjutton landsting och regioner har bara fyra lyckats minska sina kostnader för bemanningspersonal under årets första kvartal. Region Skåne hör till dem..

Trelleborgs Allehanda - 15 maj 17 kl. 18:00

Hyrkostnaderna bromsar i Skåne

Av sjutton landsting och regioner har bara fyra lyckats minska sina kostnader för bemanningspersonal under årets första kvartal. Region Skåne hör till dem..

Dagens Medicin - 25 aug 17 kl. 11:21

Hyrkostnaderna fortsätter att öka

Några landsting går mot trenden men i merparten av landet fortsätter kostnaderna för inhyrd vårdpersonal att öka, enligt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL..

SVT - 25 sep 17 kl. 16:15

Dyrare läkare med sämre kontroll – så blir hyrkostnaderna högre i onödan

Inhyrd vårdpersonal ska inte bli dyrare än nödvändigt. Därför lägger landstingen stora resurser på ramavtal med fasta prislistor och tuffa kontroller. Men SVT Nyheters granskning visar att avtalen ofta blir tomma ramar – som i många fall inte ger en enda läkare..

Dagens Medicin - 11 dec 18 kl. 14:51

Hyrkostnaderna minskade med 40 procent

Region Jämtland Härjedalen har minskat sina kostnader för inhyrda läkare i primärvården med 40 procent på ett år. ”Fantastiskt roligt” säger regionstyrelsens ordförande Ann-Marie Johansson (S)..

Barometern - 24 jul 14 kl. 06:30

Landstinget betalar dyrt för hyrläkare

Bemanningsföretagen har goda dagar och landstinget fortsätter att punga ut miljoner för hyrpersonal. Men Kalmar länssjukhus är en populär arbetsplats. Årets första tre månader ökade landstingets kostnader för inhyrd personal rejält.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Apotekstjänsts vd avgår

Apotekstjänsts vd Tomas Hillmo avgår efter materialbristen på sjukhus i flera regioner, rapporterar Expressen..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Ökat antal fall av fosterdöd i Skåne

Under 2018 noterades en ökning av antalet fall av fosterdöd i Region Skåne. Nu har en lokal handlingsplan satts in och tre fall har anmälts enligt lex Maria..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Nej till bred kommersiell tumörprofilering

Företaget Roches beslutstöd för att anpassa behandling av cancer efter tumörens mutationer ska inte användas generellt i sjukvården, rekommenderar NT-rådet vid Sveriges Kommuner och Landsting..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Riskabelt förflytta för tidigt födda

Inte oväntade fynd men nu också visat vetenskapligt. Extremt för tidigt födda barn som föds på sjukhus utan specialiserad neonatalvård löper ökad risk att få allvarliga hjärnskador..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Skaraborgsmodellen knakar – ska ses över

Västra Götalandsregionen har svårt att rekrytera läkare till nya närsjukvårdsteam i regionen. På Skaraborgs sjukhus är läget kritiskt sedan samtliga teamläkare sagt upp sig. Nu planeras ett krismöte där modellen ska ses över..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Oklar överlevnadsvinst i prostatacancer

Svenska patienter som fick diagnos på metastaserad prostatacancer under perioden 2010 till 2015 levde i snitt sex månader längre, jämfört med dem som fått diagnos kring millennieskiftet, enligt en ny studie. Men hur mycket av förbättringen som är ”äkta” kan forskarna inte veta.  .

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

”Paradigmskifte med nya riktlinjer”

Sjukvården måste få resurser för att kunna följa nya europeiska behandlingsrekommendationer inom diabetes, skriver två debattörer..

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 15:37

Nu ska regionernas sjukhusbyggen utredas

Regionerna investerar mångmiljardbelopp i sjukhusinvesteringar de kommande åren. Nu ska sjukhusbyggena utredas nationellt..

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 15:00

Här slipper patienten ligga med rumpan bar

På Vråens vårdcentral i Värnamo har två undersköterskor utvecklat en undersökningsbyxa så att patienterna slipper ha rumpan bar vid rektoskopier och gynekologiska undersökningar. .

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 14:52

”Det här är kalabalik”

Dålig eller ingen informations alls om leverantörsbytet, och strikta order från sjukhusledning om att inte bunkra för stora materielförråd. Anställda på Akademiska sjukhuset är kritiska. Även i nästa vecka kommer operationer att ställas in..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.