VA > Ekonomi

Monday, 21 October, 14:16

VA - 09 okt 19 kl. 07:50

Boris Johnson hotas av regeringsrevoltStorbritanniens premiärminister Boris Johnson står inför en revolt i den egna regeringen. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Johnson, Boris Johnson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boris, Johnson, hotasav , regeringsrevolt
Skånskan - 23 jul 19 kl. 10:48

Boris Johnson planerar för seger

Storbritannien Flera ministrar har aviserat att de tänker hoppa av om den favorittippade Boris Johnson väljs till ny premiärminister i Storbritannien under tisdagen.Nuvarande premiärministern Theresa May höll under måndagskvällen ett sista party tillsammans med parlamentsledamöter och ministrar på 10 Downing Streeet, uppger Sky News. Boris Johnson väntas ta över rollen som det Konservativa partiets ledare och premiärministerposten efter May på tisdagen och han antas presentera en ny inrikespolitisk agenda där han ser bortom brexit.

Skånskan - 05 sep 19 kl. 08:46

Underhuset röstade ner Boris Johnson

Världen På onsdagskvällen röstade det brittiska underhuset genom ett lagförslag om att stoppa en avtalslös brexit. Det innebär att landet inte kan lämna EU som planerat, den siste oktober, utan att premiärminister Boris Johnson hunnit nå en överenskommelse om utträdet dessförinnan.
På genomröstningen svarade premiärministern med ett krav på nyval, men även det förslaget röstades ner av underhuset.

Dagens PS - 03 sep 19 kl. 08:42

Brexit-draget: Nyval nästa för Boris Johnson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommer sannolikt att utlysa nyval den 14 oktober om ett lagförslag på tisdagen går igenom om att tvinga fram en förlängning av Brexit. Det rapporterade flera medier på måndagskvällen. ”Jag kommer under inga förutsättningar åka till Bryssel för att få till en förlängning.

Dagens PS - 23 jul 19 kl. 15:40

Boris Johnson ny Tories-ledare och vattenbrist

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Brexit-vänlige Boris Johnson ny premiärminister
Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien.

Dagens PS - 28 aug 19 kl. 14:38

Boris Johnson vill stänga brittiska parlamentet

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson bekräftar nu att han kommer att be drottningen att ajournera parlamentet från 9 september fram till 14 oktober. Det rapporterar flera medier. Enligt BBC kommer det vara omöjligt för drottningen att avböja premiärministerns förfrågan.

Cornucopia - 03 sep 19 kl. 17:59

Brittisk Tory-parlamentariker byter sida - Boris Johnson och Brexit tappar majoriteten

Den brittiske premiärministern Boris Johnson och hård Brexit-gänget förlorade just även formell majoritet i brittiska underhuset. En Tory-parlamentariker hoppade av till Liberaldemokraterna.
Brittiska parlamentet med klocktornet Big Ben under ombyggnad.

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 07:53

Boris Johnson till attack: ”orimlig feghet”

Den brittiska premiärministern åkte på nytt på ett svidande nederlag i parlamentet sent på måndagen. Parlamentet blockerade då Boris Johnsons andra försök att få till ett nyval för att bryta dödläget kring brexit, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Johnson hade behövt 434 röster men lyckades bara samla 293 röster och efteråt anklagade Storbritanniens premiärminister oppositionspartiet Labour för ”orimlig feghet”.

Dagens PS - 16 okt 19 kl. 07:56

Boris Johnson nära nå brexit-avtal

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är på randen att nå ett avtal kring det brittiska utträdet ur EU. Detta efter att premiärministern gjort vissa eftergifter efter EU:s krav över den irländska gränsen. Det rapporterar The Guardian.

Expressen - 06 okt 19 kl. 12:20

Boris Johnson utmanar drottningen Elizabeth

Boris Johnson kommer att utmana drottning Elizabeth att sparka honom – hellre än att avgå om han misslyckas med att få till ett brexitavtal – skriver Sunday Times.Enligt Boris egna ministrar är det ett sätt att tvinga igenom brexit den 31 oktober, om han skulle förlora ett misstroendevotum.Samtidigt skriver Boris Johnson själv i The Sun on Sunday att ett avtal är möjligt ”om EU bara vill”..

Sydsvenskan - 11 maj 15 kl. 13:35

Boris Johnson utanför regeringen

Boris Johnson hör till premiärminister David Camerons kronprinsar, men han får inte en plats i den nya brittiska regeringen. Londons färgstarke borgmästare valdes in i underhuset i förra veckan, men får fortsätta att fokusera på skötseln av huvudstaden. I stället för en ministerpost får Johnson plats i Camerons politiska kabinett, en grupp framträdande konservativa politiker som ska agera rådgivare till premiärministern.

Fler nyheter från VA

VA - 30 minuter sedan

Så dyra blir plastbärkassar med ny skatt

Även små plastbärkassar för frukt och grönt ska beskattas. .

VA - 45 minuter sedan

Han lärde Silicon Valley-bolag att skapa användarberoende – nu skriver han om hur man behåller fokus i distraktionens era

Först lärde beteendeforskaren Nir Eyal Silicon Valley-bolagen krokmodellens metoder att skapa "hjärnmonopol" genom att koppla produkterna till emotionella triggers som ensamhet och Fear of Missing Out, Fomo. Nu är han aktuell med boken "Indistractable" som precis som titeln antyder visar hur vi kan bryta distraktioner och därmed koppla oss loss från "kroken". Främsta metoden stavas timeboxing.

VA - 1 timme sedan

Atlas Copco levererar stark rapport – ökade orderingångar avgörande

"Orderingången låg kvar på en hög nivå trots fortsatt osäkerhet i världsekonomin." .

VA - 2 timmar sedan

Sydkoreanska ungdomar skickas på detoxläger – för att bli av med extremt mobilberoende

"Det kändes som att min verklighetsuppfattning tynade bort." .

VA - 3 timmar sedan

Höghastighetstågens nota höjs – kan kosta närmare 400 miljarder kronor

Om tågen lånefinansieras kan statsskulden gå upp till 50 procent. .

VA - 4 timmar sedan

XXL anställer ny Sverigechef – efter vårens Facebookskandal

Anders Lindblom ersätter Per Sigvardsson. .

VA - 4 timmar sedan

Zignsec rusar 64% i handelspremiären på First North

Zignsec är dagens kursraket. .

VA - 5 timmar sedan

HELA LISTAN: Sveriges 717 Superföretag 2019

För 15:e året i rad presenterar Veckans Affärer Sveriges Superföretag, 717 företag som utklassar allt och alla. .

VA - 5 timmar sedan

Fastighetsaktierna rasar med Fabege i täten – Byggmax lyfter på rapport

Lugn öppning på Stockholmsbörsen. .

VA - 5 timmar sedan

Lagarde: USA kan förlora roll som global ledare

Christine Lagarde uppmanar till ett slut på handelskriget mellan USA och Kina. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.