Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 October, 13:52

Nyan - 09 okt 19 kl. 07:45

Ingen I-röstning i valetDet blir ingen internetröstning i valet på Åland i år. Det meddelar styrgruppen för i-röstningen via ett pressmeddelande nu på morgonen. -Orsaken till beslutet är att de tester som har utförts fortfarande visar vissa tveksamheter, som inte har ansetts acceptabla, skriver Casper Wrede i ett pressmeddelande. -Centralnämnden för lagtingsval beslöt att följa styrgruppens rekommendation och upphöra med förberedelserna för i-röstningen. Det går alltså inte att rösta via internet från kl.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Casper Wrede, Wrede, Nya Åland, TEXT, Orre, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen I-röstningi , valet
SR - 45 minuter sedan

Exklusiv intervju: Bolivias vicepresident inför valet

På söndag går Bolivia till val. President Evo Morales ställer upp för en fjärde mandatperiod, trots att folket sagt nej till det i en omröstning..

Politologerna - 05 apr 19 kl. 07:14

Partierna och strategisk röstning i riksdagsvalet 2018

Det här är ett gästinlägg av Annika Fredén, Lektor i statsvetenskap vid Karlstads universitet.
*** Det är snart dags att gå till valurnorna igen, och nu vet vi mer om varför vi röstade som vi gjorde i riksdagsvalet. I en ny rapport undersöker jag fenomenet ”strategisk röstning”, som innebär att väljaren röstar på ett annat parti än det eller de partier han eller hon gillar bäst.

Kristianstadsbladet - 25 okt 13 kl. 08:30

Folkomröstning kan kosta en halv miljon

En eventuell kommunal folkomröstning i Bromölla beräknas kosta ungefär en halv miljon kronor. Utöver det tillkommer kostnader för tryck och distribution av röstsedlar och röstlängder.
I tisdags lämnades namnlistor för en folkomröstning om arrangemangshallen över till kommunen.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 07:00

Äldre kan missa valet

Foto: Bosse Nilsson
Som äldre eller funktionsnedsatt kan det vara problematiskt att ta sig till en vallokal. Men inte ett enda vård- och omsorgsboende har genomfört röstning i EU-valet med hjälp av kommunens valnämnd.
På söndag är det val till Europaparlamentet och förtidsröstning har pågått sedan den 7 maj.

Politologerna - 06 jul 16 kl. 08:00

Boktips inför nästa folkomröstning

Nu när sommaren är här och det är dags att ligga i hängmattan och läsa böcker vill jag med anledning av Brexit komma med ett boktips. År 2014 kom den kanadensiska journalisten Chantal Hérbert ut med sin bok The Morning After: The 1995 Quebec Referendum and the Day that Almost was. Som titeln antyder handlar boken om den omröstning som genomfördes i Quebec 1995.

Nyan - 27 mar 17 kl. 07:00

E-röstning möjlig redan till nästa val

Från och med nästa val ska bortaålänningar kunna rösta via internet och till valet 2023 ska alla röstberättigade ålänningar ha tillgång till så kallad e-röstning.
En arbetsgrupp på landskapet jobbar som bäst med att till nästa val kunna tillhandahålla möjligheten för utflyttade ålänningar att rösta via internet, eller e-röstning.

– På det sättet utökar vi de medborgerliga rättigheterna för ålänningarna, sade valadministratör Casper Wrede under informationstillfället i lagtinget på fredagen.

Skånskan - 05 sep 18 kl. 18:00

2 200 vill ha en lokal folkomröstning

SVEDALA Ja eller nej till ett fängelse i Svedala kommun?
Föreningen Fängelsefritt Svedala tar med 2 200 namnunderskrifter ett kliv närmare förverkligandet av en lokal folkomröstning i frågan.– Det krävs namnunderskrifter från tio procent av Svedalas röstberättigade, vilket är runt 1 600.

Politologerna - 07 sep 17 kl. 13:28

”Att gräva i plånboken” — Nya rön om ekonomisk röstning

Mycket forskning har ägnats åt ekonomisk röstning. Inom denna typ av forskning har man gjort en åtskillnad mellan så kallad sociotropisk röstning (det vill säga hur samhällsekonomin påverkar röstning) och vad man kallar för egotropisk röstning eller plånboksröstning (det vill säga hur privatekonomiska förändringar påverkar röstning). Inom forskningen finns det mer eller mindre konsensus kring följande tre uppfattningar: För det första att sociotropisk röstning har stor påverkan och är en viktig faktor, medan plånboksröstning har mindre betydelse.

YA - 28 nov 13 kl. 10:18

SD kräver lokal folkomröstning

Sverigedemokraterna i Skurup föreslår nu att kommunen anordnar en folkomröstning om mottagande av asyl- och anhöriginvandring till Skurup. Omröstningen vill SD samordna med valet till kommun, region och riksdag i september 2014.
– Det handlar om hela flyktingfrågan.

BT - 22 maj 14 kl. 06:08

Många val i samband med EU-valet

På söndag är det inte bara val till Europaparlamentet, flera kommuner har också folkomröstningar. Det är ett sätt att öka valdeltagandet, enligt statsvetare.Den 25 maj finns det dubbla skäl för många att bege sig till valurnorna.

Skånskan - 05 dec 18 kl. 21:40

Folkomröstning om fängelset klubbad

SVEDALA Det blev en het debatt om Svedala skulle få fler arvoderade kommunalråd, när ärendet togs upp i kommunfullmäktige på onsdagskvällen.
Sent på kvällen klubbades också en folkomröstning om det planerade fängelset igenom.Så här slutade valen för: Kommunstyrelsen: Ordförande: Linda Allansson Wester (M), vice ordförande Sara Ripa (C) och Ronny Johnsson (SD).

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

Provkörning av ”Barnens val”

I valet på söndag anordnar JCI ett parallellt ”Barnens val” i flera av vallokalerna, för att lära ut vad val är och hur det går till. .

Nyan - 2 timmar sedan

Ny vänkurs för frivilliga vänner

Röda korset håller en vänkurs för de som vill bli Röda kors-vänner till en som behöver det. Den frivilliga vännen erbjuder personligt stöd till till exempel någon äldre, ung med psykisk ohälsa eller en inflyttad genom att lyssna och vara närvarande. – Tillsammans kan ni till exempel besöka ett café, gå på teater eller promenera.

Nyan - 3 timmar sedan

Avkörning vid tekniska verken

En förare är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter en avkörning vid rondellen vid Tekniska verken i Mariehamn på fredagen. Föraren hade kört genom rondellen och över gång- och cykelbanan. Färden tog slut när föraren körde in i ett metallstaket som omgärdar personalparkeringen.

Nyan - 18 timmar sedan

Dahlmans inviger energieffektivt lager

W. J. Dahlmans nya lager på Karlbergsvägen är nu färdigställt.

Nyan - 19 timmar sedan

Green Key till Rundbergs stugor

Rundbergs stugor i Jomala har som första stugby på Åland beviljats hållbarhetsmärkningen Green Key. ”Hållbarhetsarbetet blir en allt viktigare del av turismen. För några år sedan var det främst hotell som valde att bli miljömärkta.

Nyan - 20 timmar sedan

Två sökande till kaplantjänst i Mariehamn

Alexandra Äng, församlingspastor i Finström-Geta församling, och Jessica Bergström-Solborg, kaplan i Korsholms svenska församling har sökt kaplantjänsten i Mariehamns församling. Det meddelar domkapitlet i Borgå stift. De sökandes behörighet kontrolleras vid domkapitlets sammanträde den 22 oktober.

Nyan - Igår: 13:51

Lukas Syberyjski blir IFK Mariehamns huvudtränare.

IFK Mariehamns nya huvudtränare heter Lukas Syberyjski.
Han efterträder Peter Lundberg som lämnar IFK Mariehamn för U-19-landslaget. - Jag är mycket nöjd över att vi kunnat göra klart med Lukas som vår nya tränare.

Nyan - Igår: 13:21

Satsningen på sjöfartsakademi förnyas

De åländska sjöfartsutbildningarnas anseende och popularitet måste höjas. Nu nysatsar landskapsregeringen. .

Nyan - Igår: 11:22

Grönt ljus om du spelar rätt

Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad, Åbo Akademi i Vasa och New York University samarbetar sedan en tid tillbaka inom ramen för forskningsprojektet ”Musikteori i praktiken”, där man utvecklar nya pedagogiska metoder för musikteoriundervisningen. .

Nyan - Igår: 10:00

Ännu inget beslut om flygtrafiken

Den 15 september gick landskapsregeringens anbudstid ut för flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm. Inget tilldelningsbeslut har ännu kunnat göras eftersom landskapsregeringen väntar på förtydliganden. – Det har tagit onormalt lång tid, säger Per-Erik G.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.