Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 October, 11:57

Dagens PS - 09 okt 19 kl. 07:39

Sverige klättrar på 10-i-topplistaAvancerar en placering på listan, som omfattar totalt 141 länder. Sverige rankas nu på plats nummer 8 på listan över konkurrenskraft i världen, enligt en ny rapport från Världsekonomiskt forum, skriver SvD Näringsliv och konstaterar att vi därmed klättrat från nionde plats i fjol. Digitala kunskaper, en låg inflation och makroekonomiskt stabilitet höjer Sveriges betyg, framgår det, men även satsningar på forskning och utveckling, en låg inflation och den svenska entreprenörsandan påverkar positivt. ”Sverige gör bra ifrån sig som åter kvalar in på tio-i-topplistan. Men vi märker samtidigt mindre positiva tongångar från svenskt näringsliv när det gäller höga skatter och konkurrens inom tjänstesektorn”, säger Roberto Crotti, en av utredarna bakom rapporten
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Världsekonomiskt, SvD Näringsliv, Sveriges, Roberto Crotti, SvD, Sverige, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, klättrar, 10-i-topplista
DN - 16 feb 16 kl. 09:13

Viola Beach klättrar på topplista efter dödsolyckan


Viola Beach rusar upp för topplistan i Storbritannien bara dagar efter att bandmedlemmarna och bandets manager omkom i en trafikolycka i Sverige..

Barometern - 26 jun 14 kl. 07:22

Lär av de bästa

Den svenska skolans kris, med kunskapsresultat som rasar och klassrum som präglas av stök och sena ankomster, är en av de hetaste frågorna inför valet. Tyvärr är den politiska skoldebatten ofta infantil. Det talas som om extrapengar och mindre klasser skulle lösa problemen, trots att svensk skola redan kostar mer pengar och har mindre klasser än många skolsystem som presterar mycket bättre.

Barometern - 26 jun 14 kl. 07:22

Lär av de bästa

Den svenska skolans kris, med kunskapsresultat som rasar och klassrum som präglas av stök och sena ankomster, är en av de hetaste frågorna inför valet. Tyvärr är den politiska skoldebatten ofta infantil. Det talas som om extrapengar och mindre klasser skulle lösa problemen, trots att svensk skola redan kostar mer pengar och har mindre klasser än många skolsystem som presterar mycket bättre.

Cornucopia - 04 nov 15 kl. 13:47

Nya Apple TV - lovande men stora brister

I veckan släppte Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL) sin nya Apple TV, ATV4. Det är en lovande produkt och en given försäljningssuccé, men med stora brister i främst användargränssnitt och användbarhet (eng usability). Att Steve Jobs inte längre är i livet blir väldigt påtagligt, då produktreleasen på många sätt verkar förhastad.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Kände till dopingen – nu avgår Nikes vd

Nikes vd Mark Parker avgår. Detta efter att han ska ha känt till dopningsaktiviteter inom Nikes friidrottsprojekt. Det är Expressen som skriver om Mark Parkers avgång.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Riksgälden: Underskott i statsbudgeten

Svensk ekonomi kommer att mattas av och statsbudgeten väntas vända till underskott från och med nästa år, vilket göra att statens lånebehov växer. Det uppger Riksgälden i sin nya prognos. ”Avmattningen i ekonomin gör att skatteinkomsterna växer långsammare samtidigt som utgifterna stiger, vilket bidrar till underskott i budgeten kommande år.

Dagens PS - 1 timme sedan

SJ:s kvartalsrapport går som tåget

SJ rusar fram för tillfället. Tågoperatören kan visa upp en dubbelt så stor vinst jämfört med samma kvartal ifjol. SvD Näringsliv skriver om kvartalsrapporten.

Dagens PS - 1 timme sedan

Trump förlorar ännu en rådgivare

Vita Huset uppgav under tisdagen att Donald Trumps handelsrådgivare Kelly Ann Shaw lämnar presidentadministrationen för en position i den privata sektorn. Det skriver Reuters. Kelly Ann Shaw var en av de mest seniora kvinnorna av president Donald Trumps rådgivare.

Dagens PS - 1 timme sedan

Kina överväger att avsatta Hongkongs chefsminister

Enligt källorna ska den potentiella ersättaren tillsättas senast i mars nästa år och sedan vara verksam på positionen fram tills 2022. Kinas regering överväger alltså att ersätta Hongkongs nuvarande chefsminister Carrie Lam, säger källor till Financial Times. De ledande kandidaterna för positionen uppges vara Norman Chan, tidigare chef över Hongkongs monetära myndighet, och Henry Tang som tidigare varit finansiell sekreterare i regionen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Frågorna som splittrar regerngen

Regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet har nu regerat i fem år. Men det finns flera frågor där partierna inte alls delar samma uppfattning. Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) beskrev nyligen i en intervju med Dagens Industri att regeringens plan är att Bromma flygplats ska läggas ned och Arlanda byggs ut för att klara inrikesflyget.

Dagens PS - 2 timmar sedan

WeWork-vd:ns fallskärm: 16 miljarder kronor

Mikroplaster i våra livsmedel, GoPro:s nya 360-kamera och det senaste kring Softbank, WeWork och avgående vd:n Adam Neumann – dagens techbrief har det mesta. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Så mycket plast får du i dig i maten The Verge Science har gått på djupet i fisk- och skaldjursindustrin för att se hur mycket plast som faktiskt gömmer sig i maten vi äter.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Han har lösningen när IoT-prylar ska kommunicera

Vi människor har vant oss vid att prata och surfa mobilt. Det här First North-bolaget tänker vara teleoperatören som möjliggör det även för våra maskiner världen över. En företrädesemission ska ta kommersialiseringen i mål.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Har du tappat förtroende för Swedbank?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Penningtvättshärvan har slagit upp sår i storbanken.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Boeingchef får gå efter 737 Max-skandalen

Boeings chef för den civila kommersiella flygplansdivisionen, Kevin McAllister, har fått lämna i spåren av 737 Max-krisen. Boeing uppger i ett pressmeddelande att McAllister stiger åt sidan för att ersättas av Stan Deal, i dag chef för den globala serviceverksamheten inom bolaget. McAllister hann därmed vara chef i tre år för divisionen som i fjol stod för 60 procent av bolagets intäkter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.