DN > Kultur

Wednesday, 16 October, 12:27

DN - 09 okt 19 kl. 07:33

Ny utställning på Nordiska museet: ”Arktis är vårt kalla hjärta”Isen smälter och vi med den. I en stor utställning uppmärksammar Nordiska museet hur klimatet hotar livet i Arktis, men. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nordiska, Arktis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny utställning, Nordiska, museet, Arktisär vårt , kalla, hjärta
Nya Wermlands Tidningen - 28 sep 16 kl. 17:15

Utställning på museet försenas minst två år

Värmlands museum i Karlstad har plötsligt drabbats av stora problem.Den planerade nya basutställningen – en av fyra – kommer inte att öppnas i december i år.Utställningen kan öppnas tidigast 2018.

Trelleborgs Allehanda - 09 maj 19 kl. 10:18

Utställning om Övre ska väcka känslor för ny stadsdel

”Vi vill skapa en känsla för det här området som kanske saknas”, säger Anitha Ljung, projektledare i Trelleborgs kommun och en av flera som står bakom en ny utställning på museet om Övre då, nu och i framtiden..

SR - 22 timmar sedan

"Arktis" – Nordiska museet ställer sig mitt i en av samtidens hetaste frågor

Utställningen "Arktis - medan isen smälter" på Nordiska museet i Stockholm är en av musei-Sveriges största satsningar på länge. Mattias Berg har varit där..

YLE - 13 mar 14 kl. 11:46

Material behövs till utställning om Koverhar

Det finns planer på att göra en utställning om stålindustrins tid i Koverhar i Lappvik. Men Hangö museum har inte så mycket arkiverat material och museet har knappt om resurser.
Spela upp klipp på Arenan
Enligt tf museichef Laura Lotta Andersson behöver museet mera material och berättelser från människor som har jobbat där.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 10:52

Svår utställning om unik konstnär

Konst/recension KONST
Rosemarie Trockel – The Same Different/Det lika olika
Moderna Museet, Malmö
Till och med den 3 mars 2019Under de senaste två, tre decennierna har Rosemarie Trockel med hemvist i Berlin och Köln varit ett hett namn på såväl den tyska som den internationella konstscenen.
Ändå är det först nu som hon med Moderna Museet Malmös The Same Different/Det lika olika gör sin Skandinavien-debut som solist i en större och delvis tillbakablickande utställning. Visst har Rosemarie Trockels namn nu och då skymtat förbi i bredare presentationer av tysk och/eller internationell samtidskonst men det har varit nästan omöjligt att få en samlad bild av hennes konstnärskap.

Skånskan - 26 jan 17 kl. 14:00

Pigg 100-åring får egen utställning

ESLÖV Det började i en källare och utvecklades till dagens livskraftiga verksamhet. På lördag invigs utställningen som speglar bredden i Eslövs Stadsmuseums 100-åriga historia. ERWP.

Skånskan - 05 maj 17 kl. 16:28

Bok och utställning presenterar Winstrup

Lund På lördagen öppnar Historiska museet sin nya utställning om biskopen med mera Peder Winstrup. Samtidigt släpps en populärvetenskaplig bok om resultaten från det breda forskningsprojektet kring mannen och hans mumie. ERWP.

Skånskan - 16 maj 19 kl. 16:17

En aktiv utställning för både kropp och knopp

MALMÖ Rädda världen från flygande kometer på den interaktiva klätterväggen, förundras över 1890-års gymnastikflickors ylledräkt eller beundra Carl Lewis signerade löparskor.Allt detta och mycket mer kan du göra på den nya utställningen Klara färdiga gå! som invigs på Malmö Museer på lördag.

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Nyan - 26 nov 13 kl. 12:21

Ingen utställning i von Knorring-museet nästa år

Nästa sommar lär det knappast bli en utställning i von Knorring-museet i Finström.
Orsaken är det låga besöksantalet utställningarna haft de senaste åren.
Istället ska liknande utställningar arrangeras i biblioteket..

Fler nyheter från DN

DN - 15 timmar sedan

Skivrecension: Unroyal gör en synthpopsensation i höstmörkret

Kanske är det för att Umeåduon Unroyal inte enbart har bakgrund i elektroniken som deras uppdaterade 80-talssynth är så….

DN - Igår: 01:10

Sociala medier döms ut som meningslösa

Ny undersökning: Svenskarna tycker nyhetsappar är mest meningsfulla..

DN - Igår: 21:00

Skivrecension: Joel Lyssarides går till källan på ”A better place”

Det är modigt av pianisten Joel Lyssarides att nu förlita sig på improvisationer snarare än föreberedda låtar, men han….

DN - I förrgår: 09:25

Bokrecension: Frenetiskt frustande thriller om Stockholm på det modernas tröskel

Miljöerna är fantastiska och intrigen karnevalisk i Nils Håkansons andra thriller om agenterna i Avdelning Vanadis. ”.

DN - I förrgår: 07:37

Jonas Gardell skriver noveller i chattform

Jonas Gardell blir nästa författare i raden att skriva noveller till ljudbokstjänsten Storytel. ”Personlig assistent”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.