Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 13:50

Cornucopia - 09 okt 19 kl. 07:20

Högsta intresset för sökordet lågkonjunktur sedan finanskrisenIntresset för söktermen lågkonjunktur är det största hos Google sedan finanskrisen. I en artikel hos tidningen Starta & Driva Företag, föreslås en form av signalspaning på nätet efter detta för att förutse lågkonjunktur.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Google, Starta, Företag, Google Trends, NewsMachine, Peter Tovman, Mikael Dierks, Keynes, Konjunkturinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högsta, intressetför , sökordet, lågkonjunktursedan , finanskrisen

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Evry eller SCB bakom felaktig arbetslöshetsstatistik?

Det framkommer nu att det är bolaget Evry som levererat av SCB ifrågasatta siffror till arbetskraftsundersökningen (AKU). Frågan blir dock om det är SCB eller Evry som är fel ute?
Generisk bild.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Framträder på Bokens Dag i Uddevalla torsdag 24:e oktober

Nu på torsdag framträder jag med en förkortad författarföreläsning på Bokens Dag på Folkets hus i Uddevalla. Evenemanget börjar 17:30 och övriga författare är Mari Jungstedt, Zeina Mourtada och Kalle Lind.
Stenviken från Stjärnklart-böckerna ligger norr om Ljungskile i Uddevalla kommun och heter egentligen Kråkholmen.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Peter Malmqvist: Finanskollaps inom ett år

Med Stockholmsbörsen på nytt börsrekord sticker Aktiespararnas Peter Malmqvist ut hakan och säger att marknaden kraschar inom ett år. Han rekommenderar dock inte något att sälja, för det värsta är inte att förlora pengar, utan att missa vinster.
Bullen.

Cornucopia - 16 timmar sedan

MÖP-måndag: "Logistik är inte allt, men allt är inget utan logistik"

Dags för lite MÖP-måndag igen. Denna gång med lite fullstora logistik-kartbilder från kapitulationsrummet i Eisenhowers stabsplats i Reims. Bland annat byggde de allierade pipelines för för att förse trupperna och fronten med bränsle och drivmedel, vilket ger en bild av vilken gigantisk logistisk insats andra världskriget innebar.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Plastpåseskatten blir 3:- per påse och 30 öre per fruktpåse - Svensk Handel tror på 7:- för en påse

Enligt regeringens remiss till lagrådet blir skatten på plastpåsar 3:- SEK per kasse. Med moms blir det således 3:75 SEK per påse. Även så kallade fruktpåsar kommer beläggas med skatt om 30 öre per kasse.

Cornucopia - Igår: 12:34

Stor ojämnställdhet på landets högskolor och universitet

Det råder stor ojämnställdhet på landets högskolor och universitet. Nästan två tredjedelar av de som tar examen är kvinnor, och bara en dryg tredjedel är män.
Fördelning högre examina kvinnor respektive män.

Cornucopia - Igår: 11:04

Höga planer i Göteborg

I Göteborg har man höga planer, vilket som vanligt är ett tecken på att konjunkturen toppat ur. Som bekant kommer alla skyskrapor (ett relativt begrepp) ut när konjunkturen toppat, på grund av ledtiderna för dessa projekt.
Nej, inte den typen av hög.

Cornucopia - Igår: 06:39

Nytt börsrekord - motståndet brutet

Fredagen bjöd på nytt börsrekord och knäckte även motståndsområdet. De amerikanska börserna stängde dock negativt, så vi får se om det blir en nedrekyl eller om vi får nio handelsdagars uppgång på raken.Veckochart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 21:33

Kommer alla gamla stipendiefonder en dag frysa inne?

Det finns order av mer eller mindre obskyra stipendiefonder liggande i form av stiftelser, som är mer eller mindre hårt reglerade i vad de får dela ut. En dag kanske helt enkelt pengarna fryser inne permanent, eftersom det inte finns någon som längre kan kvalificera för stipendium nedstolpade för ett sekel sedan. Världen har helt enkelt förändrats en del på 100+ år.

Cornucopia - Igår: 15:39

Prepping: Hur mycket kontanter har du hemma?

Dags för en liten söndagsenkät igen, denna gång relaterad till hushållsekonomisk prepping. Hur mycket kontanter har du hemma?293:- kronor i mynt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.