Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 23 October, 06:50

Världen Idag - 09 okt 19 kl. 06:50

Bra mat och lustfylld måltid förbättrar hälsanEnsamma middagar och förändrat smak- och luktsinne – många äldre tappar aptiten med åren, vilket också ökar risken för fallolyckor. Men med små medel kan måltiden göras smakligare och mer lustfylld..
Läs mer på Världen Idag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bra, matoch , lustfylld, måltid, förbättrar, hälsan
YLE - 17 okt 13 kl. 11:23

Skolbarnen i Raseborg får närmatsmåltid

Alla skolbarn i Raseborg får smaka på närmat i veckan som infaller vid månadsskiftet oktober-november. Samtliga skolor tillreder under den veckan en måltid av råvaror som kommer från gårdar i Raseborg. En arbetsgrupp för närmat har nu jobbat i ett halvt år.

YLE - 04 feb 17 kl. 10:00

55 338 danskar i test om nordisk kost: Moroten bra vapen mot stroke

Vad ligger bakom de danska forskningsresultaten om att nordisk kost, även kallad Östersjödieten, verkar skydda hjärnan mot vissa former av stroke? Danska forskare lyfter fram den nordiska matens hälsofrämjande effekter efter en lång och omfattande uppföljning av danskars hälsa och matvanor. De nya forskningsresultaten ger vid handen att många sådana råvaror som traditionellt använts i det nordiska köket minskar risken för stroke, det vill säga cirkulationsstörningar i hjärnan.

YLE - 21 jan 15 kl. 04:00

Skolelever i Ekenäs lagade mat av rester

Varje år slänger vi i Finland bort mat till ett värde av ungefär 500 miljoner euro. Det är bra både för plånboken och miljön att minska på avfallet, påminner Roskn´ Rolls verkställande direktör Jukka Paavilainen. Ett sätt är att använda matresterna.

Supermiljöbloggen - 06 nov 14 kl. 10:00

Bara några kronor mer för ekologisk mat

Organisationen KRAV har i en ny undersökning tagit fram hur stora prisskillnaderna är mellan ekologiska och konventionellt producerade matvaror. KRAV har räknat ut prisskillnaderna för tio av svenskarnas vanligaste livsmedel. En ekologisk måltid är generellt några kronor dyrare per ingrediens än en måltid som inte tagits fram ekologiskt, skriver DN.

YLE - 08 mar 16 kl. 18:46

Mat till hela familjen på en halvtimme

Går det att laga en bra middag till hela familjen på 30 minuter? Svaret är ja, i alla fall om man frågar hushållsrådgivare Solveig Backström som ska hålla en snabbmatskurs i Ekenäs. Det kan vara roligt att tillsammans laga en festmåltid.

YLE - 29 dec 15 kl. 04:48

Mat från automat delar åsikter i Ingå

Ensamma äldre personer i Ingå får inte längre matservice utan tillreder sin egen mat i en automat. Enkelt, behändigt och gott, tycker Klaus Hagström. Förfärligt, tycker Tuulikki Bergman.

Cornucopia - 28 aug 16 kl. 19:19

Mat och jordbruk på Grönland

Även om importberoende Grönland likt Sverige är långt ifrån självförsörjande på mat, så finns det ett växande jordbruk på ön. På restaurang är det fullt möjligt att äta en måltid helt på grönländska råvaror, vilket inkluderar grönsaker och rotfrukter som potatis. Även om klimatförändringarna gjort odlingssäsongen tre veckor längre bara de senaste tio åren är det en bit kvar till det klimat som gällde när grönlandsvikingarna bebodde södra Grönland för tusen år sedan.

Sydsvenskan - 19 sep 14 kl. 07:58

En helt strålande måltid – med eller utan gimmick

Många krogar har sina signaturrätter, precis som designers har återkommande mönster och snitt och Ernst Billgren gillar att måla rävar. På Mat & destillat har de annekterat pepparkvarnen. Den stora, röda Peugeot-kvarnen som står uppställd i ett antal exemplar på olika hyllor i restaurangen, ständigt redo att huggas tag i för att krydda gästernas anrättningar.

Dagens PS - 13 jan 18 kl. 08:20

Så rasar dina kilon – med rätt mat och träning

Två hälsoboost-experter guidar dig. Det här får du inte missa! Sara Brodén och Louise Andersson peppar dig som vill gå ner i vikt i tidningen Må Bra.

BT - 15 dec 13 kl. 08:52

Här smakar sjukhusmaten bra

Begreppet ”sjukhusmat” har länge varit förknippat med dålig mat av usel kvalitet. Men nu satsas det på sjukhusmaten, i köket på Säs lagas varje dag tusentals portioner - det mesta från grunden med fokus på bra råvaror. - Vi häller i lite mjölk och annat för att berika den här soppan, säger Eeva Kontio där hon står och rör i en stor gryta med sparrissoppa.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 45 minuter sedan

Judiska extremister angrep soldater

I söndags vaknade israelerna till upprörande bilder på nyheterna. I reportaget såg man unga män med maskerade ansikten som kastade stenar mot soldater och skadade deras jeepar. Detta är ingen ovanlig syn; det händer nästan dagligen att arabiska ungdomar angriper soldater.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Minns du hur det var när du trodde, på riktigt?

Minns du hur det var när du trodde, på riktigt? Minns du vissheten? Minns du känslan att med all säkerhet veta att det Gud har lovat, det kommer han att hålla?

Världen Idag - 6 timmar sedan

Vi har fått en ny sorts åsiktsinkvisition

Efter den nästan två år långa krisen är Svenska Akademien tillbaka, åtminstone i så motto att man delar ut Nobels litteraturpris, dessutom för två år vid samma tillfälle. 2018 års pris tilldelas den polska författaren Olga Tokarczuk och 2019 år pris tilldelas den österrikiske författaren Peter Handke. Akademiens val har fyllt tidningarna med diskussioner, men det har inte varit diskussioner om litteratur – åtminstone inte när det gäller Peter Handke.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Ett argument emot en palestinsk stat

Ett av de stora beslut som nästa israeliska regering står inför är hur man ska förhålla sig till president Trumps förslag till fred i regionen; en viktig fråga är om den kommer att innehålla etableringen av en palestinsk stat. Den rådande tanken i det internationella samfundet är att ”det finns ingen annan lösning än en tvåstatslösning”. Men är det någon substans i det påståendet?

Världen Idag - 15 timmar sedan

Efter turkisk attack – här söker kurder fristad

Turkiets invasion av norra Syrien medför nya flyktingströmmar och många flyr över gränsen till den irakiska delen av Kurdistan. Världen idag har besökt denna mångkulturella tillflyktsort där även kristna är välkomna..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Walk for Freedom samlade hundratals på flera orter

På lördagen arrangerades Walk for Freedom i nio svenska städer. Sammanlagt deltog omkring tvåtusen människor i denna tysta manifestation mot människohandel. – Vi har sett att enskilda människors liv faktiskt förändrats, säger Hillsongpastorn Lina Nielsen om arbetet mot trafficking..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Lev hälsosamt och längre – tack vare fibrer i kosten

Personer som äter mycket kostfibrer och fullkorn löper en avsevärt lägre risk att drabbas av sjukdom och förtida död, jämfört med dem som äter mindre av dessa livsmedel. Minst 25 gram bör man få i sig varje dag, visar forskning..

Världen Idag - 20 timmar sedan

”Alla religionslärare vet vad vi åsyftar”

Trots kritiken mot förändringarna i läroplanen hävdar Skolverket att Bibeln och andra religiösa urkunders ställning i undervisningen faktiskt ska förstärkas. – Det finns ingen dold agenda, säger ansvarig på Skolverket till Världen idag..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Skolverket vill ta bort Bibeln ur läroplanen

Hänvisningar till Bibeln och andra religiösa urkunder har tagits bort i Skolverkets förslag till ny ämnesplan för religionskunskap i grundskolan. Nu ifrågasätts ändringen av Svenska Bibelsällskapet..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Sverigedemokraterna svänger i abortfrågan

Sverigedemokraterna har länge velat sänka veckogränsen för fri abort från vecka 18 till 12. Nu är en förändring nära förestående. Partistyrelsen är beredd att slopa kravet, sade partiledaren Jimmie Åkesson i ett tal i lördags..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.