SR > Nyheter

Sunday, 20 October, 11:17

SR - 09 okt 19 kl. 06:32

Lågt engagemang ökar sårbarhet för ekobrottLandets bostadsrättsföreningar är mycket sårbara för ekonomisk brottslighet, visar en stor rapport beställd av Fastighetsägarna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Fastighetsägarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lågt, engagemang, ökar, sårbarhetför , ekobrott
Affärsvärlden - 04 dec 12 kl. 11:51

Ingves: Hushållens stora skulder ökar sårbarhet

Sverige har klarat sig relativt väl i den internationella krisen. Men hushållens skuldsättning ökar deras sårbarhet för bland annat boprisfall, säger Riksbankschef Stefan Ingves..

SR - 30 okt 17 kl. 06:00

Pusselspel för örat ökar hörbarhet

Hörselnedsatta kan öva sig till att bättre höra vad någon annan säger i bullriga miljöer. Det menar en studie publicerad i Current Biology..

Ekonomistas - 21 okt 13 kl. 09:30

Riksbanken ökar skuldtillväxten och förvärrar situationen för låntagarna

Som bekant motiverar Riksbanken den strama penningpolitiken med åtföljande låg inflation och hög arbetslöshet att den behövs för att begränsa hushållens skulder och dess tillväxt. Men Riksbanken påverkar själv, genom inflationen, starkt den reala skuldtillväxten. Genom att hålla inflationen under målet ökar Riksbanken de reala skulderna och den reala skuldtillväxten betydligt, jämfört med om Riksbanken skulle uppfylla inflationsmålet.

DI - 09 aug 16 kl. 10:43

Sårbarhet ökar i svenska banker

Sårbarheten ökar inom den svenska banksektorn. Debatten om fastighetspriserna ökar medan riskerna inom olja och shipping ligger kvar.Det skriver kreditanalysteamet på Société Générale i en kommentar..

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 10:00

Butiker ökar kontroll efter felmärkning

Butikskedjorna Axfood, Coop, Ica och Hässleholmsbaserade Bergendahl/City Gross har, efter samråd med Föreningen Västsaharaaktionen, beslutat att skärpa kontrollen av varor som skulle kunna komma från det ockuperade Västsahara.
Orsaken till utspelet är att produkter från Västsahara har upptäckts i svenska butiker märkta med Marocko, som är ockupationsmakten, eller som är förpackade i Nederländerna eller Frankrike. Det rör sig främst om frukt och fiskprodukter.?

SN - 29 sep 14 kl. 18:35

"Män måste våga visa sin sårbarhet"

Självmorden ökar. De flesta som tar sitt liv är män. Hur kan det förebyggas?

Expressen - 09 aug 16 kl. 13:53

Ökad sårbarhet i svenska banker

Sårbarheten ökar inom den svenska banksektorn, enligt Société Générale som är en av Europas största banker..

Sydsvenskan - 21 feb 18 kl. 01:04

Behovet av humanitär hjälp ökar i Burundi

En av tre människor i Burundi kommer att behöva humanitär hjälp i år. Det är en ökning med 20 procent, jämfört med förra året, då situationen i ett av världens fattigaste länder förvärras. Befolkningen i Burundis sårbarhet "vidmakthålls av den socioekon.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 18 kl. 01:04

Behovet av humanitär hjälp ökar i Burundi

En av tre människor i Burundi kommer att behöva humanitär hjälp i år. Det är en ökning med 20 procent, jämfört med förra året, då situationen i ett av världens fattigaste länder förvärras. Befolkningen i Burundis sårbarhet "vidmakthålls av den socioekon.

Cornucopia - 22 jan 19 kl. 13:23

SEB sänker BNP-prognosen - räntan ökar ytterligare 0.5 procentenheter - bostadspriserna faller 3-4% under 2019

Den svenska storbanken SEB har publicerat sin nya prognos Nordic Outlook, där man bland annat sänker tillväxtprognosen för Sverige 2019 till lågkonjunktur och 1.6%, tror att Riksbanken kommer höja reporäntan ytterligare 0.5 procentenheter och att bostadspriserna faller 3-4% under året.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Kurdisk general vädjar till omvärlden

Den kurdledda SDF styrkans högste general Mazloum Abdi säger i en intervju med Sveriges Radio och amerikanska public serviceradion NPR, att överenskommelsen om vapenvila som slutits mellan Turkiet och USA är mycket dålig. Om Turkiet får sin vilja igenom, innebär det etnisk rensning på kurderna, säger generalen..

SR - 3 timmar sedan

Tre döda efter protester i Chile – utvidgat utegångsförbud

I Chile har president Sebastian Piñera utfärdat undantagstillstånd och utegångsförbud efter våldsamma protester i flera städer. Demonstrationerna bröt ut efter att regeringen höjt tunnelbaneavgiften i Santiago, och trots att presidenten nu dragit tillbaka höjningen fortsätter protesterna.

SR - 5 timmar sedan

Trump backar om G7-mötet i hans golfklubb

I USA har president Donald Trump ändrat sig när det gäller var nästa års G7– toppmöte ska hållas. Tidigare har Trump sagt att mötet skulle hållas på hans privata golfklubb i Florida..

SR - 6 timmar sedan

Den misstänkte: Kriminella krävde terrordåd

Den man som i augusti greps i en bil på Stortorget i Östersund uppger att kriminella personer han träffat i en moské i Kazakstan hotade att döda hans familj om han inte utförde ett terrordåd i Sverige..

SR - 8 timmar sedan

Kommuner tävlar om ny anstalt

Efter att invånarna i Svedala sagt nej till en ny anstalt strömmar nu intresseanmälningarna in till Kriminalvården. Hittills har 13 kommuner gett sig in i kampen om de 250 arbetstillfällena..

SR - 8 timmar sedan

Prishöjningarna i Chiles t-bana dras tillbaka

De senaste prishöjningarna i lokaltrafiken i Chiles huvudstad Santiago dras tillbaka, säger president Sebastián Piñera i ett tv-sänt tal..

SR - 10 timmar sedan

Parti lämnar regeringen efter protesterna i Libanon

Efter flera dagars protester i Beirut och krav om den libanesiska regeringens avgång så lämnar nu landets kristna parti regeringskoalitionen, rapporterar flera nyhetsbyråer..

SR - 12 timmar sedan

Dyrare nota för höghastighetstågen

Höghastighetstågen som finns med i januariavtalets 73-punktsprogram beräknas kosta närmare 400 miljarder kronor enligt Stockholms Handelskammare..

SR - 13 timmar sedan

Johnson hoppas på ny omröstning redan på måndag

Enligt brittiska medier kommer den brittiske premiärministern Boris Johnson före midnatt skicka en begäran om att få skjuta upp brexitdatumet från den 31:a oktober. Men Johnson planerar också att lägga fram utträdesavtalet för omröstning i det brittiska parlamentet redan på måndag..

SR - 15 timmar sedan

Känslorna delade inför brexitfrågan i Nordirland

Omröstningen om utträdesavtalet mellan Storbritannien och EU sköts upp idag i det brittiska parlamentet. Istället röstades ett tillägg igenom, som innebär att Boris Johnson måste be EU om förlängd tidsfrist till 31 januari för brexit. I Nordirland, där frågan om gränsen till Irland varit i centrum för Brexitfrågan, är känslorna inför delade..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.