Magazin24 > Nyheter

Thursday, 24 October, 06:45

Magazin24 - 09 okt 19 kl. 06:38

Debatt: Vänsterpartiet väljer välfärd före sänkta skatter"Vi i Vänsterpartiet väljer en annan väg där skattepengarna går till dem som bäst behöver samhällets stöd"..
Läs mer på Magazin24
Läs mer om:
Vänsterpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Vänsterpartiet, väljer, välfärd, före, sänkta, skatter
SVT Debatt - 30 jul 13 kl. 00:04

Centerns söta drömmar döljer systemfel i välfärden

VINSTER I VÄLFÄRDEN Dags för Centern att vakna ur sin ljuva dröm om att välfärdsföretagarna i huvudsak  är strävsamma eldsjälar och att vinsten är sekundär. I verkligheten handlar det om riskkapitalister som genom avancerade bolagskonstruktioner pumpar pengar ur välfärden till skatteparadis. För oss handlar det om ett systemfel, skriver Ulla Andersson (V) i ett svar till Anders W Jonsson (C), och lovar att ständigt störa sömnen ända fram till valet 2014 genom att göra vinster i välfärden till en valfråga.

Supermiljöbloggen - 19 feb 14 kl. 11:00

Mikael Gustafsson, Vänsterpartiet: Dags att ta klimatet på allvar

Soylent Green is people! Ett scenario där klimatförstöring och överpopulation lett till en polisstat och där människors föda visar sig vara, andra människor, är kanske lite överdrivet, men filmen Soylent Green och andra dystopiska berättelser är inte så fel ute som man kanske trodde på 70-talet. EU:s politik, där marknadens rätt går framför människors och företagens rätt före klimatet leder oss närmre den där dystopiska verkligheten än man kunde anat.

Kristianstadsbladet - 21 apr 14 kl. 10:00

V väljer andra vägar

Att Vänsterpartiet kraftigt har dragit ner sina aktiviteter i fullmäktige är enligt gruppledare Ruzica Stanojevic en medveten strategi. Det är, enligt partiet, helt enkelt inte lönt att lägga motioner och ställa interpellationer.
– Vi fokuserar på att arbeta mot föreningar och mot de medborgare vi möter i stället, säger grupp- ledaren.

Barometern - 27 jan 14 kl. 07:18

Inget Linnébeslut utan debatt

Kalmarborna är splittrade men bland politikerna finns en bred majoritet. I dag avgör fullmäktige frågan om Linnéuniversitetets etablering i Ölandshamnen. För en dryg månad sedan ställde Barometern frågan till 100 personer, ja eller nej till nytt universitetet på Barlastholmen?

SmålandsPosten - 06 dec 14 kl. 09:22

Nya timtaxor efter debatt

Timtaxorna för bygg- och miljöavdelningens verksamhet har nu höjts från 800 till 1 000 kronor. Men det hela skedde inte helt utan debatt mellan kommunfullmäktiges politiker. – Vi i Centerpartiet har lämnat in ett yrkande.

Skånskan - 27 okt 15 kl. 18:51

Hårda ord präglade debatt om vården

Kristianstad Andra dagen av Region Skånes budgetfullmäktige kom som väntat att handla om hälso- och sjukvården, och det var en fem timmar lång och stundtals hård debatt. Framförallt var det alliansen och det rödgröna styret som svingade vilt mot varandra, men även Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet slängde på bränsle på brasan emellanåt.
Det var till och med så hett att regionfullmäktiges ordförande Christine Axelsson (S) fick säga till ledamöterna att vårda sitt språk och att tänka sig för vem de tog upp i sina replikskiften.

Kristianstadsbladet - 11 jan 14 kl. 10:57

V väljer om Sjöstedt


Medan Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ohotad kommer att väljas om som partiledare för Vänsterpartiet på kongressen i Stockholm i dag är kampen om de 22 platserna i V:s partistyrelse (PS) desto större, nära 60 personer är nominerade.Den mest framgångsrike kommunpolitikern, Stig Henriksson från Fagersta, vill göra comeback i PS men finns inte med i valberedningens förslag.Kongressen, som pågår till söndag, är i tidsnöd efter en lång debatt och beslutsrunda om partistyrelsens förslag till valstrategi, eller uttalande inför riksdagsvalet.

BT - 11 jan 14 kl. 10:58

V väljer om Sjöstedt

Medan Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ohotad kommer att väljas om som partiledare för Vänsterpartiet på kongressen i Stockholm i dag är kampen om de 22 platserna i V:s partistyrelse (PS) desto större, nära 60 personer är nominerade. Den mest framgångsrike kommunpolitikern, Stig Henriksson från Fagersta, vill göra comeback i PS men finns inte med i valberedningens förslag.Kongressen, som pågår till söndag, är i tidsnöd efter en lång debatt och beslutsrunda om partistyrelsens förslag till valstrategi, eller uttalande inför riksdagsvalet.

Västerbottens Folkblad - 12 mar 14 kl. 23:19

Dagens debatt: En plattform för rasism

Genom annonser i Folkbladet och Västerbottens-Kuriren ger VK-stiftelsen en plattform till rasister, skriver företrädare för Vänsterpartiet. Stiftelsen VK-press som äger två av länets tidningar, Västerbottens-Kuriren och Folkbladet, säljer annonsplatser till Sverigedemokraterna. Vi har tidigare sett annonser från Sverigedemokraterna i båda tidningarna (inför kyrkovalet och för öppna möten) och igen nu i lördags inför Jimmie Åkessons besök […].

YA - 03 sep 14 kl. 06:30

Intensiv debatt om kommunens ägande

Foto: Sprisse Nilsson
Att sälja ut eller inte sälja ut delar av kommunala bolaget Skurupshems bostadsbestånd – det var frågan som dominerade tisdagskvällens politikerdebatt i Folkets hus.
Debatten om bostadsfrågan i Skurup fick en rivstart. Omedelbart efter att de nio kommunpolitikerna, samtliga män, fått presentera sig bad moderatorn och journalisten Teddy Landén alla att tackla elefanten mitt i rummet.

Fler nyheter från Magazin24

Magazin24 - 45 minuter sedan

Favorit i repris när Chorus sjunger sånger som förändrar

När Musikföreningen Chorus­ uppträdde i Sorbykyrkan för ungefär ett år sedan var det inför en fullsatt kyrka. På lördag framför kören "Sånger som förändrar" på nytt, denna gång i Equmeniakyrkan..

Magazin24 - 12 timmar sedan

Lokala företagare ska hyllas under VM-festen

På torsdagskvällen arrangeras den femte upplagan av VM-festen på Kungsörstorp i Kungsör och företagsgalan avrundas med en lokal världsartist..

Magazin24 - 14 timmar sedan

Nytt LSS-boende tar form i Arboga

Byggnationen av ett nytt LSS-boende för personer med olika funktionsnedsättningar har påbörjats..

Magazin24 - 16 timmar sedan

Gata i Köping stängs av nästa vecka

Trafiken kommer att ledas om..

Magazin24 - 16 timmar sedan

Flygande start för Stars: "Det har gått över all förväntan"

Att kalla ­Köping Stars inledning på ­säsongen för en drömstart är ingen underdrift. Laget ligger delad tvåa i SBL efter fem omgångar och spelmässigt har det sett bra ut..

Magazin24 - 18 timmar sedan

Här är spelschemat för Höstsparken

Många matcher ska spelas i Karlbergshallen..

Magazin24 - 22 timmar sedan

Silly Season-bloggen

Håll koll på den lokala transfermarknaden med Dennis Johansson Strömberg..

Magazin24 - 22 timmar sedan

Varmvattnet borta i stora delar av Köping

Befarad läcka som påverkar fjärrvärmenätet är orsaken..

Magazin24 - Igår: 06:26

SPORTLISTAN: "Har öppnat säsongen urstarkt"

Vilka är veckans fem hetaste?.

Magazin24 - Igår: 06:07

Bilbrand i Köping

Fordon förstördes sent på tisdagskvällen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.