SR > Kultur

Friday, 18 October, 22:52

SR - 09 okt 19 kl. 06:31

Efter anklagelserna om sexuella trakasserier – nu svarar filmskaparenI en intervju i fransk tv under tisdagen gav filmregissören Luc Besson sin syn på de övergrepp mot kvinnor som han har anklagats för..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Luc Besson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter anklagelsernaom , sexuella, trakasseriernu , svarar, filmskaparen
IDG - 26 okt 18 kl. 09:56

Googles svar på kritiken – har på två år sparkat 48 efter sexuella trakasserier


Efter att Google anklagas för att ha skyddat tidigare chefer som sparkats efter sexuella trakasserier svarar koncernchef Sundar Pichai med en siffra på hur många bolaget tvingats avskeda de senaste två åren..

Computer Sweden - 26 okt 18 kl. 09:56

Googles svar på kritiken – har på två år sparkat 48 efter sexuella trakasserier


Efter att Google anklagas för att ha skyddat tidigare chefer som sparkats efter sexuella trakasserier svarar koncernchef Sundar Pichai med en siffra på hur många bolaget tvingats avskeda de senaste två åren..

BT - 30 nov 11 kl. 18:45

Lärare kastas ut - anklagas för sexuella trakasserier

En lärare i Mark har tvingats sluta efter anklagelser om sexuella trakasserier. ? Vår kartläggning visar att 5-6 kvinnliga arbetskamrater har känt sig utsatta och kränkta, säger skolchefen Kenneth Wallengren.

Expressen - 23 nov 17 kl. 14:12

Nu utreds krogprofilen för sexuella trakasserier

Jennie Hammar anklagade en välkänd krogprofil för sexuella trakasserier.Restaurangledningen uppger att man "ska gå till botten" med anklagelserna. Samtidigt har en kroganställd tagit sig in i de anställdas skåp – och tagit bort informationslappar om sexuella trakasserier.

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

Dagen - 18 maj 11 kl. 15:47

Pensionerad präst förklarad obehörig efter sexuella trakasserier

En pensionerad präst förbjuds nu att utöva kyrkans vigningstjänst. Det har Domkapitlet i Strängnäs stift beslutat efter larm om sexuella trakasserier.

"Det skulle närmast te sig stötande om han tilläts behålla rätten att utöva kyrkans vigningstjänst", skriver Domkapitlet i sitt beslut uppger Katrineholmskuriren.

DN - 16 nov 17 kl. 19:57

SVT-profil fick lämna sitt förra jobb efter larm om sexuella trakasserier

En profilerad medarbetare på SVT Sport fick lämna sitt förra jobb på grund av anklagelser om sexuella trakasserier. Enligt DN:s uppgifter handlar anklagelserna bland annat om att mannen grovt ska ha antastat kvinnliga kollegor på sin förra arbetsplats, både fysiskt och med sexuella kommentarer..

YLE - 23 jun 16 kl. 04:00

Kårkullaklient utsattes för mobbning och sexuella trakasserier - personalen blundade

En person med utvecklingsstörning blev upprepade gånger utsatt för sexuella trakasserier och mobbning vid en av Kårkullas arbetscentraler. Vårdarna såg men blundade för incidenterna. Vid Kårkullas arbetscentral hänvisar personalen till tystnadsplikten.

Alingsås tidning - 01 nov 11 kl. 20:01

Presidentkandidat anklagad för sexuella trakasserier 

POLITIK: I måndags, i samband med framträdandet på National Press Club i Washington, slog anklagelserna om sexuella trakasserier ner som en bomb mot den svarte republikanske presidentkandidaten och tidigare Godfather?s Pizza-chefen Herman Cain..

Expressen - 27 nov 13 kl. 13:33

Radioprofil anmäld för sexuella trakasserier

Eddie "Piolin" Sotelo anklagas för sexuella trakasserier av sina anställda. Han anklagas för att ha tvingat dem att se på när han bajsat. Han nekar till anklagelserna..

YLE - 10 nov 14 kl. 04:22

Råare ungdomskultur - sexuella trakasserier ökar

Ungdomskulturen blir bara råare och råare, konstaterar Liselott Nyström på ungdomsportalen Decbel.fi. I november är hon ute i de österbottniska för att föreläsa om sexuella trakasserier.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Vreden och sorgen när ett barn dör i The broken circle på Uppsala stadsteater

RECENSION. Årets uppsättning kallade Per Feltzin Carmen på Uppsala stadsteater för två år sedan. Nu har samma regissör, tyska Anna Bergmann, återkommit med en ny uppsättning...

SR - 7 timmar sedan

Forskare kräver mer öppenhet om afrikanska föremål på tyska museer

En grupp bestående av bland annat akademiker från flera olika länder kräver i ett öppet brev riktat till tyska kulturdepartementet mer öppenhet och information kring kulturinstitutionernas samlingar med föremål som togs under kolonialtiden..

SR - 8 timmar sedan

Akademieledamoten Göran Malmqvist död

Göran Malmqvist, ledamot i Svenska Akademien har gått bort. Det bekräftar Akademiens ständige sekreterare Mats Malm för Kulturnytt..

SR - 8 timmar sedan

Akademiledamoten Göran Malmqvist död

Göran Malmqvist, ledamot i Svenska Akademien har avlidit. Det bekräftar ständige sekreterare Mats Malm för Kulturnytt..

SR - 9 timmar sedan

Balettdansaren Alicia Alonso död

Den kubanska balettdansaren och koreografen Alicia Alonso är död, rapporterar nyhetsbyrån AFP..

SR - 17 timmar sedan

Ytligt om ung radikalisering i "Unge Ahmed"

RECENSION. Bröderna Dardenne har levererat en lång rad samhällskritiska filmer. I "Unge Ahmed" handlar det om en radikaliserad tonåring som bestämmer sig för att döda..

SR - 17 timmar sedan

50-åriga rockbandet Gasolin redo för museum

I år är det 50 år sedan den danska rockgruppen Gasolin bildades.Det uppmärksammar rockmuseet Ragnarock med en utställning.

SR - 17 timmar sedan

Utkonkurrerad av klonen! Dubbelt upp Paul Rudd i komediserien "Living with yourself"

Paul Rudd spelar två upplagor av samma person i "Living with yourself". Om en man som måste konkurrera med sin egen klon om rätten till sitt liv..

SR - Igår: 20:00

Sarah Klang: "Jag undrar om folk skulle tycka om mig om de visste vilken tönt jag är"

Sarah Klang slog igenom så sent som förra året – nu är hon tillbaka med uppföljaren till debuten, albumet Creamy Blue..

SR - Igår: 18:00

Rekordmånga danska kulturchefer i Skåne

Danska Maria Frej blir ny VD för Malmö Live konserthus. Hon är en av många chefer inom kultursektorn som rekryteras från vårt grannland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.