Expressen > Kultur

Thursday, 24 October, 06:10

Expressen - 09 okt 19 kl. 06:30

Tillväxtens motståndare förstår inte ekonomiFörfattaren Therese Uddenfeldt invände i måndagens (7/10) Expressen mot skribenterna som anser att ekonomisk tillväxt kan lösa klimatkrisen. Isobel Hadley-Kamptz svarar på kritiken i debatten om framtiden. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Therese Uddenfeldt, Hadley-Kamptz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tillväxtens, motståndare, förstårinte , ekonomi
YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

YLE - 27 dec 15 kl. 09:00

Ole Norrback: ”Fokus på egennytta förstör samhället”

När egennyttan tar över förlorar alla, säger minister Ole Norrback. Snäva gruppintressen borde varken tillåtas dominera inrikespolitiken eller den interna diskussionen i Svenskfinland, säger veteranpolitikern till Svenska Yle. Enligt Norrback har de senaste åren i finländsk politik präglats av en politisk dragkamp, som lett till att de stora samhällsutmaningarna hamnat i skymundan: - I den förra regeringen var det Samlingspartiet och SDP som gjorde varandra till huvudmotståndare och glömde att de hade som uppdrag att se till att folket får det bättre.

Cornucopia - 07 sep 17 kl. 15:56

Försvarsmaktens perspektivstudie: Ökade anslag och Nato behövs för svenskt försvar efter 2020

Försvarsmakten har i dagarna levererat en delrapport om sin stora perspektivstudie om svenskt försvar efter år 2020 fram till år 2035. Utan ökade anslag kommer svensk försvarsförmåga minska. Försvarsmakten understryker både ett behov av 2% av BNP till försvaret samt Natomedlemskap ("traktatsbundna försvarsgarantier" med "bi- och multilateral operationsplanering") för att trovärdigt krigsavhållande svenskt försvar.

Kristianstadsbladet - 25 jun 12 kl. 10:46

De stora språngens väg

Två nyligen utgivna böcker sätter in det moderna Kinas framväxt i ett historiskt perspektiv. Författare Stefan Foconi har läst dem och reflekterar över Kinas utveckling.
Det är länge sedan jag var i Kina.

YA - 27 sep 14 kl. 04:05

Känner du entreprenören?

Foto: Robin Nordlund / TT /
Kan du på rak arm räkna upp tio svenska entreprenörer av internationellt snitt?
Ingvar Kamprad? H&M-familjen Persson?

Cornucopia - 23 mar 15 kl. 10:10

Skånska moderater protesterar mot decembersveket

Bonnier/Sydsvenskan rapporterar att moderaterna i skånska Kävlinge enhälligt lagt en motion om att skrota decembersveket. Går motionen igenom hela vägen till partistämman kan alltså hela decembersveket rivas.

Själva motionen hittar man på Kävlingemoderaternas hemsida.

BT - 15 jul 14 kl. 14:00

Juncker tar över i Bryssel

Jean-Claude Juncker hyllar Helmut Kohl och François Mitterrand och lovar stora investeringar inför sitt arbete som näste ordförande i EU-kommissionen. I dag valdes han med klar majoritet i EU-parlamentet.Den kristdemokratiske förre premiärministern i Luxemburg lovade lite av varje när han höll ett sista "valtal" till parlamentets ledamöter i Strasbourg i förmiddags.

Cornucopia - 18 sep 14 kl. 10:36

Avgörandets dag i Skottland

Idag är det folkomröstning om Skottlands självständighet, en händelse och potentiell svart svan, som kan har mer långtgående konsekvenser även för Sveriges ekonomi än den rådande svenska parlamentariska förvirringen. Varning för popkulturella referenser i detta inlägg.

Ironin i att huvudpersonen William Wallace i den patriotiska, episka och numera klassiska filmen amerikanska filmen Braveheart spelas av australiensaren Mel Gibson kan inte underskattas.

YLE - 03 feb 14 kl. 04:35

Tuffa sparkrav delar riksdagsledamöter

Inte heller de österbottniska riksdagsledamöterna ställer sig oreserverat bakom förslaget om strama åt statsekonomin med ytterligare tre miljarder euro. Frågan, som delar regeringen, delar även riksdagsledamöterna invalda från Vasa valkrets, visar en enkät som Yle Nyheter Österbotten gjort. De flesta av dem som svarat anser ändå att någon form av åtgärder är nödvändiga.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Rebecka Kärde saknar kunskap om Srebrenica

Nobelkommitténs och DN:s kulturskribent Rebecka Kärde har försvarat Peter Handkes Nobelpris.Jasenko Selimovic visar hur det försvaret vilar på en som relativiserar folkmordet..

Expressen - 13 timmar sedan

Dagens Nyheter saknar kunskap om Srebrenica

Nobelkommitténs och DN:s Rebecka Kärde har försvarat Peter Handkes Nobelpris. Jasenko Selimovic visar hur det försvaret vilar på en folkmordsförnekare..

Expressen - 23 timmar sedan

Hennes skrivmaskin var som en kulspruta

Journalisten, författaren och översättaren Viveka Heyman dog 2013. Nina Lekander rycks med av en biografi över en intellektuell som skulle ha blivit 100 år den 27 oktober. .

Expressen - Igår: 14:32

Hon skriver så att det gör ont

Längtan efter närhet, skrivkramp och äktenskapliga fasor. Victor Malm hittar några av den litterära ensamhetens huvudingredienser i Sara Villius ”Madonna”. .

Expressen - I förrgår: 18:00

Fel titlar nominerade till Augustpriset – i år igen

Victor Malm kommenterar nomineringarna till Augustpriset 2019..

Expressen - I förrgår: 11:30

Hans blick kunde se rakt igenom din själ

Det är den första stora biografin om Carl von Linné på över hundra år.Therese Uddenfeldt ser ett detaljerat porträtt men saknar de stora penseldragen..

Expressen - I förrgår: 06:30

Hej flumskolan 2.0 – Visa hur du tänker!

Forskare varnar för konsekvensen av svenska elevers sjunkande resultat i matematik. Daniel Sjölin undrar om det inte är bättre att lära sig division i stället för att tänka fram den..

Expressen - 20 okt 19 kl. 14:03

Teaterchefens avsked innan han ändrar sitt liv

Mattias Anderssons sista föreställning som konstnärlig ledare för Backa teater i Göteborg undersöker svenska folkets livsval. Hanna Johansson har sett ”Vi som fick leva om våra liv”..

Expressen - 20 okt 19 kl. 07:05

Jag tog ett jägarbevis – och hittade min pappa

Det som var fattigdom då är rikedom och god smak i dag.Anna Gullberg gav sig ut i barndomens jaktmarker..

Expressen - 20 okt 19 kl. 07:00

Jag vet ju att hon är smartare än så här

Sally Rooney tog världen med storm med sin ”Samtal med vänner”.Elin Grelsson Almestad tycker att hon slarvar i uppföljaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.