SR > Nyheter

Sunday, 20 October, 17:15

SR - 09 okt 19 kl. 06:09

Rekordmånga tåg i tid – men målet nås inteRekordmånga tåg kom i tid under det tredje kvartalet i år, enligt ny statistik från Trafikverket. Men fortfarande är det långt kvar till det mål som finns..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Trafikverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, tågi , tidmen , målet, nåsinte
Skånskan - 25 jun 18 kl. 17:08

Det har fötts rekordmånga storkar i år. De 95 ungar som räknats ihop av Storkprojektet i Skåne är den högsta siffran på hundra år.

Flyinge. Det har fötts rekordmånga storkar i år. De 95 ungar som räknats ihop av Storkprojektet i Skåne är den högsta siffran på hundra år.

YLE - 05 feb 15 kl. 11:22

Rekordmånga finländare på Europatouren

Damgolfen i Finland mår bättre än någonsin tidigare. Det menar i alla fall proffsgolfarna på Europatouren som det här året är större till antal än någonsin tidigare. - Vi är många som har känt varandra i tio år.

Supermiljöbloggen - 26 mar 19 kl. 09:43

Intervju med riksdagspartierna: Varför ökar trafikens utsläpp? Del 1

Efter att sakta ha minskat i flera år vände vägtrafikens utsläpp uppåt 2018. Ökningen är oroande då trafikens utsläpp 2030 ska ha minskat med hela 70 procent, enligt det av Riksdagens överenskomna klimatmålet. SMB frågade partierna varför det går åt fel håll.

Supermiljöbloggen - 04 maj 19 kl. 11:12

Intervju med riksdagspartierna: Varför ökar trafikens utsläpp? Del 2

Efter att sakta ha minskat i flera år vände vägtrafikens utsläpp uppåt 2018. Ökningen är oroande då trafikens utsläpp 2030 ska ha minskat med hela 70 procent, enligt det av Riksdagen överenskomna klimatmålet. SMB frågade partierna varför det går åt fel håll.

YLE - 31 maj 16 kl. 17:13

Vart är alla grisar på väg?

Vi fick in ett tips som ursprungligen handlade om bacon från Polen men också om vart grisarna som far till Hangö är på väg. Svaret på frågan visade sig vara mycket mer intressant än man från början kunnat tro. Så här jobbade vi med det här tipset.

YLE - 21 sep 15 kl. 09:07

CKP: Var fjärde flykting har använt sig av människosmugglare

Rekordmånga flyktingar tar sig till Europa över Medelhavet, många med hjälp av människosmugglare. Av de asylsökande som anlänt till Finland har en fjärdedel haft att göra med människosmugglare. Kring en fjärdedel av de asylsökande som kommer till Finland har använt sig av människosmugglare under någon del av sin resa.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 15:00

Fiber på väg till alla kommunbor

SVALÖV Inom en snar framtid ska alla som vill kunna koppla upp sig till internet via fiber – oavsett var man bor i Svalövs kommun.
Beslutet tog kommunfullmäktige på sitt senaste möte och det innebär samtidigt att det satsas 10,5 miljoner kronor för att satsningen ska ros i hamn.För dessa pengar ska kommunen köpa upp uppkopplingsrätter för dem som inte valt att ansluta sig i dagsläget:
– Det är mycket viktigt och historiskt beslut.

BT - 18 apr 14 kl. 13:47

Gifterna blir kvar i marken

Naturvårdsverket varnar för att pengarna till sanering av förgiftade områden inte räcker. Projekt kommer att behöva stoppas under ett års tid och etappmålet om att en fjärdedel av de mest förorenade platserna ska vara åtgärdade år 2025 kommer inte att nås. "Detta innebär ökade risker och kostnader för skador på människors hälsa och miljön", skriver Naturvårdsverket i en lägesbeskrivning till Miljödepartementet.

DI - 28 jul 16 kl. 19:15

Välfärdsjätten lyfter till nya höjder

Rekordvinst, rekordmarginal, rekordmånga nya vårdplatser och rekordnotering på Stockholmsbörsen. Det går riktigt bra för vårdbolaget Attendo och följaktligen bolagets storägare investmentbolaget Nordstjernan som under våren vid ett par tillfällen har stärkts sitt ägande till 16 procent av aktierna. Vinstökningen på 20 procent under kvartalet är högre än vad Attendo hade i utsikt när det gick till börsen i november i fjol och rörelsemarginalen på 8,9 procent skvallrar om att bolaget kommer att överträffa det långsiktiga marginalmålet på 9 procent, även om Attendos vd Henrik Borelius försökte hålla nere förväntningarna något genom att påtala att det i dag tar lite längre tid att fylla de nya omsorgsboendena med brukare än det gjorde för något år sedan

YLE - 15 sep 12 kl. 14:09

Gör mål, inte hockeyslagsmål!

Farsen kring matcen mellan Helsingfors IFK och Jokerit, som slutade i grupptumult, med en rekordmängd utvisningsminuter och flera skadade spelare som resultat, får mig att låta bli att gå på matcher en tid framöver. Så
tycker jag också att fansen borde göra för slagsmål i rinken är något som inte skall accepteras. Det är ju inte första gången som hockeyslagsmål diskuterats i media, men denna gång fick sammandrabbningen större uppmärksamhet än någondera part hade troligtvis önskat sig.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Fredsförsöken står still – limbo i östra Ukraina

Fortfarande har inga trupper dragits tillbaka från två viktiga byar i Ukraina, trots att ett avtal om det slöts i Minsk för två och en halv vecka sedan..

SR - 15 minuter sedan

Namntvister avgörs i högsta instans

Det går att heta Ford i förnamn – men inte Prins. Det menar Institutet för språk och folkminnen i ett yttrande till Högsta Förvaltningsdomstolen..

SR - 15 minuter sedan

Två mystiska dödsfall på kryssning under natten

Två unga finländare som var på kryssning till Tallinn hittades tidigt inatt och i morse döda i sina respektive hytter..

SR - 3 timmar sedan

Jan Eliasson oroad över Syrien

Det är ett väldigt komplicerat världsläge med konflikten i norra Syrien och oerhört oroande, säger FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson till Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Oppositionen: Johnsons två brev bryter mot lagen

Den brittiska oppositionen är mycket kritisk till premiärminister Boris Johnsons sätt att be EU om en förlängning av brexitfristen hos EU. Den menar att det faktum att Johnson skrev två brev till EU angående en förlängning bryter mot lagen och hoppas nu på att en domstol ska ta upp frågan för rättslig prövning..

SR - 4 timmar sedan

M vill utvisa fler som begår brott

Moderaterna vill skärpa reglerna för asylsökande som begår brott. Ett viktigt steg mot nolltolerans, enligt partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard..

SR - 4 timmar sedan

Brexit kan slå hårt mot Polen

Om det blir en avtalslös brexit kan det drabba Polen av många orsaker..

SR - 4 timmar sedan

Klimatfrågan het när Schweiz går till val

I dag är det val till parlamentet i Schweiz. Opinionsmätningar tyder på att landets största parti, det högernationalistiska SVP kan backa medan de två gröna partierna har medvind..

SR - 5 timmar sedan

USA skickar Syriensoldater till Irak

Alla de nära 1 000 amerikanska soldater som USA dragit bort från norra Syrien, kommer att stationeras i västra Irak..

SR - 6 timmar sedan

Kartläggning: Barn rekryteras till gängen

I alla landets 22 särskilt utsatta områden bidrar barn till narkotikaförsäljning. Det visar en kartläggning som Göteborgs-Posten gjort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.