Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 October, 20:17

Expressen - 09 okt 19 kl. 06:11

Kungens drag – efter finansministerns ordFinansminister Magdalena Andersson, S, slog fast orsaken till höjda kungliga anslag:– Det behövs eftersom kungafamiljen växer.Uppgiften stämde inte och ministern hävdade att hon skämtat. Det blev ändå startskott till ny debatt i riksdagen om det kungliga apanaget.– Men inom kungafamiljen fanns den här diskussionen långt innan man fick veta att KU skulle ta upp det, säger riksmarskalk Fredrik Wersäll..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Magdalena Andersson, KU, Fredrik Wersäll

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kungens, dragefter , finansministerns, ord
Sydsvenskan - 25 dec 15 kl. 19:53

Kungens jultal 2015 – ord för ord

Här är kungens jultal 2015..

Expressen - 09 okt 19 kl. 15:36

Kungens tydliga markering – hyllar Victoria

Efter kungens drag att utesluta barnbarnen från kungahuset så gjorde han under onsdagen sin första officiella resa, som gick till Norrbotten.Men vår monark duckade frågor om det omvälvande familjebeslutet – i stället valde han att rikta ljuset mot kronprinsessan Victoria.– Hon har förstått att det är viktigt för framtiden, säger kungen om Victorias miljöengagemang..

Helsingborgs Dagblad - 25 dec 15 kl. 19:53

Kungens jultal 2015 – ord för ord

Kungen höll sitt första jultal i radio 1972, då som kronprins. Här är jultalet 2015..

Expressen - 07 okt 19 kl. 13:51

Kungens drag – för att rädda pengarna

Det är ingen slump att kungen plötsligt agerar.  Både prinsessan Madeleine och prins Carl-Philip med familjer riskerade att bli uteslutna ur kungahuset av en parlamentarisk kommitté.Riksdagen har krävt att regeringen tillsätter en kommitté som ska se över ersättningarna – apanaget – till kungahuset.

Expressen - 20 apr 16 kl. 10:49

Kungens första ord om nya lill-prinsen

Här har kungen precis besökt sitt nya lilla barnbarn på Danderyds sjukhus. Exklusivt för Expressen avslöjar han sina känslor om att ha blivit farfar för första gången till en liten prins, 3595 gram och 49 centimeter lång. Första orden om barnbarnslyckan: – Ett väldigt fint och vackert barn.

Hela Gotland - 03 okt 18 kl. 11:27

Här är kungens första ord på Gotland

I dag besöker kung Carl XVI Gustaf flera platser runt om på Gotland..

Sydsvenskan - 30 maj 11 kl. 20:53

Hela intervjun ord för ord

Kungen avfärdar i en intervju med TT helt uppgifterna om att det kan finnas bilder på kungen som är känsliga. Han förnekar också alla uppgifter om porrklubbsbesök och kriminella kontakter. Läs intervjun ord för ord.

Expressen - 14 jul 14 kl. 15:54

Kungens tal till Victoria - ord för ord

Här är kungens tal till kronprinsessan Victoria, ord för ord..

Nerikes Allehanda - 06 jun 15 kl. 16:09

Kungens tal - ord för ord

Kungen höll tal i Stadsparken under lördagen i samband med att nationaldagen firades i Örebro. Nu publicerar na.se kungens tal - ord för ord.

Nyheter 24 - 02 jul 12 kl. 21:33

"Ett helt fantastiskt smart drag av Romson"


Totte Löfström analyserar Åsa Romsons tal under Almedalsveckans första dag. "Men efter ungefär halva talet vänder allt: Åsa Romson bjuder helt oväntat upp meterologen Pär Holmgren på scenen." Det har en ganska osäker och nervös Åsa Romson som gick upp på scenen i Almedalen på måndagskvällen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Professorn: Plasten får oförtjänt mycket kritik

Priset på plastpåsar i butik ska höjas med tre kronor för att fler ska välja bort dem.Men mindre plast kan komma att slå tillbaka mot miljön, enligt en professor i förpackningslogistik.– Det är oförtjänt mycket debatt om plastens nackdelar, säger Annika Olsson vid Lunds universitet..

Expressen - 45 minuter sedan

Hemlig knapp ger starköl i arbetsplatsens automat

Byggarbetare i Järfälla har kunnat köpa starköl och sprit från läskautomater och skåp i matsalen.Enligt TV4 Nyheterna är det personer i chefsposition som ligger bakom försäljningen. .

Expressen - 1 timme sedan

Källa: EU-länderna accepterar förlängd brexit

EU har gått med på att förlänga brexit, enligt källor till AFP. Brittiska underhuset röstade i går ja till lagtexten som implementerar brexit – men nej till Boris Johnsons tidsplan.No 10.

Expressen - 1 timme sedan

Nazister gömmer sig hos mamma – för att slippa rättegångar

Här är nazisternas knep för att smita från rättegångar.Genom att skenskriva sig hos mamma eller gå under jorden håller de sig undan så att brott till och med preskriberas.– Det här är galet, säger Camilla Wagner, som misshandlades av en nazist under Almedalsveckan förra året och vars rättegång fått ställas in två gånger..

Expressen - 1 timme sedan

Martina, 24, varnar efter bröstförstoringen: ”Ärrad”

Ljuskänslighet, andningssvårigheter och sömnproblem.Det är symptom som 24-åriga Martina Sarac brottas med dagligen efter att ha gjort bröstförstoring 2015.Nu vill hon varna andra att inte gå samma väg.

Expressen - 1 timme sedan

Game of Thrones-stjärnan förväxlad med byggarbetare

Det var minst sagt en oväntad gäst som besökte restaurangen i Vänersborg. Personalen var i chock när de förstod att den danske Game of Thrones-stjärnan var på besök och åt en orientalisk mixtallrik – precis som en vanlig människa. – Vi såg inte att det var han.

Expressen - 2 timmar sedan

USA:s besked: Över 100 IS-fångar har flytt

I samband med Turkiets invasion av Syrien har ett stort antal IS-terrorister flytt från kurdkontrollerade fångläser.Enligt Donald Trumps administration rör det sig om över 100 individer, rapporterar CNN. .

Expressen - 2 timmar sedan

Person påkörd av tåg – stopp i trafiken

En person har blivit påkörd av ett tåg vid Flemingsberg station. Räddningstjänsten är på plats – och olyckan har orsakat stopp i tågtrafiken. .

Expressen - 3 timmar sedan

Karin kan knepen som ger tillvaron guldkant

Alla kan tjäna pengar på aktier. Och den som väntas få låg pension har störst anledning att börja aktiespara.85-åriga Karin Sjöblom i Växjö åker land och rike runt och lär ut knepen som sätter guldkant på tillvaron.

Expressen - 3 timmar sedan

Rektorn på Estelles skola lämnar – får nytt uppdrag

Carina Hagström-Bergh tillträdde som rektor när Campus Manilla stormade som mest. Nu lämnar rektorn prinsessan Estelles skola, skriver Svensk Dam. – Jag har blivit erbjuden ett vd-jobb tillika delägare inom Kunskapsbolaget som jag kommer tillträda i juni, säger hon till tidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.