Nyan > Svenskfinland

Thursday, 17 October, 22:24

Nyan - 09 okt 19 kl. 06:00

Stadens socialnämnd ber om 910 000 euro extraTallbacken har tvingats ta emot ett stor antal brådskande placerade småbarn i år. Staden betalar också 95 000 euro i straffavgift till ÅHS för att man inte kunnat ta emot klinikfärdiga patienter tillräckligt snabbt. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
ÅHS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadens, socialnämnd, berom , 910, 000, euroextra
Nyan - 18 jun 14 kl. 13:00

Stadens socialnämnd utreds

MARIEHAMN. Lagligheten i stadens socialnämnds beslut ska utredas en gång till.
Stadsstyrelsen låter Finlands kommunförbund göra en utvärdering för att se om nämnden har agerat i strid med lagen och god förvaltningssed, som stadens revisorer uppgett..

Nyan - 24 mar 15 kl. 09:59

Socialnämnd totalsågar lagförslag om hemvårdsstöd

Förslaget till ny lag om hemvårdsstöd missar helt målet, anser stadens socialnämnd som vill att stödet ska bygga på ett jämnt vårdnadsuttag mellan föräldrarna tills barnet fyller två år. Avsikten var att skapa ett mera jämställt stöd mellan föräldrarna, men av detta syns väldigt lite i lagförslaget, anser nämnden i sitt utlåtande. I fjol tog tar bara 8 procent av papporna ut hemvårdsstöd på Åland, visar statistiken.

Helsingborgs Dagblad - 15 jul 15 kl. 04:00

Klippans socialnämnd får bakläxa

Förvaltningsrätten i Malmö upphäver ett beslut i Klippans kommuns socialnämnd som gäller bistånd till en person som nämnden inte anser är berättigad till hjälp..

Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 17:52

Passiv socialnämnd när barn for illa


Trots en anmälan om att två småbarn bodde i en bil och att deras pappa använde droger hände inte mycket. Nu får socialnämnden i Askersund kritik för att ha varit för passiv av Inspektionen av vård och omsorg (IVO), rapporterar lokala medier.Det var förra sommaren som polisen stoppade en bil med två vuxna och två barn under tre år.

BT - 30 sep 14 kl. 17:52

Passiv socialnämnd när barn for illa

Trots en anmälan om att två småbarn bodde i en bil och att deras pappa använde droger hände inte mycket. Nu får socialnämnden i Askersund kritik för att ha varit för passiv av Inspektionen av vård och omsorg (IVO), rapporterar lokala medier. Det var förra sommaren som polisen stoppade en bil med två vuxna och två barn under tre år.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Socialstyrelsen kritiserar Moras socialnämnd

Under andra hälften av mars i år avvek en dement person från ett gruppboende i Mora kommun.
Nu får kommunens socialnämnd kritik från Socialstyrelsen, som anser att larm inte får ersätta personal..

NSD - 30 nov 12 kl. 06:00

Socialnämnd vill ha pengar

Bodens socialnämnd är medsökande till Luleå kommuns ansökan om utvecklingsmedel för att stärka socialtjänstens arbete för våldutsatta kvinnor, barn som bevittnat våld och våldsutövare..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

IVO riktar kritik mot Munkfors socialnämnd

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) riktar kritik mot Munkfors socialnämnd och kräver att en rad åtgärder vidtas. Annars ska ett vite på en halv miljon kronor betalas..

Corren - 20 jun 18 kl. 18:42

M vill se en socialnämnd i Boxholm

Boxholms kommun behöver en riktig socialnämnd med politiker som hanterar känsliga och sekretessbelagda uppgifter, anser Moderaterna..

Nyan - 03 nov 17 kl. 13:31

Nämnd begär 60.000 extra för närvårdare på Trobergshemmet

Stadens socialnämnd föreslår en utökad budgetram för att behålla den närvårdartjänst på Trobergshemmet som är indragningshotad. – Vi anhåller om att öka ramen med 60 000 euro för att bibehålla den nattpersonal som nu finns, säger socialnämndens ordförande Ulf-Peter Westmark (Lib).
Förslaget lades fram av Martin Nilsson (S).

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Barn snackar politik

Vem bestämmer på Åland och vad gör en politiker egentligen? Så här inför lagtings- och kommunalvalet på söndag kan man ha många funderingar. Nyan ställde sina frågor till barnen vid Bullerboda daghem i Lemland.

Nyan - 3 timmar sedan

Marken hinner suga i sig

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - 4 timmar sedan

Nittio euro för tömd plånbok

Tingsrätten dömer en medelålders man till 15 dagsböter på totalt 90 euro för lindrig förskingring. .

Nyan - 5 timmar sedan

Nya öppettider för FPA på Nygatan

Framöver kan det vara en god idé att boka tid på förhand om man har ärenden till FPA, i alla fall om man har många ärenden att reda ut. FPA skriver i ett pressmeddelande att deras öppettider på Nygatan 7A ändras från och med denna vecka. De råder också kunder som har många ärenden eller vilkas livssituation har ändrats att boka tid till servicestället eller telefonservicen.

Nyan - 6 timmar sedan

ÅFD avvisar Storagatanbesvär

Bråket om ombyggnaden av Storagatan 2016 har fått ett avslut. .

Nyan - 8 timmar sedan

Liberalerna störst bland gallupens förtidsväljare

528 deltagare i Åland Gallup uppgav att de redan har förtidsröstat. .

Nyan - 9 timmar sedan

IFK Mariehamn presenterar huvudtränare i morgon

I morgon, fredag, klockan 14.30 presenteras IFK Mariehamns nya huvudtränare. Det skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Nyan - 10 timmar sedan

Vetriö uttagen i landslagsgrupp

Den åländska volleybollspelaren Verneri Vetriö har tagits ut i den finländska landslagsgruppen i beachvolleyboll. Gruppen består av åtta spelare och ska som första mål delta i kvalturneringen till OS i Tokyo 2020. Vetriö som var med i det ö-spelsvinnande laget tillsammans med Aldis Jaundzeikars har tidigare spelat traditionell volleyboll med det finska laget Loimu i den finländska mästerskapsserien.

Nyan - 10 timmar sedan

Vyer från Pisciotta

I slutet av september var konstnären och -läraren Lin Simons tillsammans med tio konststuderande från Medis på målarresa i södra Italien. .

Nyan - 12 timmar sedan

Anmälde man som tafsade

En kvinna som varit med sitt barn på en allmän badstrand i staden var med om ett otrevligt möte med en äldre man som nöp henne i rumpan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.