SR > Nyheter

Sunday, 20 October, 11:23

SR - 09 okt 19 kl. 06:02

Frågan om hbtq-personer diskrimineras avgörsHar amerikanska arbetsgivare rätt att sparka anställda på grund deras sexuella läggning? Den frågan är nu uppe i USA:s högsta domstol i fallet Bostock mot Clayton County..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Bostock, Clayton County

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fråganom , hbtq-personer, diskrimineras, avgörs
News55 - 30 jan 17 kl. 16:52

Hbtq-personer riskerar att diskrimineras i äldrevården

Hur kunde det vara att som hbtq-person växa upp i en tid när din könsidentitet klassades som ett sjukdomstillstånd? Anna Siverskog har intervjuat hbtq-personer i en avhandling som bland annat belyser hur det är att åldras som sådan i Sverige idag, det rapporterar tidningen Corren. – De har ofta tuffa och våldsamma erfarenheter och har förlorat mycket.

Barometern - 13 maj 19 kl. 06:10

EU:s friheter måste gälla HBTQ-personer

EU-valet ”EU måste däremot garantera att hbtq-personer och regnbågsfamiljer som rör sig över gränserna inom EU inte diskrimineras eller utsätts för hat och kränkningar.”.

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 08:33

Hotet mot hbtq-personer

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
När den rödgröna regeringen minskar lagen om valfrihet kommer det att drabba minoritetsgrupper som HBTQ-personer. Det skriver Jenny Edberg (M).
Att öka människors självbestämmande borde ligga till grund för alla politiska beslut.

SVT Debatt - 05 jul 13 kl. 13:56

Asylprocessen måste bli rättssäker för hbtq-personer

ASYLFRÅGOR Kraven på asylsökande hbtq-personer är orimliga, och i många fall omöjliga att leva upp till. Det nuvarande asylsystemet är inte rättssäkert och idag kräver vi att utlänningslagen ses över, skriver Ulrika Westerlund, Emelie Mire Åsell och Axel Repka från RFSL. Under årets politikervecka i Almedalen lanserar RFSL och RFSL Ungdom kampanjen #skyddsvärd, som handlar om asylsökande hbtq-personers rättigheter.

Kristianstadsbladet - 09 jul 14 kl. 06:33

Låt Sverige bli en fristad för hbtq-personer på flykt

Foto: Bertil Ericson / TT
Situationen för hbtq-personer i många av världens länder är svår. Homosexuella relationer är förbjudna i 77 länder och i närmare tio av dessa kan dödsstraff utdömas.
Även om läget blir långsamt bättre på många håll finns fortfarande så oerhört mycket att arbeta med.

Skånskan - 17 maj 19 kl. 01:00

Växla upp arbetet för att hjälpa hbtq-personer

Opinion I dag 17 maj är det Idahot (internationella dagen mot homo-, bi och transfobi). Vi har kommit långt i Sverige, men fortfarande finns många hbtq-personer som inte kan leva ett liv i frihet. hbtq-personer som utsätts för våld, tvång, kontroll och trakasserier i hederns namn är något vi pratar alldeles för lite om.

Alliansfritt Sverige - 18 maj 14 kl. 15:22

Gunnar Hökmarks syn på kvinnor och HBTQ-personer –Nu i siffror!

Det är därför det är i fria samhällen som kultur och civilisation utvecklas. Inte där några försöker styra över allt på grund av att de lurat sig själva med den fåfänga tanken att de förstår bättre än alla andra hur alla andra ska ha det och vad som en gång för alla är det bästa. Dessa ord återfinns på Gunnar Hökmarks egen hemsida och det vore ju förträffligt om Hökmark själv förde en politik som bygger på att människor själva vet bäst.

DalaDemokraten - 07 aug 17 kl. 06:30

Debatt: Är Sverige redo för en bättre familjepolitik för hbtq-personer?

Det är uppenbart att de delar av familjepolitiken som öppnar för hbtq-personer att bilda familj lämnar en del övrigt att önska samt att nya reformer behöver komma på plats. Tre aspekter som behöver insatser är adoptionsfrågan, surrogatmödraskap och en föräldraskapspresumtion istället för enbart faderskapspresumtion, skriver Fredrik Saweståhl, ordförande Öppna Moderater – Moderaternas hbt-förbund..

Expressen - 02 aug 18 kl. 12:45

Debatt om asylsökande HBTQ-personer

RFSL arrangerar politikerdebatt med migrationspolitiska talespersoner. Frågan som ska debatteras är vem som bär ansvar när förföljda hbtq-personer får avslag på asylansökningar..

Västerbottens Folkblad - 12 mar 16 kl. 20:00

HBTQ-personer mår sämre

Unga HBTQ-personer mår i mycket högre utsträckning sämre än jämnåriga heteros. Det är oacceptabelt, skriver Jenny Edberg från moderaternas HBTQ-förbund. Vi vet sedan tidigare att unga hbtq-personer mår sämre än jämnåriga heterosexuella.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Kartläggning: Barn rekryteras till gängen

I alla landets 22 särskilt utsatta områden bidrar barn till narkotikaförsäljning. Det visar en kartläggning som Göteborgs-Posten gjort..

SR - 30 minuter sedan

Kurdisk general vädjar till omvärlden

Den kurdledda SDF styrkans högste general Mazloum Abdi säger i en intervju med Sveriges Radio och amerikanska public serviceradion NPR, att överenskommelsen om vapenvila som slutits mellan Turkiet och USA är mycket dålig. Om Turkiet får sin vilja igenom, innebär det etnisk rensning på kurderna, säger generalen..

SR - 3 timmar sedan

Tre döda efter protester i Chile – utvidgat utegångsförbud

I Chile har president Sebastian Piñera utfärdat undantagstillstånd och utegångsförbud efter våldsamma protester i flera städer. Demonstrationerna bröt ut efter att regeringen höjt tunnelbaneavgiften i Santiago, och trots att presidenten nu dragit tillbaka höjningen fortsätter protesterna.

SR - 5 timmar sedan

Trump backar om G7-mötet i hans golfklubb

I USA har president Donald Trump ändrat sig när det gäller var nästa års G7– toppmöte ska hållas. Tidigare har Trump sagt att mötet skulle hållas på hans privata golfklubb i Florida..

SR - 6 timmar sedan

Den misstänkte: Kriminella krävde terrordåd

Den man som i augusti greps i en bil på Stortorget i Östersund uppger att kriminella personer han träffat i en moské i Kazakstan hotade att döda hans familj om han inte utförde ett terrordåd i Sverige..

SR - 8 timmar sedan

Kommuner tävlar om ny anstalt

Efter att invånarna i Svedala sagt nej till en ny anstalt strömmar nu intresseanmälningarna in till Kriminalvården. Hittills har 13 kommuner gett sig in i kampen om de 250 arbetstillfällena..

SR - 8 timmar sedan

Prishöjningarna i Chiles t-bana dras tillbaka

De senaste prishöjningarna i lokaltrafiken i Chiles huvudstad Santiago dras tillbaka, säger president Sebastián Piñera i ett tv-sänt tal..

SR - 10 timmar sedan

Parti lämnar regeringen efter protesterna i Libanon

Efter flera dagars protester i Beirut och krav om den libanesiska regeringens avgång så lämnar nu landets kristna parti regeringskoalitionen, rapporterar flera nyhetsbyråer..

SR - 12 timmar sedan

Dyrare nota för höghastighetstågen

Höghastighetstågen som finns med i januariavtalets 73-punktsprogram beräknas kosta närmare 400 miljarder kronor enligt Stockholms Handelskammare..

SR - 13 timmar sedan

Johnson hoppas på ny omröstning redan på måndag

Enligt brittiska medier kommer den brittiske premiärministern Boris Johnson före midnatt skicka en begäran om att få skjuta upp brexitdatumet från den 31:a oktober. Men Johnson planerar också att lägga fram utträdesavtalet för omröstning i det brittiska parlamentet redan på måndag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.