Sydöstran > Nyheter

Thursday, 24 October, 07:12

Sydöstran - 09 okt 19 kl. 05:58

”Svårt misshandlade av systemet”Den 20 november fattar riksdagen beslut om nytt skatteutjämningssystem. Antingen får kommunen bidra med flera miljoner eller ta emot 19. – Vi har varit svårt misshandlade av systemet, säger ekonomichef Karl Andrae. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Karl Andrae

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårt, misshandladeav , systemet
BT - 17 maj 14 kl. 08:21

Den misshandlade cupen

"Svenska cupen i fotboll har genom åren utsatts för systematisk misshandel. Att den ens orkar stå på benen måste man beundra" Efter många verkningslösa recept och icke fungerande dunderkurer började det i våras spira hopp om ett varaktigt tillfrisknande. Systemet med tidigt gruppspel kändes som en klar succé.

BT - 17 maj 14 kl. 08:21

Den misshandlade cupen

"Svenska cupen i fotboll har genom åren utsatts för systematisk misshandel. Att den ens orkar stå på benen måste man beundra" Efter många verkningslösa recept och icke fungerande dunderkurer började det i våras spira hopp om ett varaktigt tillfrisknande. Systemet med tidigt gruppspel kändes som en klar succé.

BT - 20 feb 14 kl. 09:29

Efter kritiken: Polisen lägger ned IT-systemet Pust

Polisen lägger ner det starkt kritiserade IT-systemet Pust Siebel, som används för att rapportera in brott. Nu ska Rikspolisstyrelsen ta fram en avvecklingsplan, enligt ett pressmeddelande. Systemet har fått hård kritik, och har dragits med stora problem.

YLE - 21 sep 15 kl. 14:46

Tvångsvård för man som misshandlade svensktalande

En man som år 2013 försökte strypa kvinna som talade svenska i en buss, har dömts till tvångsvård. Det här skriver tidningen Länsiväylä. Mannen som är född år 1985 hade satt sig bakom två kvinnor i bussen som var på väg mot Esbo.

YLE - 09 jan 17 kl. 06:53

Lång telefonkö till hälsovård i Helsingfors – "Det nya systemet är helt kaputt"

Många patienter som har försökt ringa hälsovårdscentralerna i Tölö, Vallgård och Nordsjö har fått vänta i timmar. Problemet har att göra med ett nytt servicesystem som togs i bruk i december. Meningen är att en allt större del av patienterna ska kontakta sin HVC elektroniskt.

YLE - 28 feb 17 kl. 08:19

Allt fler unga flickor blir misshandlade i Esbo - och allt fler flickor misshandlar

Esbo sticker ut vid en granskning av våld bland unga tjejer i huvudstadsregionen. Fall där offret är en flicka under 15 år har ökat drastiskt de senaste åren. Dessutom har det i januari i år varit rekordmånga fall där flickor misstänks för misshandel.

Nyan - 20 feb 18 kl. 11:43

Jomala bibliotek först ut då systemet görs om

Som första kommunbibliotek på Åland gör Jomala bibliotek om sitt klassificeringsgssystem av alla böcker. Småningom ska samtliga bibliotek på Åland ta efter.
Arbetet inleddes med att märka om barnfaktahyllan: i barnfaktaavdelningen finns nämligen alla de kategorier som också finns i vuxenfaktaavdelningen, men i mindre omfång.

BT - 04 jan 11 kl. 14:11

Kvinna och son döms till fängelse- misshandlade sina släktingar

En kvinna och hennes son döms till ett år respektive åtta månaders fängelse för grov misshandel efter att ha slagit sina släktingar. Det var i somras som de misshandlade sonens farbror och hans fru. Farbrodern blev slagen i ansiktet med en glasflaska och fick skärsår.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 11 kl. 11:00

Flera misshandlade på fest - 37-åring anhållen

En 37-årig man anhölls på söndagsmorgonen, misstänkt för misshandel.
Mannen greps 01.40 i samband med en fest i en lokal på Engelbrektsgatan.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tre svårt misshandlade i Uppsala

Två män och en kvinna blev sent på lördagskvällen svårt misshandlade vid en busshållplats i Uppsala. Två av de misshandlade var medvetslösa när ambulansen kom till platsen.Enligt polisen har de misshandlade utsatts för mycket grovt våld.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Hedmans kanon sänkte Pittsburgh

Ett slagskott och flera viktiga räddningar – Victor Hedman och Anders Nilsson stod bakom Tampa Bays och Ottawas segrar i NHL-hockeyn..

Sydöstran - 15 minuter sedan

VM för klubblag till Kina

Sydöstran - 15 minuter sedan

Succétrion får det att låta i nya turnén

Den starka personkemin gjorde "Så ska det låta" till en succé. Det är också personkemin som för Anders Berglund, Robert Wells och Peter Harryson samman 15 år senare – i en rad föreställningar vid namn "Originalet på turné" under våren 2020..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Sjuksköterska allvarligt skadad vid röntgen

Sydöstran - 45 minuter sedan

Svensson hjälte för Seattle

Gustav Svensson nickade sitt Seattle till semifinal i MLS-slutspelet. Där kan landslagsförsvararen få möta en landsman – Zlatan Ibrahimovic..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Nordea gör miljardavskrivning

Sydöstran - 30 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Försvunnen man i Blekinge fortfarande borta. Dubbla bilbränder i Kristianstad..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fotobok visar nordiskt vardagsliv

Hur ser nordiskt vardagsliv ut? Det är vad fotografer i ett av Nordens största fotoprojekt har försökt fånga. Boken "Livet i Norden" visar 200 ögonblicksbilder från de kallare breddgraderna..

Sydöstran - 1 timme sedan

Beskedet: Kulturskolan blir kvar

Nedläggningshotet mot den kommunala kulturskolan är undanröjt. När alliansen i nästa vecka presenterar sitt budgetförslag meddelar man att verksamheten blir kvar. De kommunala julgranarna kommer heller inte att sparas bort.

Sydöstran - 1 timme sedan

Tusentals äldre betalar inte studielån i tid

Antalet äldre med studielån ökar och många över 60 år har problem med att betala tillbaka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.