YA > Lokalt

Thursday, 17 October, 22:27

YA - 09 okt 19 kl. 06:00

Arbetet med Västeräng rör sig åter framåtEfter att den arkeologiska undersökningen klarats av rullar nu arbetet med Skurups nya bostadsområde Västeräng åter framåt. Planen för första etappen har nyligen gått ut på allmän granskning och redan om ett år kan byggandet vara i full gång..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Västeräng, Skurups

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetetmed , Västeräng, rörsig , åter, framåt
YLE - 27 jul 17 kl. 07:00

Röda kvinnor höjer sina röster

Med pjäserna om lumpänglarna vid Oravais fabrik har Annika Åman låtit feminism och arbetarkamp ta plats på sommarteaterscenen. De fabriksarbetande kvinnorna från 1900-talets första hälft har mycket att säga också dagens jämställdshetsarbete. Tidigare i sommar skrev Yle Kultur om hur finlandssvenska sommarteatrar helst sysslar med det lättsamma och konventionella.

Skånskan - 3 timmar sedan

Utbyggnad i öster förbereds

ESLÖV Planerandet inför den kommande stora utbyggnaden av östra Eslöv är i full gång.En fördjupad översiktsplan för området förbereds som bäst på kommunledningskontoret.
Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott ska med jämna mellanrum informeras, och ska även staka ut kursen framåt i beslut under resans gång.

HBL - 04 jul 14 kl. 05:32

Fem nya ledamöter ger nya toner i riksdagen

Fem nya riksdagsledamöter inleder formellt arbetet efter en ceremoni i dag i riksdagen. Med nya personer i riksdagen kan det hända att Sannfinländarna inte blir lika högljudda som hittills i invandringspolitiken. Att två av de nya riksdagsledamöterna säger nej till en jämlik äktenskapslag kan ha betydelse i en omröstning.

Sydsvenskan - 27 jul 13 kl. 06:30

Hansson såg på Salberg. Hans blick bekräftade katastrofen. Det fanns inget bättre ord. En katastrof lika smärtsam som en rak höger i magen. Kommunisten Liedberg hade segrat med nästan trehundra röster. Det var obegripligt. Det var plågsamt. Det var

Jonnervik skakade regnet av hatten innan han steg in genom kopparporten. Han gick fram till vaktkuren och frågade efter konstapel Grimberg vid passpolisen och blev hänvisad till ett rum på första våningen.Grimberg var en smal man i hans egen ålder med brunt kortklippt hår och glugg mellan framtänderna.

DN - 04 maj 18 kl. 09:59

Akademiledamoten Göran Malmqvist: ” Vi behöver inte deras röster”

Nu börjar arbetet med att få in medverkande ledamöter i Akademien för att få den att fungera igen. Ledamoten Göran Malmqvist berättar för TT att man nu uppmanar de akademiledamöter som inte deltar i arbetet meddela hur de vill göra innan den 1 september..

Världen Idag - 05 dec 18 kl. 11:13

Kyrkotopp går till attack mot konservativa präster

Att präster kan avstå från att viga samkönade par ter sig allt mer ”problematiskt”. Det menar Boel Hössjer Sundman, präst i Svenska kyrkan och en av de ansvariga för arbetet med den nya kyrkohandboken som styr kyrkans gudstjänstliv. Hennes resonemang möter kritik..

Skånskan - 13 apr 18 kl. 16:58

Skånska röster om krisen i Svenska Akademien

Krisen i Svenska Akademien fördjupas och förändras hela tiden. Vi har ställt frågan ”Vad tror du om Svenska Akademiens framtid efter att Sara Danius lämnade som ständig sekreterare?” till elva skånska författare, förläggare, kritiker och litteraturvetaren.

BT - 16 aug 13 kl. 09:39

Tre olika röster berättar om ett öde

Marie Lundquists författarskap har alltid rört sig mellan lyrik och ett mer prosalyriskt berättande, men aldrig helt hamnat i den renodlade prosan. När hon nu kommer ut med ett nytt verk, några år efter diktsamlingen De dödas bok, är det med kortromanen Så länge jag kan minnas har jag varit ensam ? skriven på prosa om än med en poets handlag.

BT - 06 feb 14 kl. 09:51

Hyresgäster oroliga efter mordbranden

En man som anhållits för ett 15 år gammalt mord i Malmö misstänks för mordbrand på Bergsäter och eftersom den varit ouppklarad har boende i huset känt oro. – Ja, det är klart att man funderat på om något ska hända igen. Om det är den killen så har han kanske inte haft koll på att kvinnan han var ute efter flyttat härifrån, säger en hyresgäst.

YLE - 30 aug 14 kl. 11:20

Hjärtkirurgi åter igång i november?

Hjärtkirurgen Kalervo Werkkala ser fram emot att ta emot jobbet som överläkare för hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus. - Det började med ett par missförstånd kring min lön, men nu tror jag att vi har nått samförstånd och för min del är jag beredd på en flytt till Vasa i november, säger Werkkala. På fredagen möttes den arbetsgrupp som på uppdrag av fullmäktige för Vasa sjukvårdsdistrikt försöker finna lösningar för en fortsatt hjärtkirurgisk verksamhet vid Vasa centralsjukhus.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Rattfylleri: Påstod sig ha druckit whisky efter olycka

När den 57-årige mannen körde av vägen blev han så chockad att han bad hustrun komma med en flaska sprit så att han kunde få några klunkar. Åtminstone är det så han förklarar sina 0,63 promille alkohol i blodet strax efter olyckan. .

YA - 6 timmar sedan

Målat föräldraskap visas på biblioteket

Malmökonstnären Nike Åkerberg är i full färd med att hänga upp ett tiotal av sina verk på Skurups bibliotek. .

YA - 8 timmar sedan

Liga stjäl inredning i dyra BMW-bilar

Tre exklusiva bilar har fått oönskat besök under natten till torsdagen. Det är BMW-bilar på flera adresser i Skurup som utsatts för stölder..

YA - 12 timmar sedan

49-åring firades från våldtäktsmisstankar

En 49-årig man boende i Skurups kommun frias från anklagelser om våldtäkt. Nu ansöker han om ersättning för den tid då han suttit frihetsberövad..

YA - Igår: 21:00

Ett nytt bostadsområdet ska ta form i centrum

Derome har tagit ner skylten och stängt för gott i Skurup. När verksamheten flyttar väntar stora bostadsplaner för kvarteret, men det vackra tegelhuset på Norrgatan får stå kvar..

YA - Igår: 10:59

Bandvagn och knallar på klassisk höstmarknad

I helgen är det åter dags för marknad i Skurups Folkets park. Som traditionen bjuder blir det både langos och barnkaruseller på lördag och söndag..

YA - Igår: 09:48

Strandpromenaden bjöd på obehaglig överraskning

Louise Wall tog en promenad längs havet på tisdagsförmiddagen. Solen lyste och höstvädret var härligt. Men snart gjorde hon en obehaglig upptäckt, någon hade lämnat slaktavfall nere vid havet..

YA - Igår: 09:34

Har du idéer om hur din kommun ska utvecklas?

Tisdagen den 22 oktober klockan 18 finns det möjlighet att prata kultur och fritid med dina lokala politiker. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.