YA > Lokalt

Monday, 21 October, 14:35

YA - 09 okt 19 kl. 06:00

Ny skolchef: ”För att nå bra resultat måste vi våga tro på att det går”Johan Holmqvist var idrottslärare, utbildade sig sedan till jurist men landade ändå till slut i skolans värld. Sedan en månad tillbaka är han ny skolchef i Tomelilla - med uppdrag att vända en dålig trend..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Holmqvist, Tomelilla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny skolchefFör att , , bra, resultatmåste vi , våga tro på att det går
Skånskan - 07 mar 19 kl. 05:00

Skolchef köps ut efter två år

SJÖBO Politikerna i familjenämnden köper ut skolchef Jeanette Willby för en dryg miljon. Orsaken är officiellt att Willby inte vill ställa upp på kommande förändringar av Sjöbos skolor.
– Jag tycker absolut det är en bra lösning som är bra för båda parter.

Skånskan - 28 dec 16 kl. 14:00

Mångårig lärare blir ny skolchef

SJÖBO Som lärare och rektor har Jeanette Willby varit med om att Lomma kommun utsetts till årets skolkommun. Nu ska hon axla rollen som skolchef i Sjöbo.
– Känslan är att man är på gång och det spåret vill jag fortsätta med.

Kristianstadsbladet - 10 jun 13 kl. 08:00

Skolchef kritiserar friskolekollapsen

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Ulf Stenåsen, skolchef i Kristianstad, kritiserar att JB Gymnasiet i Hässleholm lämnar eleverna i sticket. Kristianstad och de andra grannkommunerna påverkas när 130 elever blir utan skola.
JB Gymnasiet i Hässleholm bommar igen den 30 juni.

Barometern - 07 apr 16 kl. 10:22

Extern rekrytering gav lyckat resultat

Efter många turer har Högsby äntligen lyckats rekrytera en skolchef. Ny skolchef blir Bengt Bobeck som tillträder sin tjänst i höst..

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 12 kl. 16:25

Tidigare rektor blir ny skolchef

Åke Svensson blir ny skolchef i Perstorp den 1 december. De senaste sex åren har han arbetat som barn- och utbildningschef i Töreboda kommun, och det nya jobbet innebär ett glatt återseende av Perstorp ? Åke Svensson var rektor på Centralskolan 2003 till 2006.?

Sydöstran - 25 jan 16 kl. 15:25

Kommunen hittade ingen bra skolchef

Tillsättningen av en ny skolchef drar ut på tiden. Nu måste hela processen göras om. – Vi har inte hittat någon lämplig kandidat, säger kommunchef Iréne Robertsson..

Sydöstran - 01 apr 16 kl. 06:00

Nytt försök för att hitta ny skolchef

Kommunen gör nu ett nytt försök att hitta ny skolchef. 17 personer har sökt tjänsten. – Det finns flera bra sökande, säger Iréne Robertsson, kommunchef..

YA - 19 jun 14 kl. 09:57

Bra skolresultat lyft för Tomelilla

Trots att det såg mörkt ut före jul, då bara 65 procent av niorna hade behörighet till gymnasiet, har man lyckats öka resultatet med 18 procent.
– Det ligger ett stort arbete bakom och både lärare och elever är förtjänta av allt beröm, säger rektor Richard Löfgren.Förra året hamnade Tomelilla på 229 plats av Sveriges kommuner när det gäller skolresultaten.

Skånskan - 09 aug 16 kl. 14:00

Klarar sig bra trots lärarbrist i Skåne

Kävlinge Lärarbristen har lett till ökad rörlighet i Skåne. Kävlinge har klarat sig bra inför skolstarten och har endast tre-fyra vakanta tjänster. Däremot noterar man att det börjar bli vanligare att lärarna säger upp sig mitt i terminen.

Kristianstadsbladet - 06 maj 11 kl. 03:00

Skolchef gav hustru högst löneökning

När skolchefen Tomas Ringberg satte lärarlönerna fick en gymnasielärare en höjning på 2?000 kronor. Dubbelt så mycket som den som fick näst mest höjning.

Fler nyheter från YA

YA - 22 timmar sedan

Chans på skogens guld lockade många

Svenskens bäst bevarade hemlighet – vad hon plockar sin svamp skulle avslöjas. Klart att över 50 personer tog chansen att följa med när Naturskyddsföreningen i Tomelilla bjöd in till svampexkursion..

YA - Igår: 21:20

Bedrägeri: Fick fakturor från företag i Tallinn

En Tomelillabo fick plötsligt fakturor från ett företag han inte visste om, från ett land han inte besökt..

YA - Igår: 21:00

Meröppet på biblioteken gör nya evenemang möjliga

En föreläsning om människans envishet att sträva på i gamla hjulspår trots att allt tyder på att det är fel. Det var ämnet när Olof Kolte kom på besök till Brösarps bibliotek - en del av den satsning som just nu sker på biblioteksfilialerna i byarna..

YA - I förrgår: 11:32

Taxan för vatten och avlopp kan bli rejält mycket högre

Kommunstyrelsen vill höja VA-taxorna med 12 procent, något som gäller såväl fasta som rörliga avgifter. Detta för att ledningar måste förnyas och VA-kapaciteten öka. S, SD och V deltog dock inte i beslutet..

YA - I förrgår: 06:00

Digitala tips och författarbesök på biblioteket

Måndag den 21 oktober blir det full fart på biblioteket. Först med information om digitaliseringens utmaningar, därefter med en gripande kvällsföreläsning av känd författare..

YA - I förrgår: 17:00

Kommunens nya medarbetare - en robot som sköter bokföringen

Kommunen hälsar en ny medarbetare välkommen. Roboten Robin arbetar sedan en månad tillbaka med bland annat fakturahantering och bokföring. .

YA - 18 okt 19 kl. 00:00

Har skrivit om Hasse Alfredson sedan tonåren

På lördag 19 oktober gästar Kalle Lind Tomelilla..

YA - 16 okt 19 kl. 16:28

Vittnen hörde när en man hotade kvinna

En polisanmälan har kommit in angående ett hot som ska ha uttalats i tisdags eftermiddag. .

YA - 16 okt 19 kl. 16:30

Dieseltjuvar tömde tank och fordon

Tjuven eller tjuvarna klippte först upp företagets stängsel för att sedan tömma både en dieseltank och ett fordon på tomten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.