YA > Lokalt

Thursday, 24 October, 06:32

YA - 09 okt 19 kl. 06:00

Skola ska hjälpa lokala näringslivet nå yngre målgrupperGymnasieelever från Ystad Fria läroverk arbetar nu tillsammans med köpmannaföreningen för att hjälpa de lokala handlarna att nå yngre målgrupper på digitala vägar. – Alla vinner på det här samarbetet, säger rektor Mikael Espenkrona..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad Fria, Mikael Espenkrona

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolaska , hjälpa, lokala, näringslivet, , yngre, målgrupper
Skånskan - 18 maj 16 kl. 09:10

Mattebok skapas med lokala företag

SKÅNE Verklighetsförankrad matte i ett samarbete mellan skola och lokala företag har blivit en e-mattebok som nu sprids över landet.– Vi vill att matteboken ska öka intresset för matematik. Målet är att få företag från så många olika branscher som möjligt att delta, säger Pär Nershed på Attraktiva Jobb i Sverige som är initiativtagare till projektet smartmatte.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 17:12

Plats 62 enligt näringslivet

Skurup Skurups kommun ligger på plats 62 av landets 290 kommuner i den senaste näringslivsrankingen.
– Ett samarbete med stora öron och flexibel inställning till det lokala näringslivet ger stor effekt, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Magnus Alm (S).Svenskt näringsliv har släppt rankingen av hur företag i Sverige upplever företagsklimatet.

Nerikes Allehanda - 07 okt 17 kl. 06:00

Samverkansgrupp för skolan ska jobba tillsammans för en bättre skola i kommunen

Tillsammans ska vi jobba för att fler elever ska gå ur grundskolan med gymnasiebehörighet. Detta är målsättningen för den samverkansgrupp för skolan som nu har bildats, en grupp som startats på initiativ från det lokala näringslivet..

BT - 08 jan 14 kl. 12:36

Prioritera barnomsorg och skola

Jag förstår att kongresshuset kan vara en viktig pusselbit i arbetet med att marknadsföra Borås och därmed också viktigt för Borås framtid. Men frågan är om inte barnen som växer upp i Borås är ännu viktigare för stadens framtid, skriver Daniel Hjelmgren. Jag läste i en artikel i BT (5/1) om vad som är typiskt för Borås och oss boråsare.

YLE - 20 mar 17 kl. 06:20

Företagare i Hangö hoppas att beslutsfattarna öppnar ögonen för lokala varor och tjänster

Boendemöjligheter för anställda och smidigare kommunala processer finns på Hangöföretagarnas önskelista inför kommunalvalet. Artikeln ingår i Svenska Yles serie Valfrågor. Affärsidkarna vid Berggatan i Hangö brukar träffas över en kopp kaffe och diskutera dagens ljusglimtar och bekymmer.

Skånskan - 27 maj 16 kl. 14:00

”Expansiv budget”

ystad – Vi har en mer expansiv budget än styret, säger oppositionsråd Kristina Bendz.
Oppositionen (M, L, KD) lägger fram ett budgetförslag med en satsning på 53,4 miljoner kronor för år 2017.Det är drygt åtta miljoner kronor mer än de satsningar som Socialdemokraterna och Centern har lagt fram i sitt budgetförslag.

Barometern - 18 dec 13 kl. 16:51

Östra skolan bygger nytt

På torsdag presenterar Cis planerna för den nya friskolan i Färjestaden. Tanken är att man bygger en helt ny skola i korsningen Möllstorpsgatan-Åkervägen. Den nya platsen för skolan är ett område som Mörbylånga kommun tidigare pekat ut som lämpligt för en skola.

Skånskan - 12 mar 18 kl. 16:22

”Inte så hett bland unga”

MALMÖ Inom flera hantverks- och serviceyrken är det brist på arbetskraft. Samtidigt är det inte många ungdomar som söker sig till de yrkesinriktade gymnasieprogrammen. I synnerhet inom industrin och bygg- och fordonsbranschen.

SmålandsPosten - 31 maj 13 kl. 05:59

Karl-Oskarskolan köperJB-gymnasiet i Växjö

En av landets största friskolekoncerner, JB Education, säljer eller stänger sina gymnasie- och grundskolor.
JB-gymnasiet i Växjö får en ny ägare, Karl-Oskarskolan. Och skolan byter namn till Smålandsgymnasiet.

SmålandsPosten - 31 maj 13 kl. 05:57

Karl-Oskarskolan köper JB-gymnasiet i Växjö

En av landets största friskolekoncerner, JB Education, säljer eller stänger sina gymnasie- och grundskolor. JB-gymnasiet i Växjö får en ny ägare, Karl-Oskarskolan. Och skolan byter namn till Smålandsgymnasiet.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Ung musiker är årets kulturstipendiat – får 10 000 kronor: ”Jag är förvånad”

Alex Gullberg är årets kulturstipediat i Ystad. Kulturnämnden ser fram emot hennes musikaliska utveckling. – Det känns fantastiskt.

YA - 30 minuter sedan

Gatuhus byggas om till kontor – granne protesterar

En fastighetsägare i centrala Ystad får göra om ett gatuhus till kontor. Myndighetsnämnden sa ja till bygglov för ändrad användning trots att en granne protesterat..

YA - 30 minuter sedan

Ägaren får bygga till stugan i Sandskogen

Stugägaren fick först nej till påbyggnaden på stugan i Sandskogen. När ritningarna ändrades sa myndighetsnämnden ja till bygglov.

YA - 10 timmar sedan

Brott: Bil stals i Anderslöv – polisen jagar den i Ystad

På onsdagseftermiddagen stals en bil i Anderslöv. På kvällen har polisen siktat bilen och jagat den i Ystad..

YA - 11 timmar sedan

Brott: Vakt slogs blodig i parken – två män åtalade

Två män i 30-årsåldern är misstänkta för att ha slagit mot en ordningsvakt när en av dem skulle avvisas i samband med en firmafest i Surbrunnsparken. Båda nekar till anklagelser om.

YA - 16 timmar sedan

En speciell skoldag med idrott i fokus

Alla ska kunna ta del av idrott och träning. Det är tanken när 170 elever med eller utan intellektuell funktionsnedsättning på tisdagen fyllde Ystad arena..

YA - 20 timmar sedan

87-årig kvinna får nej till plats på äldreboende

Den 87-åriga kvinnan känner sig ensam och otrygg och önskar en plats på äldreboende. Men såväl socialnämnden i Ystad som förvaltningsrätten säger nej. .

YA - Igår: 20:14

Motortrafik stoppas på gata i Nybrostrand

Det blir förbjudet att köra motordrivna fordon på Ginstvägen i Nybrostrand från de 4 november i år. .

YA - Igår: 20:18

Ystadsfilm visades för specialinbjudna på Scala

Nästan hela filmen är inspelad i Ystad, men det zombieapokalyptiska relationsdramat Zoo kommer inte upp på biodukarna här. – Den släpps digitalt i nästa vecka, säger regissören Antonio Tublén..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.