YLE > Finland

Thursday, 24 October, 06:12

YLE - 09 okt 19 kl. 05:54

Annie Ivanova från Bulgarien: "Våra elever måste bli mera medvetna om klimatförändringen" - i Källhagens skola är hållbarhet ett ständigt temaElever och lärare från fem EU-länder besöker Källhagens skola i Virkby den här veckan. De pratar tillsammans med elever och lärare i Virkby om hur våra samhällen kan bli mera hållbara i framtiden..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ivanova, Bulgarien, Källhagens, EU, Virkby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annie, Ivanovafrån , BulgarienVåra , elevermåste bli , mera, medvetna om klimatförändringen i Källhagens skola är hållbarhet ett ständigt tema
YLE - 15 nov 16 kl. 05:00

Elever: Det är svårt att ge betyg åt sig själv

Det är inte lätt att utvärdera sig själv och det arbete man gör i skolan. Det säger elever i Degerby skola i Ingå och Sjundeå svenska skola. Det kan lätt uppfattas som skryt när man berömmer sig själv, säger eleverna.

ÖstersundsPosten - 20 maj 15 kl. 11:59

Karin besökte Östersundstiggaren i Bulgarien

Karin Malmsten kan knappt ett ord bulgariska och lider av en allvarlig autoimmun inflammationssjukdom, men det hindrade henne inte från att på egen hand resa ner till en liten by långt ut på den bulgariska landsbygden. Hon gjorde det för att hälsa på hemma hos den unga kvinna, Iliqna Ivanova, som i höstas befann sig i Östersund för att tigga. Kvinnan övernattade i en bil på Storsjöns strand när hon var höggravid..

Alliansfritt Sverige - 14 apr 12 kl. 17:49

Operaton rädda Annie Lööf inledd


RÄDDNINGSAKTION. Annie Lööfs kröning som centerledare och hastiga befordran till näringsminister har inte gett det uppsving för Centen som partiet hoppats på. Kräftgången har fortsatt.

BT - 01 okt 12 kl. 14:19

Allt fler får elever gratis läxhjälp

Med pengar kan du köpa läxhjälp till dig själv eller dina barn. Men det går att få hjälp gratis. Och behovet tycks öka.

Alliansfritt Sverige - 02 feb 14 kl. 11:03

Annie Lööf är som folk är mest: kritisk till Björklunds skolpolitik

Centerpartiet har det inte lätt just nu. Partiet fick de lägsta siffror på 35 år i DN/Ipsos opinionsmätning och blir från flera håll kritiserade för att vara för otydliga. I fredags inledde de sina kommundagar i Malmö.

Sydöstran - 09 mar 17 kl. 15:15

Kunskapsutbyte blir biljett till Bulgarien

På söndag går resan till Bulgarien för tre elever och två lärare på Mikael Elias-gymnasiet i Karlskrona. Under en vecka ska man utbyta kunskaper med andra europeiska skolor..

Kristianstadsbladet - 20 sep 12 kl. 21:05

Lärare blev tv-kockens elever

Foto: Lasse Ottosson
När tv-kocken Paul Svensson besökte Österänggymnasiet blev lärarna elever för en dag. Med "inget spill" som ledord åkte såväl blast, som stjälkar och blommor och blad in i grytor och ugn.
Elva lärare och en elev vid restaurang- och livsmedelsprogrammet på Österäng lät sig inspireras under torsdagseftermiddagen av Paul Svensson och hans kollega Christofer Ekman.

Expressen - 01 feb 14 kl. 06:55

Annie Lööf tar strid med Jan Björklund

MALMÖ. Rekordlåga opinionssiffror, konflikt med partivännen och KU-anmälan. Problemen hopar sig för Annie Lööf.

Nerikes Allehanda - 01 apr 14 kl. 09:41

Premiär för musikalen Annie på Sjöängsskolan

Årets musikal på Sjöängsskolan är den klassiska musikalen Annie. Berättelsen om den föräldralösa barnhemsflickan gestaltas av ett 50-tal elever..

Nya Wermlands Tidningen - 29 sep 17 kl. 13:01

Alla skolbarn i Säffle får se Annie

Nu är det klart att alla skolbarn i Säffle får se Annie. Det är makarna Ulf och Vivi-Ann Hägg som på privat initiativ gått in med ekonomiskt stöd för en skolföreställning också för Säffles elever..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Har du minskat i längd eller råkat ut för benbrott? Då kan du ha osteoporos

Trots att osteoporos är en folksjukdom, är långt ifrån alla på det klara med hur man minskar riskerna för att drabbas. Mångsidig kost och motion är ledorden säger experterna..

YLE - 15 minuter sedan

Daghemmen i Kvevlaxområdet blir kvar – "kommer att bli en utmaning ekonomiskt"

Det blir ingen indragning av daghem i Kvevlaxområdet i Korsholm, det beslöt bildningsnämnden på onsdag kväll. I stället går man in för att nuvarande daghem renoveras och byggs ut för att täcka behovet av dagvård i framtiden..

YLE - 45 minuter sedan

Elis Sjöberg, 92, vill veta vad han betalar för - Kimitoöns kommun skickar ut ospecificerade fakturor till de gamla

Många äldre personer har förundrat sig över fakturorna som skickas ut av Kimitoöns kommun. Det är omöjligt att räkna ut hur mycket service de betalar för..

YLE - 1 timme sedan

Nya arbetssätt att hantera landinformation ska snabba på asylbehandlingen vid Migri

Migrationsverket utvecklar sitt sätt att hantera landinformation, det vill säga fakta om länder därifrån det kommer asylsökande till Finland. Speciellt efter den stora asylvågen till Finland 2015 har Migri kritiserats för att inte ha aktuell information om hurudana förhållandena är i de asylsökandes ursprungsländer..

YLE - 1 timme sedan

HS-partimätning: Sannfinländarna fortsätter som landets största parti, ny partiordförande ger ingen medvind för Centern

Sannfinländarna fortsätter att vara landets klart populäraste parti..

YLE - 1 timme sedan

Raseborg utreder prislappen för övervakningskameror

Tekniska nämnden vill utreda hur mycket det skulle kosta för staden att sätta upp övervakningskameror på olika ställen i staden..

YLE - 1 timme sedan

Domaren som sägs trycka ner andra fick anmärkning för att han dömde under lagens minimistraff: "Det händer erfarna domare då och då", enligt hans chef

Domaren vid Östra Nylands tingsrätt i Vanda som sägs bete sig osakligt har också fått en anmärkning för att döma under lagens minimistraff. Biträdande justitiekanslern gav anmärkningen i maj. Tingsrättens lagman säger att liknande misstag händer då och då.

YLE - 2 timmar sedan

Trettio procent av ditt sorterade plastavfall bränns upp - varför?

Trettio procent av ditt sorterade plastskräp bränns upp i stället för att återvinnas. Plast som återvinns behåller sin färg och det leder till att producenter hellre köper jungfrulig plast än återvunnen. Robotarna som sorterar plast kan inte heller känna igen svart plast.

YLE - 11 timmar sedan

Titta in i Svenska Yles Escape room och upplev Helsingfors bokmässa på Yle Arenan och i Yle Vega

Besöker du bokmässan i Helsingfors i år - ta en titt på Svenska Yles Fake News Escape room för att avgöra vilka nyheter som är sanna respektive falska! Du kan också följa mässan på distans - allt program på scenen Fiskehamnen livestreamas på Yle Arenan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.