Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 22 October, 20:39

Världen Idag - 09 okt 19 kl. 06:00

Netanyahus advokater försöker bevisa hans oskuldI dag (onsdag) är det Yom Kippur, den stora försoningsdagen i Israel. Många ser en symbolik i att under den vecka som har lett fram till den här dagen – det som kallas ”dagar av omvändelse” – har Netanyahus försvarsadvokater försökt övertyga riksåklagaren om premiärministerns oskuld. Förhöret var inte öppet för pressen, men enligt information som har läckt ut har inte försvaret fört fram bevis som skulle få riksåklagaren att dra tillbaka sin rekommendation att ställa Netanyahu inför rätta för bedrägeri, trolöshet mot huvudman och för att ha tagit emot mutor. Det kan dröja flera veckor innan riksåklagaren, Avichai Mandelblit, tar sitt slutgiltiga beslut efter att förhöret nu är över. Under tiden har en ny grupp demonstranter börjat samlas utanför r
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Yom Kippur, Israel, Netanyahus, Netanyahu, Mandelblit

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Netanyahus, advokater, försöker, bevisahans , oskuld
Kristianstadsbladet - 16 jan 14 kl. 14:53

Manliga advokater mest mot samtycke


Våldtäktsparagrafen måste skrivas om och ett samtycke till sex krävs, anser allt fler. Men varannan advokat är emot en sådan formulering. Det framgår av en attitydundersökning som Dagens Juridik gjort.

BT - 16 jan 14 kl. 14:55

Manliga advokater mest mot samtycke

Våldtäktsparagrafen måste skrivas om och ett samtycke till sex krävs, anser allt fler. Men varannan advokat är emot en sådan formulering. Det framgår av en attitydundersökning som Dagens Juridik gjort.

BT - 16 jan 14 kl. 17:02

Manliga advokater mot samtycke

Våldtäktsparagrafen måste skrivas om och ett samtycke till sex krävs, anser allt fler. Men varannan advokat är emot en sådan formulering. Det framgår av en attitydundersökning som tidningen Legally Yours gjort, skriver Dagens Juridik.

YLE - 29 apr 16 kl. 18:15

Finska advokater och affärsmän mellanhänder i skatteparadisekonomin

I Panamadokumenten finns drygt ett dussin finska advokater eller affärsmän som har grundat och förvaltat ett otal skatteparadisbolag via Mossack Fonseca. Det här har pågått sedan 1990-talet och fortsatt fram till idag. Advokaterna spelar en central roll i skatteparadisekonomin.

Expressen - 27 jan 18 kl. 23:21

Trumps advokater undersöker domstolsfall inför Muellerförhör

Donald Trump väntas bli utfrågad i Rysslandsutredningen.Nu undersöker hans advokater ett gammalt domstolsfall för att göra utfrågningen mer gynnsam för Trump, skriver Wall Street Journal..

DN - 12 apr 19 kl. 11:56

Advokaterna: Svårt bevisa att poliserna begått brott

Tre poliser åtalas efter dödsskjutningen av Eric Torell. Poliserna hade rätt att öppna eld, det visar den utredning som presenterades på fredagen. – För oss är det svårt att se hur åklagaren ska kunna leda de brott han påstår har begåtts i bevis, säger de åtalades advokater..

DI - 09 feb 15 kl. 16:17

Katy Perrys advokater till attack efter hajdansen

En av Katy Perrys bakgrundsdansande hajar stal showen under Super Bowl. Nu går artistens advokater till attack mot de som försöker tjäna en hacka på firren. Det skriver amerikanske nyhetssajten CNBC..

Sydsvenskan - 25 jun 19 kl. 19:40

Imamernas advokater: Inte rättssäker process

De är inlåsta på häkten med utvisningsbeslut hängande över sig. Sex män med starka kopplingar till svenska muslimska samfund pekas av Säkerhetspolisen ut som hot mot rikets säkerhet. Männens advokater hävdar att processen uppvisar stora brister vad gäll.

BT - 25 jun 19 kl. 19:40

Imamernas advokater: Inte rättssäker process

De är inlåsta på häkten med utvisningsbeslut hängande över sig. Sex män med starka kopplingar till svenska muslimska samfund pekas av Säkerhetspolisen ut som hot mot rikets säkerhet. Männens advokater hävdar att processen uppvisar stora brister vad gäller rättssäkerhet..

Blekinge Läns tidning - 25 jun 19 kl. 19:40

Imamernas advokater: Inte rättssäker process

De är inlåsta på häkten med utvisningsbeslut hängande över sig. Sex män med starka kopplingar till svenska muslimska samfund pekas av Säkerhetspolisen ut som hot mot rikets säkerhet. Männens advokater hävdar att processen uppvisar stora brister vad gäller rättssäkerhet..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Efter turkisk attack – här söker kurder fristad

Turkiets invasion av norra Syrien medför nya flyktingströmmar och många flyr över gränsen till den irakiska delen av Kurdistan. Världen idag har besökt denna mångkulturella tillflyktsort där även kristna är välkomna..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Walk for Freedom samlade hundratals på flera orter

På lördagen arrangerades Walk for Freedom i nio svenska städer. Sammanlagt deltog omkring tvåtusen människor i denna tysta manifestation mot människohandel. – Vi har sett att enskilda människors liv faktiskt förändrats, säger Hillsongpastorn Lina Nielsen om arbetet mot trafficking..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Lev hälsosamt och längre – tack vare fibrer i kosten

Personer som äter mycket kostfibrer och fullkorn löper en avsevärt lägre risk att drabbas av sjukdom och förtida död, jämfört med dem som äter mindre av dessa livsmedel. Minst 25 gram bör man få i sig varje dag, visar forskning..

Världen Idag - 10 timmar sedan

”Alla religionslärare vet vad vi åsyftar”

Trots kritiken mot förändringarna i läroplanen hävdar Skolverket att Bibeln och andra religiösa urkunders ställning i undervisningen faktiskt ska förstärkas. – Det finns ingen dold agenda, säger ansvarig på Skolverket till Världen idag..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Skolverket vill ta bort Bibeln ur läroplanen

Hänvisningar till Bibeln och andra religiösa urkunder har tagits bort i Skolverkets förslag till ny ämnesplan för religionskunskap i grundskolan. Nu ifrågasätts ändringen av Svenska Bibelsällskapet..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Sverigedemokraterna svänger i abortfrågan

Sverigedemokraterna har länge velat sänka veckogränsen för fri abort från vecka 18 till 12. Nu är en förändring nära förestående. Partistyrelsen är beredd att slopa kravet, sade partiledaren Jimmie Åkesson i ett tal i lördags..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Gud bröt missbruk och misär: ”Jag är skyldig Gud hela mitt liv”

Alkohol, missbruk och självmordstankar var vardag i Dennis Shepherds liv redan som ung. Men Gud bröt den tillsynes utstakade missbruksvägen för honom och vände det till ett liv där han fått vara pastor, missionär och predika för socialarbetare..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Skolverket styr sin skuta åt helt fel håll

Den som önskar omforma ett samhälle riktar ofta sin påverkanskraft mot barn och unga. Därför har skolan varit en självklar huvudarena för de sociala ingenjörer som under lång tid arbetat för att införa den sekulära individualismen som statsideologi. Den strävan fortsätter – oförtrutet.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Upphävs balansen vet man inte vilka krafter som sätts i rörelse.

Det finns ögonblick om vilka vi kan säga: Det var en vändpunkt. En sådan vändpunkt var den vackra försommardagen 1974 när riksdagen fattade beslut om fri abort. Jag var 26 år och hade en enda tanke i huvudet: Nu kommer vårt land att skadas i grunden.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Bön om Guds vägledning

Vilken utbildning är den rätta för mig? Vad ska jag arbeta med? Finns det en livskamrat för mig?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.