Nyteknik > Teknik

Thursday, 17 October, 14:35

Nyteknik - 09 okt 19 kl. 06:00

Fortkörare i Stockholm ska stoppas med geofencingOm två år ska Stockholms stad göra det omöjligt att köra för fort med kommunens egna fordon. Daniel Helldén, trafikborgarråd för Miljöpartiet, vill att alla bilar i innerstaden så småningom ska tvingas underkasta sig teknik för geofencing..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Stockholm, Stockholms, Helldén, Miljöpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortkörarei , Stockholmska , stoppasmed , geofencing
ÖstersundsPosten - 19 sep 17 kl. 10:15

Fortkörare stoppas på E45

På E45 vid Rannåsen, Östersunds kommun, har en fortkörare stoppats av polis..

Länstidningen i Jämtland - 19 sep 17 kl. 10:15

Fortkörare stoppas på E45

På E45 vid Rannåsen, Östersunds kommun, har en fortkörare stoppats av polis..

Alingsås tidning - 20 jul 17 kl. 07:00

Fortsatt många fortkörare på E20

E20 är den vägsträcka i Västsverige där flest fortkörare registreras av trafikkameror – under årets första fem månader fastnade 465 fartsyndare på bild utmed sträckan genom Alingsås och Vårgårda. Under årets första fem månader registrerades drygt 121 000 fortkörare av de trafiksäkerhetskameror som finns placerade utmed landets vägar. Det är en marginell minskning jämfört med samma period i fjol.

BT - 24 jan 13 kl. 19:19

Kamera vid Toppsjön fångade över 2 000 fortkörare förra året

En fartkamera vid Toppsjön på riksväg 40 tillhör de kameror i landet som fångar flest fortkörare, visar färsk statistik från rikspolisstyrelsen. Under förra året registrerades totalt 2132 fortkörningar av den bland bilister ganska välkända automatiska hastighetsövervakningen väster om Ulricehamn. Därmed hamnade Toppsjön på nionde plats bland alla fartkameror i riket.

UT - 07 okt 14 kl. 06:37

Fortkörare oroar många i kommunen

Det är tryggt att bo i Ulricehamn. Men något som bekymrar många invånare är bilar som kör för fort. Rädslan att möta berusade personer på gator och torg i Ulricehamns kommun är liten.

Nyan - 19 aug 15 kl. 08:00

Flera fortkörare fast

Tre fortkörare och en förare med trimmad moped togs fast av polisen i måndags. Polisen stoppade en moped som framfördes i 81 kilometer i timmen. Föraren misstänks för olovlig körning och för trafikförseelse.

Kristianstadsbladet - 24 jan 13 kl. 12:18

Önnestadskameran tog flest fortkörare

Arkivfoto: Ronnie Smith
Fartkameran i Önnestad längs väg 21 var den kamera som registrerade flest nordostskånska fortkörare under förra året.
Rikspolisstyrelsen har sammanställt siffrorna för landets 200 fartkameror. Totalt har 200 000 fartsyndare fastnat på bild.

Jönköpingsnytt - 29 apr 13 kl. 21:19

Fortkörare fast när polisens mobila kamera kom upp

15 fortkörare på en timme. När polisen ställde upp sin mobila ATK-kamera (automatisk trafiksäkerhetskamera) vid Kortebovägen i Jönköping på måndagen så fastnade en hel del fortkörare i kontrollen..

YLE - 04 jul 13 kl. 07:53

Flera fortkörare i morgontrafiken

Rörliga polisen i Vasa stoppade flera fortkörare i morgontrafiken mellan klockan 5 och 7. Fortkörare fastnade på motorvägen, riksväg 8, riksväg 18 och på väg 725. I Vassor i Korsholm körde en mansperson i 120 kilometer i timmen på ett område där begränsningen är 80 kilometer i timmen.

YLE - 10 apr 14 kl. 04:13

Här blev 1000 fortkörare fast i fjol

Tusentals bilister åker varje år fast för fortkörning på grund av trafikkamerorna som finns längs med riksväg åtta. I fjol tog kamerorna mellan Nykarleby och Karleby bild på mer än 6200 fortkörare. Flest böter blev det vid Hopsalakorsningen i Kronoby, där åkte mer än 950 bilister fast.

YA - 26 jun 14 kl. 12:04

Sex fortkörare togs på en timme

Sex hastighetsöverträdare fick böter när polisen under en timmes tid hade fartkontroll i Spjutstorp i tisdags.
Det var strax före lunchtid som Tomelillapolisen gjorde en hastighetskontroll i Spjutstorps sam- hälle.Kontrollen hölls på 40-sträckan i höjd med infarten till badet, berättar Dan Bengtsson vid polisen i Tomelilla.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Här är Virgin Galactics sportiga rymddräkter

Den som betalar miljonbelopp för att turista i rymden ska så klart vara snitsigt klädd. Virgin Galatics rymddräkter har designats av sportmärket Under Armour..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Rätt smink kan lura ansiktsigenkänning

Åldrande smink är ett enkelt sätt att lura dagens ansiktsigenkänning. Nu lägger institutet Idiap i en högre växel för att stoppa vad de kallar presentationsattacker..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Frankrike vill bygga sex nya kärnkraftsreaktorer

Det franska energiföretaget EDF ska utreda möjligheten att bygga sex nya EPR-reaktorer i landet inom de närmaste femton åren, avslöjar tidningen Le Monde..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Teliachefen: Vi har inte valt bort Huawei

I Norge fick kinesiska Huawei nobben, men på hemmaplan ser Telia på Huawei som en framtida leverantör..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Grekland trappar upp strid mot plasten

Greklands regering tar nya initiativ mot plastavfallet som sköljer upp på landets medelhavsstränder – bland annat med målet att börja förbjuda engångsartiklar av plast redan till nästa sommar..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Analytiker: ”Ericssons rapport är jättebra”

Krisdagarna är över för Ericsson. Rapporten för tredje kvartalet är jättebra, och lovar en stark utveckling framöver, enligt analytiker..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Svensk teknik 3d-pritar kugghjul av amorf metall: ”Guiness Rekordbok-nivå”

Med teknik från det svenska utvecklingsbolaget Exmet, har tyska Heraeus 3d-printat ett två kilo tungt kugghjul i amorf metall. Och själva har Exmet tillverkat världens största amorfa järnlegeringskomponent..

Nyteknik - 5 timmar sedan

”Kom inte med nya bromsklossar mot solceller”

REPLIK. Problemet är ju att för få installerar solceller. Då ska vi inte försvåra utbyggnaden med nytt krångel, svarar Mats Lindfors..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Vulkanens kreverande bubblor var större än en finlandsfärja

Fartygsbesättningar har beskrivit hur en enorm svart kupol reser sig ur havet. Nu visar en studie att undervattensvulkaners gasbubblor kan ha en diameter på flera hundra meter..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Unitis vd: Därför är det vettigt att ha ett mindre fordon

Här berättar vd:n Lewis Horne hur Uniti ska få köparna att välja deras tvåsitsiga elbil framför en billigare VW med samma räckvidd. Han avslöjar också att bolaget planerar för en bredd av modeller, med fler säten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.