SR > Nyheter

Wednesday, 23 October, 07:41

SR - 09 okt 19 kl. 05:59

Ökade kostnader för skolan – men resultaten hänger inte medSamtidigt som den svenska grundskolan kostar allt mer pengar så har skolorna fortfarande stora utmaningar kring elevernas resultat..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökade, kostnaderför , skolanmen , resultaten, hängerinte med
Dagens PS - 20 aug 19 kl. 08:03

Ökade kostnader tynger miljardärens livsverk

Profilklädersbolaget New Wave redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad vinst, mycket på grund av marknadssatsningar enligt vd. ”Resultatet för kvartalet belastas av ökade kostnader som främst är relaterade till marknadsinsatser inom team och infrastruktur.

BT - 23 okt 12 kl. 19:56

AB Bostäder vill höja hyrorna med 2,5 procent: "Ökade kostnader"

AB Bostäder vill höja hyrorna med 2,4 procent från 1 januari 2013. Det är framförallt ökade avgifter på fjärrvärme, vatten och underhåll som är anledningen till höjningen. ?

Jönköpingsnytt - 08 aug 12 kl. 16:00

"Nedskärningen leder till ökade kostnader"

Kommunen har under 2012 gjort besparingar inom vuxenutbildningen. Något som lett till att hundratals sökande till Komvux blir utan plats. Nu menar det socialdemokratiska oppositionsrådet Ilan de Basso att besparingen istället leder till ökade kostnader då många av de nekade istället blir beroende av försörjningsstöd..

Expressen - 21 jan 16 kl. 23:57

Ökade kostnader för Försäkringskassan

Försäkringskassan räknar med många ökade kostnader fram till 2020. Det visar en ny prognos - som lyfter fram flyktinginvandringen som huvudorsak. – Det vi ser nu är att fler barnfamiljer flyttar till Sverige, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, till SVT.

Länstidningen i Jämtland - 26 nov 16 kl. 13:54

Krokom kan tvingas stänga familjecentraler efter ökade kostnader för assistans

När personer som tidigare haft personlig assistans förlorar den faller kostnaden på kommunerna. Krokom har fått stora ökade kostnader senaste veckorna på grund av fyra fall. Ytterligare 18 fall kan komma att försvåra läget..

DalaDemokraten - 08 dec 17 kl. 18:06

Går back med en miljon – ökade kostnader för barn och unga med stödbehov i Säter

Socialförvaltningen går back med en miljon i år enligt den senaste prognosen, vilket är lite bättre än tidigare prognoser. – Underskottet beror på att vi haft ökade kostnader för placeringar och stöd till barn och ungdom, säger Sune Hemmingsson, (C), socialnämndens ordförande..

Dalarnas tidningar - 08 dec 17 kl. 18:06

Går back med en miljon – ökade kostnader för barn och unga med stödbehov i Säter

Socialförvaltningen går back med en miljon i år enligt den senaste prognosen, vilket är lite bättre än tidigare prognoser. – Underskottet beror på att vi haft ökade kostnader för placeringar och stöd till barn och ungdom, säger Sune Hemmingsson, (C), socialnämndens ordförande..

Realtid - 25 okt 18 kl. 10:21

Ökade kostnader tynger Nordnets resultat

Nordnet resultat, för årets nio första månader, minskade rejält på grund av ökade kostnader och landade på 87,6 (161,7) miljoner kronor, vilket är ett resultattapp på 46 procent.  .

DI - 13 dec 18 kl. 17:35

SEB fortsatt köpvärd – trots ökade kostnader

Aktiekursen efter att SEB presenterade sin affärsplan för kommande tre åren. Besvikelse över ökade kostnader och borttaget resultatmål pressar. Dock ökar förändringstakten.

GöteborgsPosten - 21 dec 18 kl. 08:41

Ökade kostnader väntar för FCT

Fler matcher, längre resor och utökad spelartrupp. Med FC Trollhättans avancemang till division 1 kommer ökade kostnader.
– Vi räknar med att våra omkostnader ökar med 25 procent jämfört med i år, säger Bo "Bobbo" Larsson, ordförande i FCT..

ÖstersundsPosten - 24 mar 15 kl. 17:03

Ökade kostnader för flyktingmottagandet

Merparten av kostnaderna kommer att täckas av en riktad schablonersättning från Migrationsverket. Men inom skolan beräknas kostnaderna öka med 24 miljoner kronor, vilket inte kommer att täckas av schablonersättningen. Dessa kostnader hoppas kommunen att täcka via de bidrag som erhålls ur inkomst- och kostnadsutjämningen som blir en följd av den ökade inflyttningen..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Vinstfall för Swedbank

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 5 841 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 6 552 miljoner kronor motsvarande period året före..

SR - 1 timme sedan

Uppgifter: Fastladskina vill byta ut Carrie Lam

Peking arbetar på en plan för att ersätta Carrie Lam som ledare i Hongkong, rapporterar The Financial Times..

SR - 1 timme sedan

Vapenvilan en framgång för Turkiet, Syrien och Ryssland

I norra Syrien kommer ryska och syriska regeringsstyrkor i dag att påbörja samordningen av tillbakadragandet av kurdiska YPG-styrkor.Överenskommelsen mellan Turkiet och Ryssland igår blev en stor framgång inte bara för Turkiet utan också för den Syriska regeringen och Ryssland..

SR - 1 timme sedan

Vittne: Trump gav order om att stoppa biståndet

USA:s president Donald Trump gav personligen order om att hålla tillbaka det militära biståndet till Ukraina för att förmå landet att utreda hans politiska motståndare – så tydlig var kopplingen menar toppdiplomaten Bill Taylor som igår vittnade i den amerikanska kongressen..

SR - 1 timme sedan

Anklagelser om övervåld mot demonstranter

Chiles president Sebastián Piñera bad i natt om ursäkt för att han inte tidigare adresserat problemen med ekonomisk ojämlikhet som lett till stora protester och han utlovade reformer. Samtidigt kommer alltfler rapporter om tortyr och övervåld..

SR - 1 timme sedan

Byggandet fortsätter att minska

Bygginvesteringarna i landet kommer att minska med 4 procent mellan 2018 och 2020. Det enligt en konjunkturrapport från Sveriges Byggindustrier. Och för bostadsbyggandet är nedgången betydligt större..

SR - 1 timme sedan

Fler anmäler brister i gruppboenden

Antalet anmälningar från privatpersoner som rör brister i gruppboenden för vuxna människor med funktionsnedsättning har ökat med 65 procent mellan 2016 och 2018. Och ökningen ser ut att fortsätta under 2019..

SR - 3 timmar sedan

Regeringen vill skärpa krav för villkorlig frigivning

I fortsättningen är det bara personer som deltar i vård och behandling och som inte missköter sej i fängelset, som kan räkna med att komma ut efter två tredjedelar av strafftiden, enligt regeringens förslag..

SR - 4 timmar sedan

Brexits öde – just nu i EU:s händer

Den brittiske premiärministern Boris Johnson kommer i dag tala med representanter för övriga EU-länder om hur brexitprocessen nu ska gå vidare. Detta efter att Johnson igår kväll förlorat en av två omröstningar i parlamentet och därefter pausat processen med att få utträdesavtalet godkänt..

SR - 5 timmar sedan

Sverige bjuder in till nytt Nordkoreamöte

Nordkorea och USA kan komma att mötas igen för Sverige har bjudit in till ytterligare ett möte..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.