Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 21 October, 12:40

Dagens Medicin - 09 okt 19 kl. 06:00

Samtal fick ner antalet tvångsinläggningar till nollEtt tätare samarbete mellan hemsjukvård och psykiatrin har på ett år eliminerat antalet tvångsinläggningar i Eksjö kommun. .
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Eksjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samtalfick , nerantalet , tvångsinläggningartill , noll
PrivataAffärer - 16 aug 19 kl. 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier efter nedgången

Tanga-Tony: Hej Marcus, har du några aktier du tycker har blivit köpvärda i den senaste tidens nedgång? mvh Tony Marcus: Hej! Jag gillar SCA B, Stora Enso R och Hexagon efter kursnedgångarna.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 30 minuter sedan

Skaraborgsmodellen knakar – ska ses över

Västra Götalandsregionen har svårt att rekrytera läkare till nya närsjukvårdsteam i regionen. På Skaraborgs sjukhus är läget kritiskt sedan samtliga teamläkare sagt upp sig. Nu planeras ett krismöte där modellen ska ses över..

Dagens Medicin - 45 minuter sedan

Oklar överlevnadsvinst i prostatacancer

Svenska patienter som fick diagnos på metastaserad prostatacancer under perioden 2010 till 2015 levde i snitt sex månader längre, jämfört med dem som fått diagnos kring millennieskiftet, enligt en ny studie. Men hur mycket av förbättringen som är ”äkta” kan forskarna inte veta.  .

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

”Paradigmskifte med nya riktlinjer”

Sjukvården måste få resurser för att kunna följa nya europeiska behandlingsrekommendationer inom diabetes, skriver två debattörer..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:37

Nu ska regionernas sjukhusbyggen utredas

Regionerna investerar mångmiljardbelopp i sjukhusinvesteringar de kommande åren. Nu ska sjukhusbyggena utredas nationellt..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Här slipper patienten ligga med rumpan bar

På Vråens vårdcentral i Värnamo har två undersköterskor utvecklat en undersökningsbyxa så att patienterna slipper ha rumpan bar vid rektoskopier och gynekologiska undersökningar. .

Dagens Medicin - I förrgår: 14:52

”Det här är kalabalik”

Dålig eller ingen informations alls om leverantörsbytet, och strikta order från sjukhusledning om att inte bunkra för stora materielförråd. Anställda på Akademiska sjukhuset är kritiska. Även i nästa vecka kommer operationer att ställas in..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:30

Sahlgrenska stänger lungavdelning: "Allvarligt"

Sahlgrenska universitetssjukhuset stänger ner slutenvårdsavdelningen för lungmedicin i 12 månader på grund av personalbrist..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:00

Läkare sökes till polarexpedition

Myndigheten Polarforskningssekretariatet söker läkare och sjuksköterskor som vill jobba på polarexpeditioner. Vapenvana är ett plus, men inget krav. Du kan möta isbjörnar, men sannolikt kommer du mest att arbeta med skavsår..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:54

Ytterligare stöd för artificiell pankreas

Nu kommer positiva data från den hittills längsta uppföljningen på patienter med diabetes typ 1 som använt ett så kallat closed loop-system för insulinreglering. Resultaten publiceras i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 12:23

Skåne och Jämtland sträcker ut hjälpande händer

Region Skåne ser över vad som kan göras för de fem drabbade regionerna i Mälardalen. Jämtland hoppas kunna skicka materiel redan under dagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.