Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 21 October, 17:38

Dagens Medicin - 09 okt 19 kl. 06:00

”Sjukvårdens tillgång till medicinteknik äventyras”Ny lagstiftning som påverkar alla medicintekniska produkter träder i kraft om nio månader. Men varken EU eller Sverige är redo, skriver Sveriges läkarförbund och Swedish Medtech..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
EU, Sverige, Sveriges, Swedish Medtech

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukvårdens, tillgångtill , medicinteknik, äventyras
Barometern - 26 maj 14 kl. 08:49

Inga hyrläkare inom sjukvården

”Målet för sjukvården måste vara att klara sig utan hyrläkare samtidigt som tillgängligheten ska vara fortsatt hög.” Den nya läkarutbildningen i Kalmar blir en milstolpe för sjukvården i länet. För bemanningen av framtidens hälso- och sjukvård betyder de 100 läkarstudenterna som ska finnas på länssjukhuset oerhört mycket.

SmålandsPosten - 17 dec 14 kl. 07:00

Landstingen bryter mot hälso- och sjukvårdslagen

Att landstingen bryter mot hälso- och sjukvårdslagen är givetvis ett stort problem eftersom det ­sänder ut fel signaler beträffande allas likhet inför lagen, skriver Michael Zazzio, forskare. Centralt är att när patienten har ett behov av att få en diagnos fastställd eller har behov av en behandling, så har landstingen en skyldighet att tillgodose patientens vårdbehov. Tyvärr så visar det sig att inom ett flertal av vårdens specialistområden så saknar många landsting den nödvändiga kompetens som behövs för att kunna erbjuda patienterna bot eller lindring.

Barometern - 12 nov 13 kl. 08:02

Fri vård en rättvisefråga

Landstingsbudget. ”Många pensionärer lever i?dag på marginalen, särskilt­ ensamstående kvinnor med låg pension.

LV - 14 nov 13 kl. 09:08

”Alliansen vill skära ned 100 miljoner”

Sjukvården måste bedrivas långsiktigt och fungera tryggt i hela länet oavsett ekonomisk konjunktur. Sjukvårdens kvalitet och goda tillgänglighet i Kalmar län får inte äventyras. Det är utgångspunkten för oss rödgröna i vårt budgetförslag till landstinget.

BT - 08 dec 14 kl. 14:25

Svenskar friskast längst efter pensionen

Dagens svenska pensionärer kan se fram emot fler friska levnadsår än pensionärer i något annat EU-land. Men tiden då vi är beroende och sjuka ökar också. Från 1900-talets början fram till i dag har den förväntade återstående medellivslängden då vi föds ökat med smått otroliga 30 år.

HBL - 04 dec 14 kl. 17:59

Kommunförbundet: Vårdreformen tvingar till fusioner

Kommunförbundet skräder inte orden i sin kritik av reformen av social- och hälsovården. Förbundet anser att reformen driver en del av kommunerna i ekonomiskt trångmål och därigenom till tvångsfusioner. Kommunförbundets styrelse tycker regeringens proposition är bristfällig och att den beretts med alltför stor brådska.

Skånskan - 20 sep 18 kl. 05:00

Socialchefen: Det är ingen dramatik någonstans

HÖRBY Socialchefen Eva Klang Vänerklint ser inga problem med omorganisationen.
– Det är ingen dramatik någonstans. Vi gör detta för brukarnas skull.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Apotekstjänsts vd avgår

Apotekstjänsts vd Tomas Hillmo avgår efter materialbristen på sjukhus i flera regioner, rapporterar Expressen..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Ökat antal fall av fosterdöd i Skåne

Under 2018 noterades en ökning av antalet fall av fosterdöd i Region Skåne. Nu har en lokal handlingsplan satts in och tre fall har anmälts enligt lex Maria..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Nej till bred kommersiell tumörprofilering

Företaget Roches beslutstöd för att anpassa behandling av cancer efter tumörens mutationer ska inte användas generellt i sjukvården, rekommenderar NT-rådet vid Sveriges Kommuner och Landsting..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Riskabelt förflytta för tidigt födda

Inte oväntade fynd men nu också visat vetenskapligt. Extremt för tidigt födda barn som föds på sjukhus utan specialiserad neonatalvård löper ökad risk att få allvarliga hjärnskador..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Skaraborgsmodellen knakar – ska ses över

Västra Götalandsregionen har svårt att rekrytera läkare till nya närsjukvårdsteam i regionen. På Skaraborgs sjukhus är läget kritiskt sedan samtliga teamläkare sagt upp sig. Nu planeras ett krismöte där modellen ska ses över..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Oklar överlevnadsvinst i prostatacancer

Svenska patienter som fick diagnos på metastaserad prostatacancer under perioden 2010 till 2015 levde i snitt sex månader längre, jämfört med dem som fått diagnos kring millennieskiftet, enligt en ny studie. Men hur mycket av förbättringen som är ”äkta” kan forskarna inte veta.  .

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

”Paradigmskifte med nya riktlinjer”

Sjukvården måste få resurser för att kunna följa nya europeiska behandlingsrekommendationer inom diabetes, skriver två debattörer..

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 15:37

Nu ska regionernas sjukhusbyggen utredas

Regionerna investerar mångmiljardbelopp i sjukhusinvesteringar de kommande åren. Nu ska sjukhusbyggena utredas nationellt..

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 15:00

Här slipper patienten ligga med rumpan bar

På Vråens vårdcentral i Värnamo har två undersköterskor utvecklat en undersökningsbyxa så att patienterna slipper ha rumpan bar vid rektoskopier och gynekologiska undersökningar. .

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 14:52

”Det här är kalabalik”

Dålig eller ingen informations alls om leverantörsbytet, och strikta order från sjukhusledning om att inte bunkra för stora materielförråd. Anställda på Akademiska sjukhuset är kritiska. Även i nästa vecka kommer operationer att ställas in..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.