Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 18 October, 21:03

Dagens Medicin - 09 okt 19 kl. 06:00

Vårdutbildningarna fortsätter växaRegeringen fortsätter att bygga ut antalet platser på läkar- och sjuksköterskeprogrammen trots kritik från utbildningarna. – Den utbyggnad vi gör åtföljs av pengar för att den ska fungera, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Matilda Ernkrans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdutbildningarnafortsätter , växa
NSD - 09 sep 12 kl. 12:21

Fler platser på vårdutbildningarna

Nästa år och 2014 blir det fler nybörjarplatser på läkarprogrammen, tandläkarprogrammen och sjuksköterskeutbildningarna på högskolor och universitet runt om i landet, enligt ett förslag från regeringen som presenteras i höstens budgetproposition. Det rör sig om 80 nya utbildningsplatser för läkare, 29 för tandläkare och 415 för sjuksköterskor..

Dagens Medicin - 10 dec 15 kl. 11:30

Många sökanden till vårdutbildningarna

Läkarprogrammet på Karolinska institutet är med på topptre-listan..

Västerbottens Folkblad - 28 apr 16 kl. 18:19

[PLUS] Dubbelboende hotar vårdutbildningarna

En färsk undersökning visar att var fjärde vårdstudent som får praktik på annan ort än utbildningen....

Nerikes Allehanda - 29 jun 17 kl. 21:16

Bättre betyg för vårdutbildningarna – Örebro universitet klättrar i ranking

Vårdstudenter på Örebro universitet är mer nöjda med sin utbildning i år än tidigare. I en jämförelse över kvalitén på arbetsplatspraktik på 25 universitet och högskolor tar sig Örebro universitet nu in på en 12:e plats..

Dagens Medicin - 27 dec 18 kl. 07:00

”Öka kunskapen om inkontinens på vårdutbildningarna”

Inför en obligatorisk kurs om inkontinens och blåsproblem i samtliga sjuksköterskors grundutbildning, föreslår tre debattörer..

Sydsvenskan - 27 feb 13 kl. 06:30

Svenska riktlinjer efterfrågas

Det finns ett stort behov av utbildning och riktlinjer inom vård och omsorg när det gäller frågor om sexualitet bland personer med funktionsnedsättning. Det menar Lisa Ledin, konsult vid Hjälpmedelsinstitutet, och Jens Rydström, professor i genusvetenskap, vid Lunds universitet.??Sexualitet är ett mänskligt behov men många människor blir illa bemötta på grund av andras okunskap eller blyghet, säger Lisa Ledin.

YLE - 31 jul 13 kl. 15:22

Vårdbranschen lockar ungdomar

Vårdutbildningarna intresserar rekordmånga ungdomar i Svenskfinland. Till exempel har yrkesskolan Axxell aldrig haft lika många förstahandssökande på närvårdarlinjen. Det finns fortfarande studieplatser att få runtom i de finlandssvenska yrkesskolorna och yrkeshögskolorna, men vårdlinjerna har redan svämmat över.

YLE - 22 jun 15 kl. 11:38

Största problemet är arbetsgivarnas okunskap

Varje år utför praktikanter i Finland oavlönat arbete till en omfattning av nästan 60 000 årsverken. De största problemen på praktikplatserna handlar om bristande handledning. Omfattningen av det arbete som praktikanterna utför framgår av beräkningar som Yle Nyheter har gjort.

Sydsvenskan - 28 feb 16 kl. 00:01

Fler händer behövs inom vården. Våga prova nya vägar in.

På akutmottagningen i Helsingborg är tiden knapp och arbetsbördan stor för läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Men numera har sjukvårdsproffsen hjälp av unga servicemedarbetare som utför enklare arbetsuppgifter. De flyttar sängar och hjälper oroliga människor till rätta.

Skånskan - 15 jul 16 kl. 18:52

Färre antagna till Malmö högskola

MALMÖ Höstens studenter har nu fått första antagningsbeskedet. Antalet antagna till Malmö högskola inför höstterminen är 14 306.
Det är en minskning med fem procent, eller drygt 700 jämfört med 2015.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Nu ska regionernas sjukhusbyggen utredas

Regionerna investerar mångmiljardbelopp i sjukhusinvesteringar de kommande åren. Nu ska sjukhusbyggena utredas nationellt..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Här slipper patienten ligga med rumpan bar

På Vråens vårdcentral i Värnamo har två undersköterskor utvecklat en undersökningsbyxa så att patienterna slipper ha rumpan bar vid rektoskopier och gynekologiska undersökningar. .

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

”Det här är kalabalik”

Dålig eller ingen informations alls om leverantörsbytet, och strikta order från sjukhusledning om att inte bunkra för stora materielförråd. Anställda på Akademiska sjukhuset är kritiska. Även i nästa vecka kommer operationer att ställas in..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Sahlgrenska stänger lungavdelning: "Allvarligt"

Sahlgrenska universitetssjukhuset stänger ner slutenvårdsavdelningen för lungmedicin i 12 månader på grund av personalbrist..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Läkare sökes till polarexpedition

Myndigheten Polarforskningssekretariatet söker läkare och sjuksköterskor som vill jobba på polarexpeditioner. Vapenvana är ett plus, men inget krav. Du kan möta isbjörnar, men sannolikt kommer du mest att arbeta med skavsår..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Ytterligare stöd för artificiell pankreas

Nu kommer positiva data från den hittills längsta uppföljningen på patienter med diabetes typ 1 som använt ett så kallat closed loop-system för insulinreglering. Resultaten publiceras i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Skåne och Jämtland sträcker ut hjälpande händer

Region Skåne ser över vad som kan göras för de fem drabbade regionerna i Mälardalen. Jämtland hoppas kunna skicka materiel redan under dagen..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Folkhälsomyndighetens gd får förlängt

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson får sitt uppdrag förlängt. Det har regeringen beslutat..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Botarbehovet gör att vi inte är nöjda med att lindra

Jag läser i Läkartidningen att sex av tio blivande specialister i barnpsykiatri funderar på att hoppa av. En av anledningarna till tveksamheten inför det egna karriärvalet är upplevelsen av att sakna effektiva psykologiska behandlingar. .

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

En miljard dyrare för ombyggda sjukhus

Region Sörmlands kostnader för ombyggnationerna av länets sjukhus beräknas bli en miljard dyrare än vad som budgeterats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.