Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 20 October, 16:32

Dagens Medicin - 09 okt 19 kl. 06:00

På väg mot omställning till nära vårdEfter två år med cykelavstånd till jobbet återgår Lisbeth Löpare Johansson till att veckopendla till huvudstaden. Nu ska hon använda sin tränade uthållighet till att stödja kommuner och regioner i en gigantisk omställning..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Lisbeth Löpare Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: vägmot , omställningtill , nära, vård
Supermiljöbloggen - 04 nov 18 kl. 19:05

Recension: Omställning är viljan att skapa ett nytt samhälle

I den nya antologin Omställningsrörelsen: globala utmaningar, lokala lösningar vill nätverket Omställningsnätverket visa på bredden och mångfalden inom miljörörelsen. Vår kulturredaktör har läst boken, och ser en samling inspirerande berättelser som ibland är svåra att få grepp om. Omställning som koncept har länge funnits inom miljörörelsen.

Cornucopia - 05 apr 15 kl. 11:36

Miljöpartiet - avveckling istället för omställning

Som förutspått innebär Miljöpartiets inträde i regeringen dödsstöten för svenskt jordbruk och svensk landsbygd. Det senaste påfundet är höjningen av bensin- och dieselskatten, som dessutom nu automatiskt ska fortsätta höjas 2% snabbare än inflationen för all framtid.
Till en början är det naturligtvis nödvändigt att få upp priset på bensin och diesel, för att tvinga fram en nödvändig omställning på grund av peak oil.

Supermiljöbloggen - 27 feb 15 kl. 11:52

Wetterstrand med i Regeringens nya expertgrupp för grön omställning

Att Sverige ska bli ledande inom grön omställning och hållbar tillväxt är något som regeringen med framtidsminister Kristina Persson i spetsen vill satsa på de kommande åren. En expertgrupp ska nu tillsättas med bland annat tidigare språkröret Maria Wetterstrand (MP).  Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand får ordförandeposten i en ny expertgrupp som regeringen tillsätter för att leda Sverige mot grön omställning och hållbar tillväxt, en post som hon delar med Jonas Karlsson, kanslichef på kommunalrådskansliet i Örebro.

Supermiljöbloggen - 23 jul 15 kl. 09:25

”Lokal solelstatistik skulle ge en effektivare omställning”

Ingen vet exakt hur många solcellsanläggningar som finns i Sverige eller vart de finns. Denna bristfälliga statistik behöver åtgärdas, menar Frederic Telander, vd SolTech Energy, och Johan Lindahl, doktorand solceller, Uppsala Universitet. Intresset för solel växer snabbt, men står ändå bara för 0,06 procent av Sveriges totala elkonsumtion.

Nya Wermlands Tidningen - 23 mar 13 kl. 07:30

En grön färdplan för omställning

Vi behöver en tydlig färdplan för en snabb omställning till grön och förnyelsebar energi. De fossila bränslenas tid är snart ute. Tekniken för en grön omställning finns.

BT - 02 sep 14 kl. 17:11

Grön omställning för landsbygden

Replik. Svar till Alexander Andersson (C), bt.se 1/9.

Fria Tidningen - 03 dec 13 kl. 09:44

Nytt stöd för omställning

Inrikes Omställning I helgen möttes omställare från hela landet i Ytterjärna för att bilda ett nytt omställningsnätverk..

Dalarnas tidningar - 21 aug 13 kl. 06:10

Dags för omställning

Det är dags att förbereda sig för omställning. Det tyckte deltagarna i ett seminarium, som hölls i Sälen, om Omställningsrörelsen..

DN - 14 dec 12 kl. 17:34

Tuff omställning för Sveriges stjärnor

Match mot Almtuna eller Troja/Ljungby i hockeyallsvenskan ena dagen ? för att nästa stöta på Jevgenij Malkin och andra stjärnor från Europas toppligor. Det har blivit realiteten för flera av Tre Kronors NHL-lockoutade spelare.

Dalarnas tidningar - 06 aug 13 kl. 07:02

Seminarium om Omställning i Sälen

Den här veckan pågår ett seminarium i Olnispa bystuga under tre dagar. Det handlar om "Omställning Sälen" i ett arrangemang av Studiefrämjandet..

ÖstersundsPosten - 17 jan 14 kl. 10:28

Flyktingbarn stor omställning för personal och elever

Tiotals nya barn från andra länder på Centralskolan har inneburit en stor omställning. Men rektor Carina Nilsson är glad över tillskottet. Och Radwan Wafai, 12 år, från Aleppo i Syren, trivs väldigt bra på skolan.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 15:37

Nu ska regionernas sjukhusbyggen utredas

Regionerna investerar mångmiljardbelopp i sjukhusinvesteringar de kommande åren. Nu ska sjukhusbyggena utredas nationellt..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Här slipper patienten ligga med rumpan bar

På Vråens vårdcentral i Värnamo har två undersköterskor utvecklat en undersökningsbyxa så att patienterna slipper ha rumpan bar vid rektoskopier och gynekologiska undersökningar. .

Dagens Medicin - I förrgår: 14:52

”Det här är kalabalik”

Dålig eller ingen informations alls om leverantörsbytet, och strikta order från sjukhusledning om att inte bunkra för stora materielförråd. Anställda på Akademiska sjukhuset är kritiska. Även i nästa vecka kommer operationer att ställas in..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:30

Sahlgrenska stänger lungavdelning: "Allvarligt"

Sahlgrenska universitetssjukhuset stänger ner slutenvårdsavdelningen för lungmedicin i 12 månader på grund av personalbrist..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:00

Läkare sökes till polarexpedition

Myndigheten Polarforskningssekretariatet söker läkare och sjuksköterskor som vill jobba på polarexpeditioner. Vapenvana är ett plus, men inget krav. Du kan möta isbjörnar, men sannolikt kommer du mest att arbeta med skavsår..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:54

Ytterligare stöd för artificiell pankreas

Nu kommer positiva data från den hittills längsta uppföljningen på patienter med diabetes typ 1 som använt ett så kallat closed loop-system för insulinreglering. Resultaten publiceras i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:23

Skåne och Jämtland sträcker ut hjälpande händer

Region Skåne ser över vad som kan göras för de fem drabbade regionerna i Mälardalen. Jämtland hoppas kunna skicka materiel redan under dagen..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:40

Folkhälsomyndighetens gd får förlängt

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson får sitt uppdrag förlängt. Det har regeringen beslutat..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:00

Botarbehovet gör att vi inte är nöjda med att lindra

Jag läser i Läkartidningen att sex av tio blivande specialister i barnpsykiatri funderar på att hoppa av. En av anledningarna till tveksamheten inför det egna karriärvalet är upplevelsen av att sakna effektiva psykologiska behandlingar. .

Dagens Medicin - I förrgår: 08:16

En miljard dyrare för ombyggda sjukhus

Region Sörmlands kostnader för ombyggnationerna av länets sjukhus beräknas bli en miljard dyrare än vad som budgeterats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.