PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 05:55

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 05:51

Bankerna där snitträntorna rörde sig mest under septemberSett till de 14 institut som Privata Affärer bevakar så landade snitträntan på tremånaders bolån på 1,46 procent i september vilket är oförändrat jämfört med föregående månad. Men som vanligt fanns det aktörer där boräntan rörde sig desto mer. Den största förändringen står Swedbank för. Snitträntan föll 0,04 procentenheter till 1,56 procent vilket gjorde att storbanken klättrade några steg i rankingen. En annan storbank står för den största snittränteökningen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Privata Affärer, Swedbank, SEB, Landshypotek, Institut, Bolån, SBAB, Banken, Bank, Gustavsson, Annons, Compricer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankernadär , snitträntorna, rördesig , mestunder , september
PrivataAffärer - 08 aug 17 kl. 10:14

Bankerna där snitträntorna stiger mest

Snitträntorna på bolån steg något under juli. Mest ökade räntorna hos storbankerna men det finns ett undantag bland de fyra jättarna....

PrivataAffärer - 07 dec 15 kl. 15:44

Snitträntorna ökade mest hos SBAB

Bankernas snittränta på tremånaders bolån ökade något i november. Men ökningarna kan helt förklaras med den kraftiga uppgången i snitträntorna hos SBAB och bankens samarbetspartners....

PrivataAffärer - 16 jul 19 kl. 13:00

Bankerna där snitträntorna rört sig mest

Snitträntan på tremånaders bolån hamnade på i genomsnitt 1,47 procent under juni. Det är exakt lika mycket som föregående månad. De tre aktörer som hade lägst boränta var Landshypotek (1,26 procent), Avanza/Stabelo (1,29 procent) och Hypoteket (1,33 procent).

Affärsvärlden - 16 maj 16 kl. 14:50

Bankerna som höjt mest - första året med snitträntorna

Redan i maj 2015 började de svenska storbankerna att redovisa sina genomsnittsräntor på bolån. Det har nu gått ett år sedan dess och Affärsvärldens genomgång visar vilken aktör som har höjt boräntorna mest sedan införandet av de nya reglerna..

PrivataAffärer - 07 aug 15 kl. 09:52

Så mycket sjönk snitträntorna på bolån

Bankernas snitträntor på tremånaders bolåneränta sjönk med som mest 0,08 procentenheter under juli. Men två banker sticker ut med högre snitträntor än föregående månad....

PrivataAffärer - 08 aug 19 kl. 13:00

Storbankens snittränta steg mest i juli

Medelvärdet av snitträntorna på tremånaders bolån låg still på 1,47 procent i juli. När det gäller placeringarna på topplistan behåller Landshypotek förstaplatsen med lägst snittränta (1,25 procent) följt av tvåan Avanza/Stabelo (1,29 procent) och Hypoteket (1,33 procent). Ålandsbanken, vars snittränta åkt berg-och-dalbana de senaste månaderna, tappar en placering efter att räntan stigit 0,07 procentenheter till 1,43 procent.

DI - 07 dec 15 kl. 21:44

Statens bank höjer boräntorna mest

Statliga SBAB bjuder bolånekunderna på en riktig räntebesvikelse. I november höjdes snitträntorna kraftigt och banken är inte längre billigast på marknaden. Det skriver Dina Pengar, som är Dagens industris och Expressens gemensamma sajt om privatekonomi..

PrivataAffärer - 08 sep 17 kl. 06:35

Storbanken där snitträntan sjunker mest

Snitträntan på tremånaders bolån låg i princip stilla under augusti. Men ser man på enskilda banker rörde sig räntorna en del. Bland annat sjönk snitträntan relativt mycket hos en av storbankerna....

Expressen - 06 nov 15 kl. 16:25

Danske Bank höjer boräntorna mest

Uppstickaren Danske Banks offensiv för att prispressa sig in på boräntemarknaden är över. Det visar de snitträntor som bankerna nu tvingas redovisa varje månad. – Man bedömer att man ganska riskfritt kan höja sin ränta en del utan att vara sämst i klassen, säger Villaägarnas Daniel Liljeberg..

Cornucopia - 15 nov 16 kl. 13:14

Börsen har återhämtat sig från trumpsegern - räntorna fortsätter uppåt

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har återhämtat sig från nedgången på trumpsegern och är nu tillbaka i motståndsområdet runt 1450. Börsen ligger därmed högre än före det amerikanska presidentvalet. Räntorna fortsätter uppåt, men bankerna hävdar att bolåneobligationer är stensäkra och inget kan gå fel.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Sparekonomen: Välj smart när du sparar i indexfonder

Under senaste året har den sämsta indexfonden stigit med 11 procent medan den bästa presterat 16 procent. Men på fem år är skillnaderna stora, då den bästa avkastat 78 procent mot 50 procent för den sämsta. Att utvecklingen inte är ensidig beror främst på att fonderna följer olika index, och en del på att förvaltarna dessutom är olika skickliga på att exakt följa sitt jämförelseindex, menar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Börsens mest blankade aktier inför rapportperioden

Att blanka en aktie innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den och hoppas på att kursen faller. Då kan man nämligen köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och återlämna den till den man lånat av. En blankning är helt enkelt en satsning på att en aktie ska falla i värde.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Atlas Copco klart över förväntan

Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.880 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 5.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

SEB: Sandvik når botten andra halvåret 2020

”Under 2020 tror vi att den huvudsakliga drivkraften för aktien kommer att vara avknoppningen av affärsområdet SMT samt intjäningstillväxt från stabiliserande efterfrågan som möter accelererande besparingar”, heter det i den analys där SEB höjer sin rekommendation för Sandvik från behåll till köp. SEB justerar samtidigt upp riktkursen från 165 till 190 kr. Sandviks värderingsmultiplar har sjunkit sedan början av 2018 och aktien handlas nu till en 13-procentig rabatt jämfört med det femåriga genomsnittet, enligt analysen.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Kepler: Holmen ”rakt igenom bra”

”Holmens rapport för det tredje kvartalet var rakt igenom bra, men det var särskilt positivt att se god produktion och lönsamhet för kartongverksamheten – vilket pekar på att bolaget lyckats få tillbaka detta viktiga affärsområde på banan”, skriver Kepler Cheuvreux analytiker. Mäklarfirman konstaterar också att bolagets uppskrivning av värdet på skogsinnehavet visserligen är en rent bokföringsmässig åtgärd, men att den nya värderingen tydligt visar hur viktigt innehavet är. Kepler Cheuvreux räknar med att Holmen fullt ut kommer att utnyttja sitt aktieåterköpsprogram fram till nästa årsstämma och att det finns goda förutsättningar för nya återköp efter det.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Nya köprekar bland måndagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Yara till köp från behåll. Riktkursen sänks till 410 från 420 norska kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Så går det för id-verifieringsbolaget i premiären

Zignsec erbjuder ett paraply av digitala ID-verifieringslösningar för många olika länder till företag som vänder sig till konsumenter (B2C). Tanken är att kunden slipper integrera mot enskilda ID-verifieringsleverantörer på varje marknad. Zignsec omsatte 2 miljoner kronor under 2018 och 3 miljoner under första halvåret i år.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Klart bättre för Byggmax

Nettoomsättningen blev till 1.813 miljoner kr (1.713).

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Två heta köptips från Börsveckan

Ferronordic är en välrenommerad återförsäljare till Volvo i Ryssland som nu går in i Tyskland. Det känns helt rätt och aktien är billig, enligt Börsveckan som sätter köpråd. Probiotikabolaget Biogaia har god historik och har kommit ned efter vinstvarningen härom veckan.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Telia: Lars-Johan Jarnheimer tar över som ordförande

Det framgår av Telias valberednings förslag i samband med att svenska staten, som största ägare i Telia, begärt en extra bolagsstämma för att välja ny styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande som gick ut på söndagen. Lars-Johan Jarnheimer var bland annat vd för Telias konkurrent Tele2 under perioden 1999-2008. Innan dess har han varit vice vd i Comviq och haft anställning vid H&M.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.