Skånskan > Opinion

Monday, 21 October, 18:23

Skånskan - 09 okt 19 kl. 05:30

Idrotten och dopingIdrott och kriminalitet kan väl inte ha ett alltför starkt samband? Tillräckligt starkt för att Skåneidrotten nu arbetar för att minska sambandet och är föregångare i Sverige kring detta arbete. En arbetsgrupp med representanter från tullen, polisen, länsstyrelsen, Region Skåne, några kommuner och Skåneidrotten försöker hitta sätt att driva frågorna framåt och började med att häromveckan ordna en stor konferens på temat.
Tiden borde vara förbi då lite doping inom idrotten förminskas som problem i tron att det bara handlar om en orättvisa idrottsutövarna emellan. I stället är det ett stort samhällsproblem där doping inom idrotten bara är toppen på ett isberg.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skåneidrotten, Sverige, Skåne, Riksidrottsförbundets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Idrottenoch , doping
Skånskan - 08 okt 19 kl. 05:30

Idrotten och doping

Idrott och kriminalitet kan väl inte ha ett alltför starkt samband? Tillräckligt starkt för att Skåneidrotten nu arbetar för att minska sambandet och är föregångare i Sverige kring detta arbete. En arbetsgrupp med representanter från tullen, polisen, länsstyrelsen, Region Skåne, några kommuner och Skåneidrotten försöker hitta sätt att driva frågorna framåt och började med att häromveckan ordna en stor konferens på temat.

Expressen - 07 okt 19 kl. 16:58

Nobelprisat genombrott öppnade upp för doping

Årets Nobelpris i fysiologi eller medicin delas ut för upptäckten om hur celler anpassar sig till syretillgång – vilket har hjälpt behandlingen av flera sjukdomar.Men forskningen öppnade också för nya sätt till doping för idrottare, enligt SVT.– Jag insåg direkt att det var underbart för patienterna – och samtidigt att vi hade ett nytt problem inom idrotten, säger dopingläkaren Arne Ljungqvist, till SVT..

Expressen - 07 okt 19 kl. 16:58

Nobelprisat genombrott öppnade upp för doping

Årets Nobelpris i fysiologi eller medicin delas ut för upptäckten om hur celler anpassar sig till syretillgång – vilket har hjälpt behandlingen av flera sjukdomar.Men forskningen öppnade också för nya sätt till doping för idrottare, enligt SVT.– Jag insåg direkt att det var underbart för patienterna – och samtidigt att vi hade ett nytt problem inom idrotten, säger dopingläkaren Arne Ljungqvist, till SVT..

Expressen - 17 jul 15 kl. 14:50

Erika Kinsey: "Det förstör för idrotten"

MONACO. I kväll gör VM-hoppet Erika Kinsey sitt livs andra Diamond League-tävling. Hon får dela strålkastarljuset med flera stjärnor som tidigare i karriären varit avstängda för doping.

Expressen - 17 dec 16 kl. 11:56

'Ryska statsapparaten har våldtagit idrotten'

Under fredagen avslöjade SportExpressen flera av de ryska namnen som är anklagade för orgnaniserad doping i samband med bkand annat OS i Sotji. Många experter har kommenterat skandalen – och nu ger sig SVT-profilen Anders Blomquist in i debatten. – Brottet från ryska statsapparaten som ger sig på idrotten och våldtar den fullständigt är så osannolikt, säger han..

DN - 22 aug 17 kl. 21:00

”Johaugdomen återupprättar förtroendet för idrotten”

Påföljderna för doping är och ska vara stränga. Domen mot Therese Johaug kan tyckas orättvis, men den är korrekt. Därför är den är ett viktigt steg på vägen för att återupprätta förtroendet för idrotten, skriver Anders Hübinette, chefsjurist vid Svenska fotbollsförbundet och expert på dopningsregler..

SmålandsPosten - 07 aug 13 kl. 00:30

Jobba hårdare mot doping

Ungdomar tror att man måste dopa sig för att komma till idrottens elitnivåer. Det visar en undersökning om ungas attityder till doping som gjorts av organisationen Ren Idrott. I undersökningen svarade mer än 80 procent i gruppen 15-25 år att de tror att det förekommer långt mer doping i elitidrott som aldrig upptäcks.

Expressen - 13 aug 12 kl. 13:40

Stallchef erkänner nu doping: "Är ledsen"

NEW YORK. Den före detta cyklisten Jonathan Vaughters, numera stallchef för Garmin, har erkänt att han dopade sig under sin karriär. I en krönika i New York Times skrev han under rubriken "Hur vi får bort dopningen från idrotten" om att han vill se hårdare antidopnings-regler och om dopningskulturen bland cyklisterna under hans aktiva karriär..

Sydsvenskan - 19 jan 13 kl. 06:30

Ekonomi kan vara doping

Inte trodde jag att det skulle finnas en gemensam nämnare mellan Leksands IF och Lance Armstrong, där de agerade på olika scener. Men trots allt är ju både ishockey och Opera(h) en del av underhållningsbranschen. Många tycks tro att alla medel är tillåtna för att nå framgång.

GöteborgsPosten - 18 okt 16 kl. 17:00

Norska förslaget – tillåt doping på elitnivå

Lösningen på alla dopningskandaler inom idrotten? Jo, det är att tillåta dopning helt och hållet menar norske forskaren Jan Ove Tangen. – Det man sparar in på dopningskontroller och antidopningsarbete kan istället användas till hälsokontroller av idrottarna, skriver han i en krönika på forskning.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Spelade bort döende kvinnas besparingar

Malmö Bedragare tömde en dödssjuk 86-årig kvinnas konto på över två miljoner kronor när hon sålde sin rullator på Blocket.
Nästan två år senare ställs fyra Malmöbor inför rätta misstänkta för att ha tagit emot hälften av pengarna på sina konton.Några dagar före julafton 2017 satte en svårt sjuk kvinna i Göteborgstrakten in en annons på annonssajten Blocket.

Skånskan - 1 timme sedan

Politiker drog ut på safari

NÖTESJÖ/Tjustorp Arbetet med att vända skutan och förbättra företagsklimatet i Svedala tog på måndagen ett nytt steg när politiker och tjänstemän drog i väg på safari – företagssafari.Nötesjö konferenshotell, CMT i Tjustorp och Bara Mineraler stod på programmet när kommunstyrelsens politiker, några tjänstemän tillsammans med ett par representanter från Företagarna i Svedala hoppade på bussen och hängde med på Svedala kommuns första företagssafari. Ett safari som tog deltagarna utanför tätorterna.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya plastskatten – så mycket får du betala för plastkassen

Skatten för bärkassar när du handlar mat kommer höjas – med tre kronor.
Se mer i klippet ovanför..

Skånskan - 1 timme sedan

Ska ha lurat till sig 130 000

ESLÖV En 36-årig Eslövsbo har polisanmälts för bidragsbrott. Mannen misstänks för att ha lurat till sig sammanlagt 160 000 kronor från Försäkringskassan. Det rör sig om en längre brottstid, från januari 2018 till och med juni 2019..

Skånskan - 1 timme sedan

12-åringar rånades på pengar

ESLÖV Två tolvåriga pojkar utsattes på söndagseftermiddagen för ett personrån i Eslöv.
Tre personer ska ha rånat pojkarna och tvingat dem att överlämna sina kontanter.
Rånet skedde klockan 14.

Skånskan - 1 timme sedan

Förbrukad elektronik har också ett värde

MALMÖ Bildskärmar, hårddiskar, skrivare och avlagda elevdatorer. Teknikprylarna rullades och bars in till en väntande lastbil utanför stadshuset på måndagen.
– Vi hoppas få in 5000-8000 enheter, berättar Magnus Carlsson som är kundansvarig hos Malmö stads it-leverantör Atea.

Skånskan - 2 timmar sedan

Mer klotter på tåg i Rydsgård

Rydsgård Natten mellan fredag och lördag har någon återigen klottrat på ett tåg parkerat vid Rydsgårds station. Uppgiven brottstid för polisen är att klottret skett mellan midnatt och klockan fyra på morgonen. Den här gången var det tags i olika färger på vagnarna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Flera inbrott i bilar

Sjöbo Natten mellan torsdag till fredag har det skett ett inbrott i en bil som stod parkerad på Läxgatan i Sjöbo. Enligt anmälan har tjuvarna krossat en ruta och försökt stjäla ratten men misslyckats, vilket lett till att den skadats.
Natten mellan fredag och lördag har bil på Bokgatan i Sjöbo fått båda låsen i framdörrarna förstörda i samband med ett inbrott.

Skånskan - 3 timmar sedan

Motionär välte utedass

Blentarp Någon har vält ett utedass och sparkat omkull en soptunna vid Skåneledens rastplats i Blentarp. Det är Sjöbo kommun som anmält och händelsen ska ha ska ägt rum natten mellan onsdag och torsdag i förra veckan..

Skånskan - 11 timmar sedan

Morgonens nyheter

Webb-TV Det hände medan du sov..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.