YLE > Finland

Sunday, 20 October, 11:48

YLE - 09 okt 19 kl. 05:29

Mer än att fixa egen deodorant och handla på loppis – Karlebybor är beredda att strukturera om samhället för att leva hållbartForskare i Karleby har de senaste åren tittat på hur samhället kan komma bort från konsumtion och ekonomisk tillväxt som den ser ut i dag. Utgångspunkten för forskningen är att vi i dag inte lever hållbart och vi behöver hitta alternativ..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, änatt , fixa, egen, deodorantoch , handla, loppis Karlebybor är beredda att strukturera om samhället för att leva hållbart
Sydöstran - 09 apr 18 kl. 14:35

Mer nyanser i egen näringslivsundersökning

Både ris och ros, men en mer rättvisande bild än Svenskt näringslivs undersökning. Det är bedömningen efter att kommunen fått resultatet av sin egen företagarundersökning..

GöteborgsPosten - 14 mar 17 kl. 16:28

Norrmännen älskar Göteborg - mer än sin egen huvudstad

Göteborgarna älskar sin stad mer än turisterna. Och turisterna älskar det varma, vänliga och ungdomliga. Norrmännen tycker till och med bättre om Göteborg än om Oslo..

DI - 15 apr 17 kl. 13:22

Svenskarna beredda att betala mer för egen solkraft

Svenskarna ser ljust på solkraft och kan även tänka sig att betala mer för en bostad utrustad med solpaneler. Men för att en investering ska bli lönsam krävs det både tålamod och rätt förutsättningar..

Cornucopia - 25 mar 16 kl. 14:35

SBAB uppmanar kunderna att låna mer - för att höja värdet på bostaden

Planerna för SBAB:s förvärv av Booli börjar bli tydliga. Nu går man hårt ut med att kunderna ska låna mer på sin bostad, för att renovera och höja värderingen. Samtidigt inför ägaren svenska staten regler som ska motverka ökad skuldsättning, som amorteringskrav.

DI - 20 okt 11 kl. 23:24

Muller: Lofalk hade egen agenda

Saabs rekonstruktör Guy Lofalk arbetade mer efter en egen agenda än med att få till en fortsatt rekonstruktion. Han var mer inriktad på att få till ett ägarbyte, att kinesiska Youngman och Pang Da skulle köpa 100 procent av Saab i stället för de drygt 50 procent företagen tidigare varit överens om. Det säger Saabs huvudägare och vd Victor Muller till P 4 Väst..

Nyan - 06 okt 16 kl. 10:07

”Gör oss mer flexibla”

TENNIS. Efter att Mariehamns stad i flera år skött bokningssystemet på Bollhalla har nu MLK tagit över.

En nyordning som föreningen efterlyst en längre tid.

YA - 08 feb 16 kl. 03:00

Ystad mot trenden- mer verksamhet i egen regi

Trots debatten om vinster i välfärden köper svenska kommuner och landsting alltmer privata tjänster. Men i Ystad är trenden nästan den motsatta. – Det väsentliga är att verksamheten fungerar, säger kommunalrådet Kent Mårtensson..

Dagen - 29 nov 16 kl. 03:00

Viktigt leva för mer än sin egen plånbok

Är vi verkligen så upptagna av oss själva, att vi inte längre ser vår nästas nöd?.

Dagen - 29 nov 16 kl. 03:00

Viktigt leva för mer än sin egen plånbok

Är vi verkligen så upptagna av oss själva, att vi inte längre ser vår nästas nöd?.

UNT - 13 dec 16 kl. 00:53

Mållös Hagman dömer ut sin egen insats

Nathalie Hagman har gjort 262 mål i landslaget, men hittade inte rätt i den avgörande EM-matchen mot Frankrike..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Penningpåse av djurpung - Nina Karlsson tar allt tillvara av hjortar, älgar, mårdhundar och får

Hobbyhantverkaren Nina Karlsson i Prästkulla omvandlar skinn och päls till mössor, handskar, västar, jackor och väskor..

YLE - 3 timmar sedan

Runt 40 studerande tar sig an Nasas rymdutmaningar i Vasa under veckoslutet: "Jag gillar att hitta lösningar"

Den här helgen tar studerande i Vasa sig an rymdutmaningar som den amerikanska rymdstyrelsen Nasa kommit med. Evenemanget Nasa Space Apps Challenge ordnas i Vasa för fjärde gången. Jag kom hit för att få nya idéer, säger deltagaren Sari Uitto..

YLE - 4 timmar sedan

Åländska val intresserar mer än förr: "I år är också kommunalvalet viktigt"

Lagtingsval och kommunalval på Åland verkar viktigare än vanligt. Ifjol röstade rekordmånga, och i år är antalet röstberättigade rekordstort. Kommunernas framtid avgörs under mandatperioden..

YLE - 6 timmar sedan

Tuomioja ångrar hatprat - men nyutgivna politiska dagboken är inte snäll med "ointelligenta" partikamrater

Vad gör en politiker som också är historiker? Skriver dagböcker förstås, så ärligt som möjligt. Därmed blir det också elakt ibland.

YLE - 6 timmar sedan

Djurskyddsövervakaren: ”Det vore ärligt att berätta om man inte längre klarar av att ha sitt djur”

Djurskyddsövervakare Heidi Leyser-Kopra säger att det är förståeligt att människors livssituation förändras. Varje år får upphittade husdjur nya hem genom djurhemmet och djurskyddsföreningen..

YLE - 6 timmar sedan

En stor del av finländarna lider av ryggont - vi sitter sönder våra ryggar säger neurokirurg

En stor del av finländarna lider ar ryggont i något skede av sitt liv och ryggont är också en vanlig orsak till sjukfrånvaro. Janek Frantzén, docent och neurokirurg vid Åbo universitetscentralsjukhus, säger att en stor del av ryggbesvären beror på att vi inte rör på oss tillräckligt..

YLE - 15 timmar sedan

Oroligt vid demonstration i Helsingfors

Oroligheter uppstod på söndag eftermiddag i Helsingfors i samband med en demonstration mot kriget i Syrien. Enligt polisen hade några deltagare inte lytt myndigheternas order. De gjorde motstånd, och poliserna tillgrep maktmedel..

YLE - 16 timmar sedan

Stora stygga vargen och annan amatörteater hjälper politiker till seger på Åland

Det blir amatörskådespelarnas afton på söndag på Åland. En stor mängd teateraktiva är också verksamma som politiker. Nu kandiderar många i lagtings- och kommunalvalet.

YLE - Igår: 07:10

10 frågor - visste du det här om Åland?

Du vet säkert att Åland är ett demilitariserat område med självstyrelse och svenska som enda officiella språk. Men vet du hur många språk som talas sammanlagt på Åland eller hur många öar som finns på Åland? Testa din kunskap om Åland!.

YLE - 21 timmar sedan

Artilleribeskjutning orsakade de sju sovjetiska soldaternas död - hittades i utgrävningar på Hangö udd i höstas

Nu finns det mera information om de sju sovjetiska soldaterna vars gravar arkeologer grävde upp i närheten av Syndalen i Hangö i början av hösten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.