Alingsås tidning > Nyheter

Wednesday, 23 October, 20:46

Alingsås tidning - 09 okt 19 kl. 05:30

Ett steg närmare ny räddningsstationDet är nu klart att Tommy Byggare uppför Alingsås nya räddningsstation på Tokebacka – räddningstjänst och ambulans kommer att dela anläggningen.
Nu meddelar Alingsåshem att Tommy Byggare har fått ansvaret att bli entreprenör för projektet att bygga Alingsås nya räddningsstation. I de nya lokalerna, som kommer att byggas på Tokebacka, ska räddningstjänst och ambulans husera i gemensamma lokaler. Söker bygglov nästa år Under hösten fortsätter Alingsåshem och Tommy Byggare det gemensamma arbetet med projektering. Bygglov förväntas sökas under första kvartalet 2020.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Tommy Byggare, Alingsås, Tokebacka, Alingsåshem, Under, Stefan Bedö, Räddningstjänsten, Den, Sörhaga, Krangatans, Magnus Güldenpfennig

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett steg, närmareny , räddningsstation
LV - 01 mar 17 kl. 11:00

Ny räddningsstation i Kisa ett steg närmare byggstart

Vår tidning har vid ett flertal tillfällen i denna tidning berättat om arbetet med planering av en ny brandstation i Kisa, en ny Räddningsstation. Den nuvarande stationen från 1947 har dömts ut av de som förstår bättre, och många tycker att förberedelsearbetet inför nybyggnationen tagit alldeles för lång tid..

Kristianstadsbladet - 17 nov 16 kl. 16:37

Räddningsstation ett steg närmare flytt

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 12 timmar sedan

Påverkad på Gerdskastigen

En man i 30-årsåldern kontrollerades av polis på Gerdskastigen tidigt på onsdagsmorgonen. Mannen visade tecken på drogpåverkan och har rapporterats för ringa narkotikabrott..

Alingsås tidning - 15 timmar sedan

Tre nya stjärnor i Herrljunga

I morgon torsdag är det återigen dags för Herrljunga Walk of fame där personer och företag hyllas.
– Det är ett fantastiskt trevligt arrangemang där vi försöker att hylla dem som gjort något bra för Herrljunga. Det blir marschaller och en fin stämning i höstrusket, säger Jessica Pehrson, ordförande Herrljunga Köpmannaförening.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Fängelse och näringsförbud för företagare

Efter oegentligheter med ekonomin i ett bolag döms en man nu till fängelse i ett år – han fälls för både skatte- och bokföringsbrott.
Det är händelser som inträffat i ett bolag från 2014 fram till 2016 som resulterade i att en företagare i Alingsåstrakten nyligen ställdes inför rätta. Utifrån de uppgifter som presenterades under rättegången står det klart att det har funnits stora brister i bolagets bokföring.

Alingsås tidning - I förrgår: 08:43

Lånade ut körkort i poliskontroll

Polis stoppade på söndagskvällen en körkortslös bilist i en trafikkontroll på Viktoriagatan. I samband med kontrollen försökte passageraren i bilen låna ut sitt körkort till föraren, så att denne skulle klara sig undan. Polis upptäckte vad som var på gång och både föraren och passageraren har anmälts för missbruk av urkund.

Alingsås tidning - I förrgår: 06:30

Ska förse alingsåsarna med smågodis

Minst 1 000 sorters lösgodis – det utlovas när godisbutiken 4-Gott slår upp portarna på Kungsgatan. Förhoppningen är att öppna innan årets slut.
Nu faller ytterligare en bit på plats när det gäller hyresgäster i JC:s tidigare lokaler i hörnet Kungsgatan/Nygatan.

Alingsås tidning - 20 okt 19 kl. 09:48

Påverkad man på biblioteket

En privatperson larmade på lördagseftermiddagen polis efter att ha upptäckt en person som på ett märkligt sätt satt och hängde över ett tangentbord framför en dator på biblioteket. Polis som kom till platsen konstaterade att mannen var drogpåverkad, och att han även hade misstänkt narkotika på sig. Mannen omhändertogs för tillnyktring.

Alingsås tidning - 20 okt 19 kl. 06:30

Bygdefotograferna ställer ut

De dokumenterar allt från museiföremål till gamla stationshus och kallar sig själva för bygdefotograferna.
Nu visar de för första gången upp sig med en fotoutställning.
Stellan Åström har fotograferat i stort sett hela livet och hans pappa tillhörde det
gamla gardet bygdefotografer i Herrljunga.

Alingsås tidning - 19 okt 19 kl. 09:47

En till sjukhus efter mopedolycka

Sent på fredagskvällen körde en man omkull med en moped i Vårgårda. Mannen har förts till sjukhus med befarade skallskador. Det var strax innan midnatt, natten mot lördagen, som en man i 25-årsåldern körde omkull med en moped i rondellen vid Boråsvägen/Industrigatan.

Alingsås tidning - 19 okt 19 kl. 06:00

Mörkt runt Gerdsken

För den som gillar att cykla, springa eller promenera runt Gerdsken gäller det att vara ute i god tid på dagen. Då det inte finns elljus runt hela sjön blir det på den bortre delen av vattnet, sett från Ica Maxi, helt kolmörkt kvällstid nu på hösten. Men några konkreta förslag på elljus finns inte.

Alingsås tidning - 18 okt 19 kl. 12:07

Trafikolycka på Götaplan

Vid lunchtid på fredagen, strax innan klockan tolv, inträffade en trafikolycka på Götaplan. Olyckan, och det efterföljande bärgningsarbetet, orsakade trafikstörningar. Om någon har skadats i samband med olyckan är oklart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.