Skånskan > Nyheter

Tuesday, 22 October, 21:16

Skånskan - 09 okt 19 kl. 05:00

Fler parkeringar för pendlare – försenatSkurup Till sommaren kunde ett 30-tal nya parkeringsplatser längs Fabriksgatan ha tillkommit.
Men planen har pausats till förmån för utredning av fler platser på södra sidan av järnvägen.Skånskan har tidigare berättat att det finns ett beslut i kommunstyrelsen sen våren 2017 om att bygga fler pendlarparkeringar vid tågstationen.
I våras planerade kommunen för att förlänga pendlarparkeringen längs med Fabriksgatan, västerut i höjd med Folkets hus. Men det arbetet har avstannat.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Till, Fabriksgatan, Folkets, Jakob Fritz, Skåne, Trafikverket, Skurup, Fritz, Skånetrafiken, Arriva, Jackon, Södergatan, Järnvägsgatan, Skurups, Västergatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, parkeringarför , pendlare, försenat
Skånskan - 10 jan 19 kl. 15:11

Avloppsbyte på Kyrkogatan försenat

SVEDALA Arbetet med att byta ut 80 år gamla dagvattenledningar längs Kyrkogatan har inte kommit i gång som planerat.
Först om drygt en vecka beräknas det omfattande arbetet och avstängningarna i centrala Svedala inledas.Dagvatten är regn- och smältvatten som leds bort från tak, gator, parkeringar och andra hårdgjorda ytor.

Nya Wermlands Tidningen - 20 jul 12 kl. 07:30

Pendlare fastnade i Kil

På onsdagen var Värmlandstrafiks tåg från Karlstad till Kil försenat på grund av signalfel. I och med det missade de pendlare, som skulle vidare till Torsby via Sunne, bussen och satt fast i Kil i en och en halv timme. Värmlandstrafiks resetjänst gjorde ingenting förutom att skylla på pendlarna själva..

Sydsvenskan - 14 jan 19 kl. 10:52

Försenat gatuarbete startas under måndagen

Kollektivtrafik påverkas och parkeringar stängs av..

Sydsvenskan - 11 feb 15 kl. 04:00

Veckan pendlare

Svante Grönqvist pendlar från Kävlinge till Polhemsskolan i Lund där han läser på Teknikprogrammet. "Min pendling är bra. Det kanske är lite försenat ibland men det går ju tåg rätt ofta.

Barometern - 01 mar 14 kl. 11:05

Vart fjärde tåg försenat

Målet för KLT är att 90 procent av tågen ska vara i tid. Men i maj förra året var det bara 75 procent av Öresundstågen som kom i tid. – Det var ett stort banarbete mellan Alvesta och Älmhult som började i april och slutade i juni, där man endast hade ett spår att köra på, säger Katharina Seijsing som ansvarar för trafikplanering på Kalmar länstrafik, KLT.

Skånskan - 22 sep 15 kl. 14:00

Svårt få pengarna att räcka med fler barn

ESLÖV Barn- och familjenämnden i Eslöv antog i veckan en budget för nästa år – som man tror blir svår att hålla. Barnen blir för många.
– Vi ser utmaningar, framförallt vad gäller befolkningsutvecklingen.

YLE - 26 sep 13 kl. 13:55

Fler klagar på försenade flyg

Allt fler finländare klagar hos myndigheterna om försenade flyg. Mest grälar man om de ersättningar som flygbolaget - i princip - borde betala ut. Under det här året har klagomålen ökat kraftigt - fram till början av september har Konsumentklagonämnden tagit emot över 300 klagomål - och för hela det här året beräknas antalet stiga till 500.

Sydsvenskan - 06 apr 15 kl. 12:43

Fler resväskor hittar hem

De som får sin semesterresa förstörd på grund av försenat eller försvunnet bagage blir allt färre. Trots att flygandet ökar hittar resväskorna allt oftare till rätt destination..

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 15 kl. 12:43

Fler resväskor hittar hem

De som får sin semesterresa förstörd på grund av försenat eller försvunnet bagage blir allt färre. Trots att flygandet ökar hittar resväskorna allt oftare till rätt destination..

SvD - 06 apr 15 kl. 12:42

Fler resväskor hittar hem

De som får sin semesterresa förstörd på grund av försenat eller försvunnet bagage blir allt färre. Trots att flygandet ökar hittar resväskorna allt oftare till rätt destination..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Stor polisinsats på Videdal – en skadad

Malmö En större polisinsats sker just nu vid Västra Skrävlingevägen på Videdal.
En person uppges vara lindrigt skadad. Enligt Rickard Lundqvist, presstalesperson vid Skånepolisens ledningscentral, säger att ärendet kom in till polisen som ett olaga hot.

Skånskan - 45 minuter sedan

Årets skolkock finns i Skåne

klimatsmart. Håkan Olssons intresse för ekologisk och hållbar mat har ökat markant de senaste åren och i dag arbetar han inte bara på Sveriges bästa hållbara offentliga restaurang, han har även blivit utsedd till Sveriges bästa skolkock.Namn: Håkan Olsson
Ålder: 53 (fyller 54 i november).

Skånskan - 45 minuter sedan

Slangade bensin – tog vinge

ESLÖV Någon bröt upp tanklocket på en bil i närheten av Gårdsåkra natten mot måndagen. En okänd mängd bensin slangades från bilen.
Dessutom stals en vinge som var monterad på fordonet.

Skånskan - 1 timme sedan

Succéutställning går i repris nästa sommar

Skurup Sommarens utställning på Johannamuseet ”För sådär en 50-60 år sen” blir den första att stå kvar till nästa säsong.
– Det känns som att det kan vara ett rekordår, säger delägare Elisabeth Almquist.Siffrorna är inte helt klara än, men det syns redan nu att sommarens utställning ligger över snittet.

Skånskan - 1 timme sedan

Pristagaren lurades med till festen

SJÖBO Åsa Hallqvist trodde hon skulle följa med chefen på en middag med handelsklubben.
Men det var inte i första hand för att äta som hon var inviterad.Chefen, Ros-Marie Lundin Eriksson och ägare till Norregatans skor, lyckades behålla sitt pokerfejs och lura med sig en intet ont anande Åsa Hallqvist till företagarfesten i Folkets park för ett tag sedan.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal motorcykel från garage

ESLÖV En motorcykel stals från ett garage på Bergavägen natten mot tisdagen.
Mc:ns ägare, en 30-årig man, hade ställt motorcykeln i garaget och när han kom ut på morgonen var den borta..

Skånskan - 1 timme sedan

Slut med fri skolmat för gymnasieelever

STAFFANSTORP Nu kan det vara slut med gratisluncherna för Staffanstorps gymnasieelever.
Från och med vårterminen 2020 föreslås en avgift för skolmaten på 800 kronor per termin.Pengarna kommunen får in, cirka 1,5 miljon kronor, ska satsas på högre kvalitet i Staffanstorps förskolor och grundskolor.

Skånskan - 1 timme sedan

Kärleken fyllde hela Medborgarhuset

ESLÖV Det blev en känslosam dag på Medborgarhuset under måndagen. En kärleksmässa fyllde huset och lockade många besökare.Bakom mässan med namnet ”Kärlek & känslor” stod daglig verksamhet inom Eslövs kommun.

Skånskan - 2 timmar sedan

En växande elit utan flygskam

LUND En ny rapport har kartlagt tio internationell Känslan av flygskam har mer eller mindre spritt sig till stora delar av befolkningen, i alla fall i Sverige.
En ny studie visar dock att internationellt kända, köpstarka personer knappast har ändrat sin livsstil. Åtminstone inte de tio mer eller mindre slumpvalda personer, från fyra kategorier, vars flygresande en grupp forskare från Lunds universitet noggrant kartlagt under ett års tid.

Skånskan - 2 timmar sedan

Falluckor ska sänka farten

Genarp Byalaget i Genarp vill öka trafiksäkerheten i tätorten genom aktiv hastighetsdämpning.
Istället för vägbulor vill Miljöpartiet ha farthinder där en fallucka öppnas om man kör för fort.– Fallucka istället för bump, som Karin Svensson Smith (MP) uttrycker det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.