Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 24 October, 06:19

Kristianstadsbladet - 09 okt 19 kl. 05:00

Stor oro hos fackförbunden efter styrets budgetförslag — ”Ska det springas snabbare?”Lärarförbundet är djupt bekymrat över vilka besparingar som väntar inom skola och barnomsorg om Alliansstyret får igenom sitt budgetförslag för nästa år. Kommunal efterlyser vilka konsekvenserna blir..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Alliansstyret

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, oro, hos, fackförbundenefter , styrets, budgetförslagSka det , springas snabbare
Skånskan - 30 jan 19 kl. 20:00

Stor oro hos Skånes arbetsförmedlare

SKÅNE Oron är stor bland de anställda på Arbetsförmedlingens kontor i Skåne efter varslet om att 4 500 anställda riskerar att sägas upp.
Flera är på väg att säga upp sig och andra söker nytt medlemskap i något av de lokala fackförbunden.– Från december har vi sett en ökning i andelen medarbetare som själva har sagt upp sig inom myndigheten som helhet.

Supermiljöbloggen - 02 maj 18 kl. 08:21

Miljö och klimat inte prioriterat av fackförbunden

Inför första maj har SMB gjort en minigranskning av Unionen, IF Metall och LO. Med hundratusentals medlemmar har förbunden stor makt att driva en hållbar utveckling framåt - eller sätta käppar i hjulet för nödvändiga åtgärder. Med stor makt kommer stort ansvar, så tar fackförbunden ansvaret kring miljö och klimat som de borde?

UNT - 09 jun 19 kl. 07:00

Stor oro för sommarens vårdläge på Ackis

Fackförbunden känner stor oro inför sommarens vårdläge..

YLE - 26 mar 14 kl. 05:22

Fackförbunden kritiska till budgetuppgörelsen

FFC menar att regeringens sparåtgärder går ut över de arbetslösa. FTFC och Akava oroar sig över medelinkomsttagarna. Fackförbunden ger inte mycket för regeringens budgetuppgörelse.

YLE - 24 jun 14 kl. 10:44

Fackförbunden stöder Pridefestivalen - medlemmarna rasar

Fackförbunden som bland annat FFC, STTK och AKAVA fungerar stöder Helsingfors Pride, som i år fokuserar på homosexualitet i arbetslivet. Nu rasar kritiken mot att fackförbunden stöder homosexualitet. Homosexualitet i arbetslivet är temat för årets Pridevecka i Helsingfors.

YLE - 24 jun 14 kl. 10:44

Fackförbunden stöder Pridefestivalen - medlemmar rasar

Fackförbund som FFC, STTK och Akava stöder Helsingfors Pride, som i år fokuserar på jämlikhet i arbetslivet. Nu rasar kritiken mot att fackförbunden stöder sexuella minoriteter. Jämlikhet i arbetslivet är temat för årets Pridevecka i Helsingfors och festivalens program fokuserar bland annat på HBTIQ-personers ställning i arbetslivet.

DI - 15 jan 19 kl. 21:05

Fackförbunden varnar: "Kompisrekrytering" skadar myndigheten

Monica Rodrigos rekryteringar av tidigare medarbetare på Rättsmedicinalverket har väckt stor irritation på EBM, bland annat har de tre fackförbunden markerat. ”Det förvånar mig att de säger så”, säger generaldirektören, som menar att de missade sin chans att klaga..

YLE - 18 mar 14 kl. 08:08

Fackförbunden föreslår Vasakontrakt

Fackförbunden vill undvika permitteringar och föreslår därför ett kontrakt med Vasa stad. Det skriver Vasabladet. Eventuella permitteringar är inte enda orsaken till förslaget.

Regeringen - 01 maj 14 kl. 16:37

Regeringen i möte med fackförbunden på AstraZeneca

I dag träffade näringsminister Annie Lööf och socialminister Göran Hägglund fackförbunden på AstraZeneca för få bättre förståelse för AstraZenecas situation under budprocessen med Pfizer. Näringsministern och socialministern uttryckte regeringens uppskattning kring den samsyn som finns mellan fack, företagsledning och styrelse kring budprocessen.


Artikel: Regeringen i möte med fackförbunden på AstraZeneca
Webbutsändning: Regeringen ger sin syn på läkemedelsindustrin och AstraZenecas roll

Näringsdepartementet, Socialdepartementet,

YLE - 16 feb 15 kl. 08:03

Ingen lösning i sikte för fackförbunden

Representanter för fackförbundet och för arbetsgivarnas organisationer har under natten förhandlat om nya spelregler i arbetslivet. FFC:s ordförande Lauri Lyly tror inte på någon snabb överenskommelse. - Med de utgångspunkter som nu ligger på bordet är det svårt att snabbt få till stånd en överenskommelse, säger Lauri Lyly som tycker att parterna ligger för långt ifrån varandra.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Tusentals äldre betalar inte studielån i tid

Antalet äldre med studielån ökar och många över 60 år har problem med att betala tillbaka..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Nato väntas huta åt Turkiet

Någon form av reprimand från Nato mot Turkiet måste det bli, bedömer Jan Hallenberg, forskningsledare på Utrikespolitiska institutet, inför militäralliansens försvarsministermöte i Bryssel i dag..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Stark nattågstrend i Europa

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Tack till Ryssland för Syrien-avtal

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Tappade däck under biljakt – greps i diket

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ghosn begär att åtal mot honom läggs ned

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Debatt: Arbete för de globala målen i FN – och på hemmaplan

Flera händelser under hösten 2019 gör den globala situationen mer komplicerad och hotfull än på länge. Samtidigt engagerar sig allt fler mot till exempel klimatförändring och kärnvapenhot..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Här ska tio nya radhus byggas – intresset är stort

Sommaren 2018 stod 20 marklägenheter redo för inflyttning. Snart kommer huskropparna på plats i nästa projekt. Och fler projekt är i sikte för företagen som bygger Vinslöv.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nu startar Vävdagarna – tusentals besökare väntas till byn

I dag startar Vävdagarna i Glimåkra, som årligen lockar tusentals besökare. I år arrangeras evenemanget för 35:e året!.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kyrkan väntar med invigning av ny gravplats

Kyrkan skjuter upp invigningen av den nya askgravlunden vid Heliga Trefaldighetskyrkan. Kyrkorådet har beslutat att vänta tills det nya smidesstaketet är uppsatt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.