Skånskan > Nyheter

Tuesday, 22 October, 03:34

Skånskan - 09 okt 19 kl. 05:00

”Förtätningsstrategin skadar gamla Eslöv”Eslöv Felaktiga och okänsliga bostadsprojekt tillåts utmed Västergatan. Det anser Gun Jägerhök, boende i området. Kommunen borde vara mer restriktiv med sina bygglov, tycker hon.Gun Jägerhök bor med maken Tage Lundkvist i en enplansvilla från 1950-talet på Malmgatan. När paret flyttade till Eslöv på 1980-talet var kommunen återhållsam med vilka bygglov man beviljade i Eslöv, minns hon.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eslöv, Felaktiga, Västergatan, Gun Jägerhök, Jägerhök, Tage Lundkvist, Malmgatan, Valpen, Lilla Coop, Eslövs, Lundaros, Coop, Palmgatan, ABF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förtätningsstrategin, skadar, gamla, Eslöv
Skånskan - 30 aug 13 kl. 06:00

Invigaren mindes sitt gamla Eslöv

Eslöv är en perfekt stad att driva företag i..

Skånskan - 30 aug 13 kl. 06:00

Mindes sitt gamla Eslöv

Erik Penser: "Är en perfekt stad att driva företag i.".

Skånskan - 31 okt 16 kl. 06:00

Vill utveckla Gamla spritfabriken

ESLÖV Gamla Spritfabriken kan komma att hysa Kulturskolan i Eslöv.
Den politiska majoriteten vill att saken snabbutreds trots att facknämnden så sent som i augusti förordade ett annat alternativ. ERWP.

Skånskan - 12 mar 16 kl. 06:00

Inget rapsfält i Eslövs nya logga

ESLÖV Eslövs kommun stryker rapsfältet i botten av sin logotyp. En ny grafisk profil är framtagen som ska ligga till grund när exempelvis trycksaker, kläder och webben utformas.Det klassiska heraldiska Eslövsvapnet behålls – förutom det gula under – men kompletteras med en mängd nya färger och olika så kallade designelement i den nya grafiska profilen.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Skatten i Eslöv föreslås höjas

Eslöv Den styrande politiska majoriteten i Eslöv föreslår en skattehöjning med 30 öre nästa år.
– Det är nödvändigt för att klara en bra vård och omsorg, klara kvalitetssatsningar i skolan och volymkompensera verksamheterna samtidigt som Eslöv fortsätter att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S). Fler punkter i budgeten
Arbetena med stationsområdet i Marieholm fortsätter.

Skånskan - 17 sep 18 kl. 05:00

Gymnasiet – nya landmärket över Eslöv

ESLÖV Bygget av Eslövs nya gymnasieskola går framåt sedan första spadtaget togs i höstas.
Tempot är högt och målet är att ta igen den lilla försening som uppstått.Svetslopporna sprutar upp i luften från ett hörn där byggjobbarna är igång.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 17:18

Storsatsning på gång i gamla Felixkvarteren

ESLÖV Över 200 nya lägenheter kan det bli på marken runt Orklas tidigare huvudkontor. Nye fastighetsägaren Företagshus har haft träffar med kommunledningen i Eslöv och har efter det skickat in en begäran om planbesked. Ett annat alternativ som Företagshus jobbar med är att bygga hälften, cirka 100 lägenheter – och att Orklas gamla huvudkontor blir polishus.

Skånskan - 01 apr 16 kl. 06:00

Storsatsning på gång i gamla Felixkvarteren

ESLÖV Över 200 nya lägenheter kan det bli på marken runt Orklas tidigare huvudkontor. Nye fastighetsägaren Företagshus har haft träffar med kommunledningen i Eslöv och har efter det skickat in en begäran om planbesked. Ett annat alternativ som Företagshus jobbar med är att bygga hälften, cirka 100 lägenheter – och att Orklas gamla huvudkontor blir polishus.

Skånskan - 11 jan 19 kl. 14:43

Hus på 134 kvadratmeter sålt i Kungshult, Eslöv

Eslöv Jaroslaw och Dorota Kutylo, 55 och 53 år, är nya ägare till huset på Gamla Vägen 9 i Kungshult, Eslöv. Huset har en boyta på 134 kvadratmeter. Säljare är Ingvar och Lena Hansson.

Skånskan - 28 jan 19 kl. 05:00

”Tänk om någon skadar sig”

HÖRBY Det saknas skyltning vid infarten från Storgatan om att Gamla torg är ett gångfartsområde. Det påpekar Jan-Erik Persson i ett medborgarförslag.
Om det ska vara ett gångfartsområde måste nivåskillnaderna torget jämnas ut, anser han.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Skarpa ord om demokratins former

Kävlinge Hur ska man tolka kommunens personalomsättning?
Vad får oppositionen yrka på i nämnden?
Debatten hettade till i fullmäktige i samband med tre interpellationer.

Skånskan - 6 timmar sedan

Möjligt att skaka galler i Hässleholm

HÄSSLEHOLM Hässleholm är en av tretton kommuner i landet som visat intresse för ett nytt fängelse.Det var efter en folkomröstning i Svedala där kommuninvånarna röstat ner förslaget om ett fängelse i kommunen, som tretton kommuner i landet anmält sitt intresse.
Tidigare har Norra Skåne rapporterat om att Osby kommun velat ta över fängelseprojektet.

Skånskan - 7 timmar sedan

Förvaltningens stöd har gett ny arbetsro

SKURUP Roland Pedro har beslutat att ställa in demonstrationen till stöd för lärare på Prästamosseskolan.
– Rektor gick ut med ett Facebookinlägg om att han hade fått fullt förtroende. Vi tycker att vi har fått gehör för det vi ville, säger han.

Skånskan - 7 timmar sedan

Paviljonger när skola dröjer

Dalby Eftersom detaljplaneringen för Påskagänget skola drar ut på tiden har Barn- och skolförvaltningen fått titta på alternativa lösningar så länge.
Nu vill man smälla upp två tillfälliga paviljonger på Kattfotens tomt.Planeringen för en ny skola i södra delen av Dalby, i utvecklingsområdet Påskagänget, har pågått länge.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bengt Feldreich är död

TV:s allra första julvärd, journalisten Bengt Feldreich är död.
Tv-profilen blev 94 år gammal. Till Expressen säger sonen Sten Feldreich att fadern somnade in ”stilla och värdigt”.

Skånskan - 8 timmar sedan

Peter Swärdh sparkas som TFF-tränare

FOTBOLL Peter Swärdh tvingas lämna uppdraget som tränare för Trelleborgs FF i Superettan med omedelbar verkan.Efter söndagens blytunga bortaförlust mot Norrby IF med 0–3, så känner sig till slut Trelleborgs FF tvingade till förändringar i ledarstaben.
Det innebär att managern Peter Swärdh lämnar klubben och ny tränare Kristian Haynes blir tillfälligt TFF-ikonen, som leder laget tills vidare.

Skånskan - 9 timmar sedan

”En Augustnominering ger mig mycket uppmuntran”

Malmöbosatta Patrik Svenssons författardebut Ålevangeliet såldes till över 30 länder redan innan den kom ut. Trots den enorma succén är han ändå överraskad över att den också nominerats till Augustpriset i kategorin årets svenska fackbok.
– För mig är det en bekräftelse på att det här inte bara är en hajp.

Skånskan - 9 timmar sedan

Nanna Mikkelsen från Södra Sandby kan få Lilla Augustpriset

Hon är bara 18 år men säger själv att hon har skrivit i evigheter. Nu har Södra Sandbys stora författarhopp Nanna Mikkelsen fått en nominering till Lillla Augustpriset.
– Det känns väldigt fantastiskt.

Skånskan - 9 timmar sedan

”Jag vill att man ska sugas in i boken”

Augustnomineringen blev en rejäl överraskning för översättaren och författaren Daniel Gustafsson som inte ens visste att förlaget anmält hans debutroman Odenplan.
– Det här fanns inte alls på kartan för mig, men det är verkligen jättekul, säger han.Två debutanter finns bland de nominerade till årets svenska skönlitterära bok – Marit Kaplas litterära reportage Osebol och så Daniel Gustafssons roman Odenplan.

Skånskan - 9 timmar sedan

De här kan vinna årets Augustpris

Flera debutanter, biografier, sonetter, ålar, bin, skolstart, väder, jordgubbsplockning – det är stor variation på så väl form som ämnen bland de totalt 18 nominerade till årets Augustpris som presenterades på måndagskvällen.Vi har pratat med en författare i varje kategori – årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok – om prisets betydelse och hur man firar en nominering. Och så klart med en av de ungdomar som nominerats till Lilla Augustpriset (se övriga artiklar i paketet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.