Skånskan > Nyheter

Sunday, 20 October, 16:41

Skånskan - 09 okt 19 kl. 05:00

Indragen fixartjänst upprör pensionärerSVEDALA Fyra miljoner måste sparas. Flera tjänster inom individ- och familjeomsorgen, på särskilda boenden liksom fixarservice för äldre finns i socialnämndens sparförslag för nästa år.
– Fixar-Janne fyller en väldigt viktig funktion, säger Björn Jönsson (S), ordförande i pensionärsrådet.Just nu pågår arbetet med att hitta 27 miljoner kronor, motsvarande 1,5 procent av Svedala kommuns kostnader för i år – ett direktiv samtliga nämnder fått inför att budgeten för 2020 ska klubbas av kommunfullmäktige i november.
4,1 miljoner kronor ska socialförvaltningen spara och bland annat föreslås kostnader på 690 000 kronor hämtas hem genom att dra in på den öppna verksamheten, bland annat den kommunala fixarservicen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVEDALA Fyra, janne, Björn Jönsson, Svedala, Fixar-Janne, LSS, Erlandsdal, Pilspinnaregatan, Per Mattsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indragen, fixartjänst, upprör, pensionärer
News55 - 18 nov 16 kl. 10:54

Få kommuner erbjuder pensionärer hjälp med snöskottning

– Den här typen av fixartjänster har funnits i ett femtontal år. Oftast handlar det om att erbjuda hjälp hemma hos äldre personer, för arbete som skulle kunna vara riskfyllt, säger Greger Bengtsson, ansvarig för äldreomsorgsfrågor på SKL, till Nyhetsbyrån Siren.       LÄS MER: Pensionärer kan gå miste om stora pengar “Inte reguljär hemtjänst” Endast 62 av landets 290 kommuner svarar ja på frågan om de erbjuder hjälp till pensionärer med sysslor som till exempel snöskottning.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Rosengård jagar guldet

I dagens match kan Rosengård säkra SM-guldet mot Vittsjö. FC Rosengård spelar på hemmaplan mot Vittsjö och det räcker med oavgjort för att laget ska säkra guldet..

Skånskan - 1 timme sedan

Öppen atelje inledde Konstveckan

ESLÖV Eslövs konstvecka inleddes i helgen med bland annat öppet hus i konstnären Annika Zetterströms ateljé i villa Sturehill på Sturegatan.
– Jag berättar hur jag jobbar och svarar på frågor, säger Annika Zetterström när Skånskan gör ett nedslag under lördagen.Annika Zetterström jobbar med många tekniker och har för närvarande ett hektiskt schema.

Skånskan - 1 timme sedan

Slipper vite efter felaktig delgivning

eslöv En privat fastighetsägare i Eslövs kommun slipper betala vite sedan kommunen inte delgett honom ett beslut på rätt sätt.Redan 2016 fick mannen myndigheterna efter sig på grund av att han släppt ut orenat avloppsvatten från sitt hus. Sedan dess har turerna varit många.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sökandet efter försvunna oljan trappas ner

Skåne Kustbevakningens strandnära spaningar under söndagsmorgonen med mindre båtar och flyg har inte funnit olja. Kustbevakningen återgår nu till ordinarie beredskap men med förhöjt fokus på miljöövervakning i området med framförallt flyg.Du som observerar olja
Olja på land, ring 113 13.

Skånskan - 3 timmar sedan

Marknadsdagarna lockade många

skurup Höstmarknad i Skurups Folkets park under lördag och söndag är väl för många ett givet helgmål.
Med ett antal knallar, karuseller, gottis, politik och mycket mer, är marknaden en given publikdragare.Lördags förmiddag, och höstmarknadens startskott har nyligen gått.

Skånskan - 11 timmar sedan

Arbete för mångfald och rättvisa behövs

Få saker kan få mig så lättrörd och beundrande som när människor lägger ner ett stort arbete, ofta oavlönat, på något som de tror på.
Jag hade förmånen att få vara med på Diversity Index Award häromdagen, en gala för att uppmärksamma enskilda, företag och organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter och för att motverka orättvis behandling. Prisutdelningen utgick från diskrimineringslagens sju områden: kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning samt ålder.

Skånskan - 11 timmar sedan

God arbetsmiljö lönar sig

När vi denna vecka uppmärksammar den Europeiska arbetsmiljöveckan blir jag påmind om alla de gånger jag träffat arbetsgivare som ser arbetsmiljöarbetet som något besvärligt och kostsamt. Vid varje tillfälle har jag berättat för dem att det egentligen inte är så svårt och faktiskt är något som bidrar till företagets produktivitet och ger klirr i kassan.
Så sent som i förra veckan åt jag lunch med en småföretagare i Malmö och då började vi prata om arbetsmiljö som han tyckte var ett svårt område att ta sig an på ett bra sätt.

Skånskan - 5 timmar sedan

Inloggning till webb och e-tidning avstängd

Inloggningen till Skånska Dagbladets e-tidning och webbsajt är tillfälligt avstängd på grund av en teknisk uppdatering. Senast klockan 11.20 räknar vi med att inloggningen åter kommer att fungera.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hoppas att fler vill erbjuda prao

höör Det har blåst motvind när det gäller synen på praoplatser de senaste åren. Nu är dock praon obligatorisk och i Höörs kommun gör man en nysatsning genom att gå med i det regionala projektet samverka.nu.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nya bilbränder i Lund

Lund Flera bilar sattes i brand under tidig söndagsmorgonen vid Iliongränden. Tre bilar har på okänt sätt börjat brinna i en garagelänga.Polisen larmades 04.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.