Skånskan > Nyheter

Monday, 21 October, 15:04

Skånskan - 09 okt 19 kl. 05:00

Ordföranden: Inga enkla byggloveslöv Bengt Andersson (M), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, försvarar de kritiserade byggloven men medger att det varit en hel del diskussioner bland politikerna.– Det här är inte helt enkla bygglov och i några av dem har vi varit oeniga i nämnden. Det har varit en hel del diskussioner, bekräftar han.
Att en majoritet i nämnden ändå sagt ja beror i grund och botten på att man, med vägledning av tjänstemännen på stadshuset, tolkat detaljplanen som att bostäder utmed Västergatan inte bara är acceptabelt utan till och med något som förordas.
– I detaljplanen finns en intention om att på sikt skapa en sammanhållen linje utmed Västergatan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bengt Andersson, Västergatan, Andersson, Trollsjöområdets, Trollsjökvarteren, Valpen, Sallerupsområdet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordföranden, Inga, enkla, bygglov
DI - 07 dec 16 kl. 09:17

Ordföranden: Inga oegentligheter bakom vd-byte

Det finns inga oegentligheter som ligger bakom att Lorenzo Grabau på onsdagen fick lämna vd-rollen i investmentbolaget Kinnevik med omedelbar verkan. Det säger Kinneviks styrelseordförande Tom Boardman..

Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 09:22

Nye ordföranden vill ha högt i tak

Foto: Tom Wall
Kristianstads IK har bytt ordförande. Men det handlar inte om någon kupp. Det menar nye ordföranden Jan Svensson.

YLE - 07 jun 14 kl. 13:10

De gröna sade nej till två ordföranden

De gröna fortsätter med en ordförande. Förslaget att övergå till två ordförande röstades på kongressen i Jämsä ner med motiveringen att det ger splittring och fraktioner. Partikongressen röstade emot förslaget med siffrorna 188-124.

YLE - 16 jun 17 kl. 18:54

De gröna väljer partiledning på lördag: "Förväntningarna på ordföranden kommer att vara höga"

De gröna väljer ny ordförande på lördag i samband med partikongressen i Tammerfors. Sex kandidater tävlar om ordförandeposten. Kristian von Essen, aktiv inom De gröna i Grankulla, tror att ordförandevalet blir en tvekamp mellan rikdsdagsledamöterna Emma Kari och Touko Aalto.

SmålandsPosten - 12 aug 14 kl. 06:20

Handbollsklubben kritisk mot kommunen ? ordföranden avgår

För få träningstider, varav flera på ”obekväma” tider, gör att Älmhults handbollsklubb nu tvingas dra ner på verksamheten.
Ordföranden Daniel Waidzunas avgår i protest mot kommunens agerande. – I frågan om träningstider har kommunen kört över handbollsklubben totalt, säger han.

SmålandsPosten - 08 sep 18 kl. 15:59

Ordföranden: ”Vi tar ingen hänsyn till personkryssen”

Lokala ordföranden tycker inte att Monica Widnemarks (S) topplacering skickar dubbla budskap. – Vi tar inga hänsyn till personkryssen på det viset. Vi har en lista som gäller, säger Ragnar Lindberg.

Skånskan - 22 jan 19 kl. 11:28

Fackmedlem hotade utplåna ordföranden

ESLÖV En kommunanställd ska ha gått till ett besinningslöst angrepp mot förtroendevalda i sitt fackförbund Kommunal.
Medlemmen ska ha trängt sig in på fackexpeditionen och hotat att utplåna ordföranden och hela styrelsen.Det vettlösa angreppet slutade med att de utsatta på fackexpeditionen tvingades använda personlarmet för att en väktare skulle komma och köra ut medlemmen.

YA - 24 jan 19 kl. 00:01

Bara män i nytt utskott: ”inte helt lyckat” anser ordföranden

Tre ordinarie ledamöter som alla är män, tre ersättare som alla är män. I familjenämndens individ- och familjeutskott finns inga kvinnliga politiker alls. ”Det inte helt lyckat”, konstaterar ordföranden..

YLE - 18 jun 14 kl. 04:02

Saml i Ingå håller tyst om nya ordföranden

Samlingspartiet i Ingå vet redan vem de vill att blir ny fullmäktigeordförande. Fullmäktigegruppens ordförande Sari Wilhola ville ännu i tisdags inte berätta vem av de sex ledamöterna som föreslås utan hon säger att Samlingspartiet först vill förhandla med den största gruppen SFP så att valet kan förrättas enhälligt. - Vi har haft en bra anda i Ingå nu och det vill vi värna om.

Kristianstadsbladet - 13 aug 14 kl. 08:30

MUF-ordföranden anklagar Pierre Månsson för förtal

Arkivfoto: Annica Jönsson
Agnes Skyman Ståhl, ordförande i Moderaternas ungdomsförbund (MUF) Kristianstad, anklagar Heléne Fritzon (S) och Pierre Månsson (FP) för förtal efter uttalanden i en artikel i Kristianstadsbladet i förra veckan.
Artikeln handlade om att Moderaternas gruppledare Fredrik Axelsson anses ha agerat för att Agnes Skyman Ståhl, som är anställd av Sveriges Elevkårer, ska kunna arbeta mer med skolorna i Kristianstad under kommande år. Det genom att ta initiativ till att barn- och utbildningsförvaltningen, som Axelsson är politiskt ansvarig för, tecknar avtal med Sveriges Elevkårer.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Kvinna dragen i håret av bilist

Malmö En trafikincident i söndags kväll mellan en cyklist och en bilist slutade med att bilföraren klev ur sin bil och drog den kvinnliga cyklisten i håret.
Mannen var, enligt den 53-åriga kvinnan, mycket arg. Han hotade att döda henne om han fick syn på henne igen.

Skånskan - 45 minuter sedan

Bensintjuv använde en borr

FLYINGE En bilägare i Flyinge har haft påhälsning av en bensintjuv. Någon har borrat hål i tanken och på så sätt lyckats stjäla 30 liter bensin.
Stölden inträffade någon gång mellan torsdag och fredag förra veckan..

Skånskan - 45 minuter sedan

Boende bestulen på pengar

ESLÖV En 55-årig man som bor på ett boende på Rönnebergaområdet har blivit bestulen på sammanlagt 400 kronor i sin bostad. Enligt den polisanmälan som gjorts har mannen blivit bestulen på mindre summor under några månaders tid..

Skånskan - 45 minuter sedan

Bilist smet efter trafikolycka

ESLÖV En manlig bilist i 20-årsåldern har polisanmält en smitning som ska ha skett på Trehäradsvägen på fredagseftermiddagen.
Mannen uppger att han plötsligt fick möte med en bil som kommit över på hans väghalva. För att undvika en kollision väjde mannen av på sin sida och körde då på en trafikskylt.

Skånskan - 45 minuter sedan

Prylar från dödsbo saknas

MARIEHOLM En anhörig har polisanmält ett egenmäktigt förfarande som har med ett dödsbo att göra. Enligt kvinnan fattas det saker ur dödsboet, bland annat en dator och en mobiltelefon..

Skånskan - 45 minuter sedan

Körde bil utan att ha körkort

ESLÖV En 25-årig man har rapporterats för en grov olovlig körning. Mannen stoppades av polis när han kom körande på Rönnebergavägen på fredagseftermiddagen. Det visade sig att han saknade körkort och eftersom han tidigare rapporterats för samma brott blir han nu misstänkt för grov olovlig körning..

Skånskan - 45 minuter sedan

Gångtrafikant blev påkörd

ESLÖV En man i 30-årsåldern polisanmälde en smitning som ska ha ägt rum på Storgatan vid 19-tiden på fredagskvällen. Mannen kom gående på ett område där det är gångfartsområde.
Då blev han passerad av en bil som körde så nära att bilens backspegel gick emot honom.

Skånskan - 45 minuter sedan

Upptäckte inkräktare vid stall

HURVA En fastighetsägare i Hurvatrakten upptäckte på fredagskvällen att det var inkräktare på området. Fastighetsägaren såg två personer gå in på hans stallar. När fastighetsägaren konfronterade de båda inkräktarna gav de sig iväg.

Skånskan - 45 minuter sedan

Trafikolycka ledde till bråk

ESLÖV Vid lunchtid på lördagen inträffade en trafikolycka på länsväg 113. Två bilar stötte ihop på vägen i samband med en omkörning.
När förarna stannade längs vägen för att klara upp saken uppstod ett verbalt gräl.

Skånskan - 45 minuter sedan

Rad av incidenter i Ellinge

ESLÖV Polisen har fått in flera anmälningar om händelser som utspelat sig i Ellingetrakten.
En bilägare har polisanmält en stöld som skett ur en bil som stått på en parkeringsplats i Ellinge.
Någon gång mellan klockan 17 och 24 på lördagskvällen slog en okänd person in fönstret på en bil och stal sedan en handväska som fanns i bilen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.