YLE > Finland

Saturday, 19 October, 15:02

YLE - 09 okt 19 kl. 04:30

Finland har en slappare inställning till PFAD än Sverige - det planeras ingen ny klassificering av palmoljeproduktenFinland har inga planer på att ändra klassificeringen av PFAD, som är en biprodukt till palmolja och används som råvara i Nestes biodiesel. Miljöorganisationer anser att PFAD bidrar till skövlingen av regnskogar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
PFAD, Sverige, Nestes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandhar en , slappare, inställningtill , PFAD, än, Sverige, det planeras ingen ny klassificering av palmoljeprodukten
YLE - 18 nov 15 kl. 21:16

Niinistö befarar skärpt inställning till asylsökande

President Sauli Niinistö säger att det svenska beslutet att höja terrorhotnivån beror på en konkret misstanke som riktar sig mot en viss person. I Danmark är läget liknande, säger Niinistö till Yles finskspråkiga tv-nyheter. Han påpekar att Danmark har tätare kontakter till övriga Europa än de övriga nordiska länderna.

YLE - 18 maj 16 kl. 15:40

Nu får ungdomarna beröm: De visade sin inställning

Direkt efter Kanadamatchen kokade förbundskaptenen Kari Jalonen mot Corey Perrys påhopp på Patrik Laine. Nu är han betydligt lugnare. Vi tappade inte fokus över huvud taget trots det där, säger Jalonen.

YLE - 15 feb 17 kl. 04:28

Varken Trump eller Putin rubbar finländarnas inställning till Nato

Finländarnas inställning till militäralliansen Nato verkar inte påverkas av världspolitiken. Fortsättningsvis vill bara var femte finländare gå med i Nato, visar Yles färska enkät. Finländarnas inställning till Nato har inte ändrats, trots att världspolitiken genomgår stora förändringar just nu.

BT - 25 nov 14 kl. 08:42

"Försöker att ha en annan inställning"

Hanna Falks succé i Bruksvallarna gav en landslagsplats och biljett till helgens världscuppremiär. Och nu försöker Ulricehamns sprintstjärna lära av misstagen från i fjol. – Då jagade jag mest tävlingar och resultat inför OS.

BT - 25 nov 14 kl. 08:42

"Försöker att ha en annan inställning"

Hanna Falks succé i Bruksvallarna gav en landslagsplats och biljett till helgens världscuppremiär. Och nu försöker Ulricehamns sprintstjärna lära av misstagen från i fjol. – Då jagade jag mest tävlingar och resultat inför OS.

Politologerna - 28 aug 14 kl. 11:29

Som man frågar får man svar – om att mäta svenska folkets inställning till flyktingmottagande

Detta inlägg är samförfattat av Johan Martinsson och Andrej Kokkonen.  De senaste veckorna har Sveriges flyktingmottagande och därmed förknippade kostnader seglat upp som en central fråga i valrörelsen. Startpunkten för detta var Fredrik Reinfeldts sommartal den 16:e augusti i vilket han uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan (och sina plånböcker får man förmoda) i samband med att han varnade för ökade kostnader för de flyktingströmmar som följer på oro och våldsamheter i andra delar av världen.

SVT Debatt - 13 dec 13 kl. 06:00

DN:s inställning bör genomsyra även debattsidor

ANNONSERING DN:s publicering av en annons från Debattförlaget har de senaste dagarna väckt mycket reaktioner. Peter Wolodarskis beslut att publicera är utmanande och öppet. De som däremot kritiserar publiceringen är i en trygg position: men den tryggheten är en inbillning, och bidrar i stället till att bekräfta  bilder av ”vi” och ”dem” .

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 12 kl. 12:35

Negativare inställning till religion

Svenska folkets inställning till världsreligionerna har blivit mer negativ. Det visar statistik från SOM-institutet. Mest positiva är svenskarna till kristendom och på andra plats ligger buddhism.

YLE - 10 jul 12 kl. 10:10

"Tudelad inställning till fortkörning"

Varannan finländare stöder tanken att man sänker hastighetsbegränsningar för att öka trafiksäkerheten. Samtidigt anser nästan hälften att det är viktigare att följa rytmen i trafiken än att hålla sig till hastighetsbegränsningarna, visar en undersökning som Trafikskyddet gjort. - Finländarnas inställning till fortkörning är tudelad.

Sydsvenskan - 05 jun 13 kl. 06:30

Inställning för seger

Ibland kan man se på ett lag att de har bestämt sig att vinna redan när de går ut på planen.Amerikanska landslagsspelare brukar ha den hållningen ? raka i ryggen och en aura av säkerhet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Artilleribeskjutning orsakade de sju sovjetiska soldaternas död - hittades i utgrävningar på Hangö udd i höstas

Nu finns det mera information om de sju sovjetiska soldaterna vars gravar arkeologer grävde upp i närheten av Syndalen i Hangö i början av hösten..

YLE - 1 timme sedan

Polisen: Man bussade kamphund på pudel i Träskända

En kvinna som rastade sin pudel i Träskända på fredagen uppger för polisen att en kamphund attackerade hennes hund efter att mannen gett något slags kommando till hunden..

YLE - 2 timmar sedan

Undervisningsminister Li Andersson vill komma åt skolmobbning genom att förbättra elevvården i hela landet

Regeringen satsar 29 miljoner euro på att komma åt skolmobbning i grundskolor och på andra stadiet. I dag finns det stora regionala och kommunala skillnader i den elevhälsovård som erbjuds i olika delar av landet..

YLE - 4 timmar sedan

Brandvarnaren upptäckte inte brand på taket - två personer räddade sig ur brinnande hus

På lördagsmorgonen förstördes ett egnahemshus i Reso i en brand. De två personerna i huset lyckades själva ta sig ut ur det brinnande huset, men de fördes till sjukhus eftersom de hade andats in rök..

YLE - 5 timmar sedan

Försäljningen av e-cigaretter rasar i Finland efter nyheter om amerikanska sjukdomsfall - ”Kunderna frågar om jag kommer att dö av ett bloss”

Nyheterna om de lungsjukdomar som tros vara kopplade till e-cigaretter i USA har skrämt upp kunderna här hemma. Finländska försäljare uppger att efterfrågan minskar och många frågar om hälsoriskerna..

YLE - 7 timmar sedan

Fira höstlovet med kvistiga frågor om Västnylands nyhetsvecka

I höstrusket kan du få upp värmen med lite frågesport..

YLE - 7 timmar sedan

HS: Kvinnornas andel i börsbolagens styrelser har ökat – majoriteten av ordförandena är fortfarande män

Andelen kvinnor i företagsstyrelserna på Helsingforsbörsens huvudlista har ökat betydligt under det här årtiondet, skriver tidningen Helsingin Sanomat..

YLE - 9 timmar sedan

Skotten på Vårdberget – vem bar egentligen ansvar för brottet som skedde år 1927?

I januari 1927 hittas affärsmannen John Engblom skjuten på Vårdberget i Åbo. Polisen riktar snabbt misstankarna mot Margit Niininen som studerar vid Åbo Akademi och mot hennes fästman Allan Törnudd. Men de har båda ett alibi..

YLE - 10 timmar sedan

Bankerna erbjuder miljöfonder och använder ägarstyrning för att komma åt företag som smutsar ner - är deras miljösatsning trovärdig?

Finanssektorn betonar att den satsar allt mera på miljövänliga placeringar. Portföljförvaltare säger att de påverkar företag i en miljövänligare riktning..

YLE - 22 timmar sedan

Tvärminnes zoologiska stations nya forskningfartyg Augusta är färdig

Augusta är Tvärminne zoologiska stations länge efterlängtade forskningskatamaran. Fartyget lämpar sig för kustnära Östersjöforskning och hemhamnen blir i Tvärminne i Hangö..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.