SVT > Utrikes

Saturday, 19 October, 15:07

SVT - 09 okt 19 kl. 02:07

Vita huset kommer inte samarbeta med riksrättsutredningenUnder tisdagskvällen meddelade Vita huset att man inte kommer att samarbeta med riksrättsutredningen mot landets president Donald Trump. Kort efter beskedet svarade demokraterna med att återigen kalla EU-kommisionären Gordon Sondland till att vittna i kongressen – något som han skulle gjort under tisdagen innan han stoppades av Trump. Det skriver AP..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Vita, Donald Trump, EU, Gordon Sondland, Trump, AP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vita, husetkommer inte , samarbetamed , riksrättsutredningen
DN - 05 okt 19 kl. 09:43

Demokraterna ökar pressen på Vita huset i riksrättsutredning

USA-kongressens demokrater är trötta på Vita husets vägran att bistå riksrättsutredningen med dokument och har nu….

Sydsvenskan - 05 okt 19 kl. 02:30

Vita huset beordras samarbeta

Demokratiska utskottsordförande ser sig tvungna att beordra Vita huset att lämna ut dokument till riksrättsutredningen mot USA:s president Donald Trump. Åtgärden kommer sedan Trumps stab i nästan en månad ej besvarat förfrågningar. "Vi beklagar djupt at.

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 19 kl. 02:30

Vita huset beordras samarbeta

Demokratiska utskottsordförande ser sig tvungna att beordra Vita huset att lämna ut dokument till riksrättsutredningen mot USA:s president Donald Trump. Åtgärden kommer sedan Trumps stab i nästan en månad ej besvarat förfrågningar. "Vi beklagar djupt at.

UNT - 05 okt 19 kl. 02:30

Vita huset beordras samarbeta

Demokratiska utskottsordförande ser sig tvungna att beordra Vita huset att lämna ut dokument till riksrättsutredningen mot USA:s president Donald Trump..

DN - 08 okt 19 kl. 17:09

Vita huset vägrar samarbeta med riksrättsutredningen

I ett brev till demokraternas ledning i representanthuset skriver Vita huset att man inte på något sätt kommer att….

YLE - 09 okt 19 kl. 06:22

Morgonkollen: Trump förklarar krig mot riksrättsutredningen, råvara i Nestes biodieselproduktion ifrågasätts

I USA har Vita huset beslutat att vägra samarbeta med den riksrättsutredning som demokraterna i representanthuset har inlett, en råvara i Nestes biodieselproduktion anses av kritiker bidra till skövlingen av regnskogar och Nobelpristagaren i kemi tillkännages i dag..

SR - 28 sep 19 kl. 17:55

Uppgifter: Vita huset har mörkat samtal med världsledare

I USA fortsätter riksrättsutredningen mot President Donald Trump. Och nu kommer uppgifter om att innehållet i fler samtal mellan presidenten och utländska ledare hemlighållits från den krets i Vita huset som normalt brukar ha rätt att ta del av såna samtal..

UNT - 05 okt 19 kl. 14:37

Utskott kräver dokument från Vita huset

Demokratiska utskottsordförande beordrar Vita huset att lämna ut dokument till riksrättsutredningen mot USA:s president Donald Trump..

GöteborgsPosten - 05 okt 19 kl. 14:38

Utskott kräver dokument från Vita huset

Demokratiska utskottsordförande beordrar Vita huset att lämna ut dokument till riksrättsutredningen mot USA:s president Donald Trump..

DN - 08 okt 19 kl. 17:09

Trumps Ukraina-affär: Vita huset stoppar nyckelvittne

Ett nyckelvittne i Ukrainaskandalen som på tisdagen kallats att lämna uppgifter i riksrättsutredningen mot presidenten….

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Hör ordväxlingen om Brexit

Det är hårt samtalsklimat i det brittiska parlamentet i dag. Här tar oppositionsledare Jeremy Corbyn upp kampen med premiärminister Boris Johnson..

SVT - 2 timmar sedan

Demonstranter vill ha en ny folkomröstning

Parallelt med debatten i parlamentets underhus har tiotusentals britter begett sig ut på gatorna. Målet är att få till en ny folkomröstning om EU-medlemskapet..

SVT - 4 timmar sedan

Nu kan brexit avgöras

Underhuset i Storbritannien håller i dag en extrainsatt sittning för att rösta om det nya brexitavtal som regeringen kommit överens med EU om. Debatten inleds klockan 11.30 svensk tid.

SVT - 4 timmar sedan

Cat och Shelby – två unga hemlösa i Storbritannien

Cat och Shelby, 19 och 18 år, är unga och hemlösa i Manchester. De träffades på en fest, blev vänner och hjälper nu varandra. Se hur de bor i klippet ovan..

SVT - 5 timmar sedan

Damm brast i Sibirien — minst 13 döda

Vattenmassor svepte tidigt på lördagsmorgonen in över ett gruvarbetarläger omkring 16 mil söder om sibiriska Krasnojarsk sedan en damm på en närliggande flod brustit..

SVT - 6 timmar sedan

Här faller Lady Gaga av scenen

Under ett uppträdande i Las Vegas föll Lady Gaga av scenen när hon dansade med en person ur publiken. När hon hoppade upp i hans famn tappade han balansen och de föll handlöst ner i publikhavet..

SVT - 8 timmar sedan

Många skadade när Barcelona skakas av nya protester

Våldsamheterna fortsatte i Katalonien under den sena fredagskvällen. När det nya dygnet började gry hade minst 96 personer skadats i sammandrabbningarna, varav sju poliser..

SVT - 8 timmar sedan

Bitarna som behöver falla på plats för Boris Johnson

I dag kommer ledamöterna i brittiska parlamentet träffas för att eventuellt godkänna det avtal som regeringen lyckats få till med EU. Men det är flera pusselbitar som behöver falla på plats för Boris Johnson ska få sin vilja igenom. SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick går igenom vilka premiärministern behöver på sin sida för att få majoritet..

SVT - 8 timmar sedan

Brexikon: Här är orden du måste kunna för att hänga med

Här är orden du behöver kunna för att förstå turerna kring Storbritanniens utträde ur EU..

SVT - 10 timmar sedan

Santiago lamslaget av t-baneprotester

Demonstrationer som urartat i vandalism har stängt tunnelbanan i Chiles huvudstad Santiago. – Det här är inte protester, det är ren brottslighet, säger president Sebastián Piñera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.