Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 October, 02:52

Expressen - 09 okt 19 kl. 00:44

Trots krigshotet – fortsatt nej till att ta hem svenskarDe ska inte hämtas hem.Regeringen håller fast vid frågan om de svenskar som sitter fångna i Syrien efter samröre med IS.– Vi har inga planer på att hämta hem IS-terrorister till Sverige, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till SVT Nyheter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Syrien, IS, Sverige, Mikael Damberg, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trots krigshotetfortsatt , nejtill att ta , hem, svenskar
Expressen - 22 feb 11 kl. 21:18

UD:s kamp för att få hem svenskar från Libyen

UD har lagt upp en krisplan för att få hem svenskar från Libyen i en situation de kallar "extraordinär." Reguljära och chartrade plan ska ta hem de 30 svenskar som är kvar i landet. - Det är något kaotiska förhållanden.

Nyhetskanalen - 02 feb 11 kl. 11:59

Extrainsatta flyg hämtar hem svenskar

Under tisdagen flögs 800 Ving-resenärer hem till Sverige och under veckan kommer flera extrainsatta flyg att hämta hem svenskar från semesterorterna Hurghada och Sharm el Shejk..

Nyhetskanalen - 17 mar 11 kl. 15:11

Regeringen vill hjälpa hem svenskar

Regeringen arbetar med en evakueringsplan för att ta hem svenskar från det katastrofdrabbade Japan.
.

SVT - 08 okt 19 kl. 21:51

Fortsatt nej till att ta hem svenskar från Syrien – trots krigshot

Regeringen backar inte i frågan om de svenskar som sitter fångna i Syrien efter att ha levt och verkat med IS – de ska inte hämtas hem. Detta trots att Turkiet står berett att inleda en offensiv i det område i Syrien där personer som rest från Sverige och deras barn hålls i läger. – Vi har inga planer på att hämta hem IS-terrorister till Sverige, säger inrikesminister Mikael Damberg (S)..

Expressen - 27 jun 15 kl. 11:36

Ving backar – flyger hem svenskar tidigare

Många svenska turister är fast i ett Tunisien, skakat av gårdagens terrordåd. Vings första besked var att de inte skulle flyga hem sina 69 Tunisienresenärer förrän på tisdag. Nu har de ändrat sig, och flyger hem alla som vill redan i morgon.

Politikerbloggen - 31 jan 11 kl. 08:24

EVAKUERING Flera resebolag tar hem svenskar från Egypten

HEM FRÅN EGYPTEN. Efter de senaste dagarnas oroligheter tar flera resebolag hem sina resenärer från turistorter i Egypten. UD avråder från resor till landet men organiserar inte evakueringen.

SR - 28 jan 11 kl. 18:10

Apollo hämtar hem svenskar i Egypten

Researrangören Apollo har med anledning av UD:s beslut att avråda från resor till Kairo bestämt att de hämtar hem de 203 Apollos resenärer som befinner sig i Egypten, säger informationschef, Kajsa Moström..

Politikerbloggen - 17 mar 11 kl. 15:46

EVAKUERING Regeringen vill ta hem svenskarna från Japan

EVAKUERING AV SVENSKAR. Regeringen arbetar nu med en evakueringsplan för att ta hem svenskar från Japan. - Vi tittar på möjligheterna att hjälpa dem som vill ta sig därifrån, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.

Cornucopia - 26 feb 15 kl. 15:18

Inrikesminister Ygeman: Svenska staten hjälper hem jihadister från Syrien

"Inte vårt ansvar att flyga hem svenskar" - Lars Danielsson, tidigare socialdemokratisk statsekreterare UD (Bonnier/DN) angående tsunamikatastrofen 2004"Sverige har varit ”behjälpligt med att plocka hem” ett antal individer från Syrien" enligt inrikesminister Anders Ygeman (TT/Schibsted/SvD)Via TT, bland annat återpublicerat hos Schibsted/SvD, nåddes vi härom dagen av nyheten att svenska staten hjälper jihadister i Syrien hem till Sverige. Svenska statens åtagande för svenska medborgare som sitter illa till i utlandet har alltså utvecklats rejält sedan den sk tsunamikatastrofen och nu kan svenska jihadister vara trygga i att staten är behjälplig i att forsla hem dem till Sverige för lite återhämtning.

Svenska staten fakturerar förstås svenskar man hjälpe

TA - 31 jan 11 kl. 10:00

Svenskar flygs ut ur Egypten

UD skärper sina reserekommendationer ytterligare och avråder från resor till hela Egypten på grund av upproret. Nu börjar resebolagen ställa in plan och ta hem svenskar. Är du resenär - kontakta researrangören.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Margareta, 63, sjukhusets hjälte under materialkrisen

Apotekstjänst misslyckades med att skicka ut beställningar av sjukvårdsmateriel till flera regioner i Mellansverige. Men på akutmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala klarade man sig tack vare en förutseende materialansvarig. – Jag har bara gjort mitt jobb, säger Margareta Sandback.

Expressen - 2 timmar sedan

”Pewdiepie” bannlyst i Kina för Nalle Puh-skämt

Svenske Youtubestjärnan Felix ”Pewdiwpie” Kjellberg, 29, har blivit bannlyst i Kina och raderats från landets internet. Detta efter att ha pratat om Hongkong-kravallerna och skämtat om president Xi Jinpings likhet med Nalle Puh. – Vi gjorde det, jag är bannlyst från Kina, säger han i en video.

Expressen - 4 timmar sedan

Förslaget: Inför bilfria söndagar i Göteborg

Bilfria söndagar i innerstaden.Det föreslår den rödgrönrosa oppositionen i Göteborg, skriver GP. – Vi vill få göteborgarna att andas ren luft och inte påverkas av buller, säger kommunalrådet Karin Pleijel, MP, till tidningen..

Expressen - 4 timmar sedan

Pompeo: Donald Trump är redo för krig mot Turkiet

Donald Trump har tidigare hotat att förstöra Turkiets ekonomi.Nu är han redo att angripa landet militärt, uppger USA:s utrikesminister Mike Pompeo, enligt CNBC. .

Expressen - 4 timmar sedan

”Det här är verkligen inte tillräckligt”

Det kommer att bli dyrare att plocka med sig en platskasse i matkön. Expressen gav sig ut på stan för att få en bild av vad svenskarna tycker om förändringen. – Vi måste ju sluta använda plast om det ska hända något, säger Sofia Wigand, 29, studerande..

Expressen - 4 timmar sedan

Politikernas krisdrag – betalar sitt eget kaffe

Snart är det slut med gratis kaffe och fika för politikerna under sammanträdena i Ronneby kommun.Det har politikerna bestämt själva.– Vi gör som vi säger att alla andra ska göra, sparar in på det vi kan, säger Åsa Evaldsson (M), ordförande i utbildningsnämnden..

Expressen - 5 timmar sedan

Pressad Trudeau kan kastas ut rekordfort

För första gången på 84 år kan en kanadensisk premiärminister förlora makten efter en endast mandatperiod – trots majoritet i parlamentet.Flera skandaler har tagit Justin Trudeau från politiskt stjärnskott till skandalomsusad premiärminister. Under måndagen avgörs hans öde när Kanada går till val.

Expressen - 5 timmar sedan

Skola tystar ned anklagelser – flera elever kan ha utsatts för sexbrott

En anställd på en gymnasieskola norr om Stockholm misstänks ha utsatt flera elever för sexbrott.Under flera år ska han ha betalat för tonårspojkars resor och gett dem pengar när de gjorde bra ifrån sig.I juni polisanmälde en elev honom för ovälkommen beröring.

Expressen - 6 timmar sedan

Kvinna överfallen i tunnel – strypgrepp och slag

Kvinnan var på väg till jobbet och gick genom en gångtunnel i Enköping tidigt under måndagsmorgonen – då blev hon överfallen av en man som tog stypgrepp på henne och slog henne. Gärningsmannen var under måndagskvällen fortfarande på fri fot. .

Expressen - 6 timmar sedan

JUST NU: Kvinna påkörd – släpades tio meter

En kvinna i 20-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit påkörd av en bil i Malmö.– Hon ska ha hamnat under bilen och släpats med ett tiotal meter, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen i region syd.Polisen vädjar nu om tips från vittnen till olyckan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.