Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 22 October, 03:46

Världen Idag - 09 okt 19 kl. 00:10

Israeliska araber kräver ett slut på det interna våldetMordet på två bröder i den arabiska staden Majd al-Krum var droppen som fick bägaren att rinna över för Israels arabiska invånare. I torsdags och fredags förra veckan fyllde tiotusentals araber gatorna i flera arabiska städer och spärrade också av en av Israels huvudleder, vägen genom Wadi Ara. De kräver nu att polisen griper in och beslagtar de tiotusentals olagliga vapen som finns i det arabiska samhället. Statistiken visar att det har begåtts fler mord internt i den arabiska miljön under det här året än de två föregående åren sammanlagt. Araberna utgör endast tjugo procent av Israels befolkning, men mer än femtio procent av alla mord i landet äger rum i denna sektor.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Majd, krum, Israels, Wadi Ara

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Israeliska, araber, kräverett , slutpå det , interna, våldet
Dagen - 24 jul 18 kl. 16:27

Israeliska araber oroas över ny nationalstatslag

Arne Lapidus: Kontroversiellt att arabiska nedgraderas från officiellt språk..

Dagen - 24 jul 18 kl. 16:27

Israeliska araber oroas över ny nationalstatslag

Arne Lapidus: Kontroversiellt att arabiska nedgraderas från officiellt språk..

DN - 12 dec 16 kl. 16:20

Israeliska elever kräver Justin Bieber-stopp för biologiprov

Nästa maj ska Justin Bieber spela i Tel Aviv. Nu uppmanar israeliska gymnasieelever utbildningsdepartementet att flytta deras slutprov i biologi som är schemalagt till dagen efter popstjärnans spelning..

Nerikes Allehanda - 10 nov 14 kl. 05:29

Fler städer styrs över blockgränser

Antalet kommuner som styrs av blocköverskridande koalitioner ökar kraftigt, skriver Dagens nyheter. Stämningen i Israel har varit spänd när många israeliska araber protesterat mot dödsskjutningen av en 22-åring i Kfar Kana nära Nasaret. Här är nattens nyhtessammanfattning..

Affärsvärlden - 02 jun 14 kl. 07:52

Araber tar över i anrikt flygbolag

Det anrika europeiska flygbolaget Alitalia, som under en längre tid varit på väg mot undergång, räddas av en arabisk konkurrent..

SvD - 16 jul 14 kl. 11:19

Israeliska filmskapare kräver vapenvila

 .

Världen Idag - 01 apr 19 kl. 11:46

Israeliska politiker kräver hårdare tag mot Hamas

Måndagens raketangrepp från Gaza mot ett hus i Mishmeret i centrala Israel skakade om nationen. Direkta träffar på hus är sällsynta eftersom Israels anti-missilsystem, Iron Dome, oftast skjuter ner raketer som riktats mot bebodda områden. Än mer oväntat var det att terroristerna sköt mot ett mål så långt från Gaza, ett område som inte sedan Gulfkriget 1991 har upplevt raketangrepp.

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 15 kl. 19:57

Nya realiteter kräver nya lösningar

Efter Benjamin Netanyahus seger i det israeliska valet har debatten präglats av tongångar om att Israel inte vill ha fred och ska påtvingas en lösning. Företrädare för detta är bland annat samhällsdebattören Göran Rosenberg. Det har blivit ett allmänt paradigm i samhällsdebatten om att Israel som judisk stat upphör om inte en tvåstatslösning kommer till stånd, nu senast hävdat på Aftonbladet Debatt av Sam Carlshamre och Ylva Karlsson.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Skolverket styr sin skuta åt helt fel håll

Den som önskar omforma ett samhälle riktar ofta sin påverkanskraft mot barn och unga. Därför har skolan varit en självklar huvudarena för de sociala ingenjörer som under lång tid arbetat för att införa den sekulära individualismen som statsideologi. Den strävan fortsätter – oförtrutet.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Upphävs balansen vet man inte vilka krafter som sätts i rörelse.

Det finns ögonblick om vilka vi kan säga: Det var en vändpunkt. En sådan vändpunkt var den vackra försommardagen 1974 när riksdagen fattade beslut om fri abort. Jag var 26 år och hade en enda tanke i huvudet: Nu kommer vårt land att skadas i grunden.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Bön om Guds vägledning

Vilken utbildning är den rätta för mig? Vad ska jag arbeta med? Finns det en livskamrat för mig?

Världen Idag - 20 timmar sedan

Svårtolkade fläckar från Andrées polarexpedition

Mysteriet kring Andrées ödesdigra polarexpedition lever vidare. De senaste provsvaren från Bea Uusmas forskning gav inga entydiga svar – i alla fall inte ännu. ”Det funkade inte, det visade inte på något spår av blod”, skriver hon på Instagram..

Världen Idag - Igår: 09:00

Gudstron är grunden för Nobelpristagaren

En av årets tre Nobelpristagare i kemi, John B Goodenough, är med sina 97 år den äldsta Nobelpristagaren någonsin. Men han är också kristen och Gudsrelationen är grunden för hans arbete och strävan efter ett superbatteri..

Världen Idag - Igår: 08:00

Tystnad kring att IS bortför kristna kvinnor

Vad hände egentligen med de kristna kvinnor som kidnappades av IS? Nu anklagas irakiska kyrkoledare för att lägga locket på, men vissa av dem hänvisar till offren själva som förklaring nog: – Efter att ha varit gisslan hos IS litar de inte på någon, och allra minst på medierna, säger en präst..

Världen Idag - I förrgår: 18:59

Lauren Daigle vann stort på Dove Awards

Lauren Daigle blev en av de stora vinnarna under tisdagen med vinster i tre tunga kategorier när det kristna musikpriset Dove Awards delades ut i USA för 50:e gången..

Världen Idag - I förrgår: 14:50

Experter: Största medicinska skandalen i modern tid

Det saknas bevis för att könskorrigering minskar självmordsrisken. Det framhöll medicinska experter vid ett riksdagsseminarium och gav exempel på uppenbar desinformation runt frågan om könsdysfori..

Världen Idag - I förrgår: 09:30

Strid om migrationspolitiken väntar KD

Inför Kristdemokraternas riksting i november har en rad personer och distrikt gemensamt föreslagit att partiet åter ska inta en mer generös hållning på migrationsområdet. Man vill att KD ska arbeta för att permanenta uppehållstillstånd ska vara regel, men partistyrelsen vill hålla fast vid tillfälliga uppehållstillstånd som norm..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Han ser likhet mellan Israelbojkott och nazisttiden

Tyska Förbundsdagen och USA:s kongress har våren 2019 fördömt bojkottrörelsen BDS. Lars Adaktusson (KD) vill att Sverige ska följa i samma fotspår. – Jag kommer att driva denna fråga i riksdagen, säger han till Världen idag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.