YA > Nyheter

Saturday, 19 October, 19:58

YA - 09 okt 19 kl. 00:00

Dilsa brinner för rättvisaHon har gjort sig känd som en vass debattör i frågor om kvinnoförtryck och hederskulturer. Men när hon kände att frågorna stod och stampade hittade Dilsa Demirbag-Sten ett annat utlopp för sitt engagemang..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Dilsa Demirbag-Sten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dilsa, brinnerför , rättvisa
YLE - 03 nov 17 kl. 08:52

Belov rasar mot livstidsavstängningen – "Inuti mig brinner orättvisa"

Jevgenij Belov, en av de två ryska skidåkare som stängts av från OS på livstid, har uttalat sig om sitt straff. Belov rasar på Instagram över straffet..

NSD - 03 nov 17 kl. 10:17

Livstidsavstängde åkaren rasar: "Inuti mig brinner orättvisa"

Jevgenij Belov, en av de två ryska skidåkare som stängts av från OS på livstid, rasar mot sitt straff..

Kristianstadsbladet - 09 feb 18 kl. 13:39

Mod och orättvisa i Astrid Lindgrens dagböcker

Nu finns chansen att läsa Astrid Lindgrens dagböcker från andra världskriget och reflektera över mod och orättvisa. På söndag invigs nämligen utställningen Hela världen brinner! på Regionmuseet i Kristianstad..

BT - 20 nov 17 kl. 13:26

Brinner starkt för hbtq-personer

Ulrika Westerlund brinner så starkt för hbtq-personers ställning i samhället att hon hamnade i arresten i Moskva. Lika engagerad tycks hon numera vara för hård träning. Träningen ger ork att kämpa hårdare för rättvisa..

Dagen - 10 okt 14 kl. 03:05

Elin brinner för mångfald

Kulturkonsulenten Elin Kullingsjö har lett Frizonfestivalen och EFK:s Afrikakontor. Rättvisa och frihet är drivkrafter i allt hon gör. Att få människor att se sin potential – oavsett om det gäller tonåringar i rockband, kvinnor på den afrikanska landsbygden eller svenska syföreningsdamer..

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 19 kl. 20:00

Energknippet brinner för rättvisa

Linda Badom är dansläraren som gärna är rak och ärlig..

SmålandsPosten - 17 dec 13 kl. 06:49

Författarnas Lagerkvist

Alla har väl något slags förhållande till Pär Lagerkvist, som läsare enbart, eller som författare och läsare. Det senare har man velat undersöka i Pär Lagerkvist-samfundets årsskrift 2013, därför lyder titeln: Författarnas Lagerkvist. I förordet av Magnus Eriksson påpekas att Lagerkvist aldrig bildade skola, men att en författare kan ha betydelse för andra författare utan att vara direkt synlig i texten.

Expressen - 01 maj 13 kl. 18:11

Ulrika Rogland jagar mördare och pedofiler

Våld, hot, bedrägeri - brottslighet. Vårt samhälle måste skydda sig mot ondska och oärlighet. Vi behöver ett fungerande rättssystem med poliser, åklagare, advokater, tull och kustbevakning.

Skånskan - 16 dec 15 kl. 08:00

Fika för en bättre värld

Skurup Skurup
Skurup firar ett år som Fairtrade-diplomerad kommun och redan har man kommit en bra bit på väg. Kommunens inköp av kaffe och kakao närmar sig 100 procent rättvist, och flera företag är med och drar sitt strå till stacken. Nu väntar mer information, så att ännu fler Skurupsbor ska veta att de bor i ”Fairtrade city”.

Barometern - 24 dec 13 kl. 12:37

Brev från Betlehem

mellanöstern. ”I Mellanöstern har den vår vi såg spira för ett par år sedan övergått i något som är mycket värre än både höst och ­vinter. Det stormar och brinner i Mellanöstern medan ett märkligt lugn råder i oceanens öga i Jerusalem och Betlehem.

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Tarantino går emot Kinas filmkrav

YA - 10 minuter sedan

Libanons regering viker sig för demonstranter

De planerade skattehöjningarna har orsakat en våldsam protestvåg i Libanon de senaste dagarna. Nu säger finansminister Ali Hassan Khalil att regeringen lägger fram en slutlig statsbudget som inte innehåller några höjda skatter eller avgifter..

YA - 30 minuter sedan

Man skjuten i benet i Botkyrka

YA - 1 timme sedan

Professor avfärdar M-kritik mot public service

Moderaterna efterlyser ett smalare public service med mindre pengar. Partiet vill sätta tryck på att opartiskhet och saklighet följs hos SVT och SR. Men kritiken mot bolagens vänstervridning saknar i stort grund, säger Lars Nord, professor i medie- och kommunikationsvetenskap..

YA - 1 timme sedan

Kalle Lind drog storpublik

Programledaren och författaren Kalle Lind fyllde varenda vrå i Hasse och Tage-museets cafédel. En pinfärsk upplaga av hans bok om Hasse Alfredsson tog snabbt slut och hans hyllning till legendaren fortsatte på scen..

YA - 1 timme sedan

Fullsatt med skrivsugna på biblioteket

Det sägs att var tredje svensk drömmer om att skriva en bok. Kanske det, intresset var i alla fall mycket stort när det hölls skrivarmöte i Simrishamns bibliotek..

YA - 1 timme sedan

101-åriga Ruth Larsson snuvad på rekord

Siktet var inställt på rekord, men tyvärr blev det ingen omnämning i Guinness rekordbok – den här gången. Ruth Larsson, som vid 101 års ålder gjort sitt första fallskärmshopp, kan tänka sig att göra om det..

YA - 1 timme sedan

Vapen och skyddsvästar på Kronofogdens auktion

Är du på jakt efter en skottsäker väst? Bitcoin eller kanske en revolver? På Kronofogdens nätauktioner är det mesta till salu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.