SVT > Kultur

Friday, 18 October, 05:34

SVT - 08 okt 19 kl. 23:33

Brasilien återupptar stöd till hbtq-filmerI augusti frös Brasilien finansieringen av ett 80-tal filmprojekt för att stoppa statliga pengar till filmer och tv-program med hbtq-tema. Nu har en brasiliansk domare på federal nivå beslutat att det statliga filmstödet ska återupptas, rapporterar Reuters..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Brasilien, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brasilien, återupptar, stödtill , hbtq-filmer
Sydsvenskan - 22 aug 19 kl. 10:15

Bolsonaro skrotar stöd till hbtq-filmer

Brasilien har dragit in filmstödet till 80 projekt för att stoppa statliga pengar till filmer och tv-program med hbtq-tema. Draget kommer några dagar efter det att landets högerkonservative president Jair Bolsonaro antytt via en livesändning på nätet at.

DN - 22 aug 19 kl. 10:28

President Bolsonaro skrotar stöd till hbtq-filmer

Brasilien har dragit in filmstödet till 80 projekt för att stoppa statliga pengar till filmer och tv-program med hbtq-tema..

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 19 kl. 10:15

Bolsonaro skrotar stöd till hbtq-filmer

Brasilien har dragit in filmstödet till 80 projekt för att stoppa statliga pengar till filmer och tv-program med hbtq-tema. Draget kommer några dagar efter det att landets högerkonservative president Jair Bolsonaro antytt via en livesändning på nätet at.

DN - 22 aug 19 kl. 10:34

President Bolsonaro skrotar stöd till hbtq-filmer

Brasilien har dragit in filmstödet till 80 projekt för att stoppa statliga pengar till filmer och tv-program med hbtq-tema..

SVT - 22 aug 19 kl. 12:39

Bolsonaro drar in stöd till hbtq-filmer: ”Bortkastade pengar”

Brasilien har dragit in filmstödet till 80 projekt för att stoppa statliga pengar till filmer och tv-program med hbtq-tema. Draget kommer några dagar efter det att landets högerkonservative president Jair Bolsonaro antytt via en livesändning på nätet att han ville förändra reglerna för statligt filmstöd..

GöteborgsPosten - 22 aug 19 kl. 10:16

Bolsonaro skrotar stöd till hbtq-filmer

Brasilien har dragit in filmstödet till 80 projekt för att stoppa statliga pengar till filmer och tv-program med hbtq-tema..

SR - 22 aug 19 kl. 15:10

Brasilien drar in stöd till filmer med hbtq-tema

Brasilien drar in det statliga stödet till filmer och tv-serier med hbtq-tema, i enlighet med den högerpopulistiske presidenten Jair Bolsonaros vilja..

SVT - 26 aug 19 kl. 19:19

SVT:s korrespondent: En kalldusch för Brasilien som filmland

Brasilien har dragit in filmstödet för 80 projekt för att stoppa statliga pengar till filmer och tv-program med HBTQ-tema. Detta efter att landets högerkonservative ledare, Jair Bolsonaro, som också kallat sig ”stolt homofob” gjort ett utspel om att han vill förändra reglerna för statligt filmstöd. Brasiliens kulturminister, Henrique Pires, har avgått i protest..

SR - 09 okt 19 kl. 18:56

Domstol har beslutat att Brasilien måste ge pengar till HBTQ-film

President Bolsonaro var den som ville ta bort stödet för filmer som inte representerade vad han kallat "familjevärderingar"..

Dagensanalys.se - 07 dec 17 kl. 10:36

Årets största Facebook-snackisar

Facebook ser tillbaka på årets mest betydelsefulla händelser på Facebook, och vad de har betytt för mänskligheten. De tre ämnen som människor över hela världen diskuterade mest på Facebook 2017 var: Internationella kvinnodagen: Detta var den mest omtalade händelsen under 2017. Människor över hela världen delade, diskuterade och postade inlägg för att öka medvetenheten om kvinnorelaterade frågor.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Nacka kommun: Formuleringen är väldigt olycklig

Nacka kommun har fått kritik för att de beställt konst som skulle spegla privata företagsvärderingar – och ställde krav på att logotyper skulle synas i konstverken. Nu backar kommunen, och säger att det rör sig om ett misstag. – Formuleringen är väldigt olycklig, säger Anders Mebius, kulturdirektör på Nacka kommun..

SVT - 9 timmar sedan

Per Anger-pristagaren Najwa Alimi: ”Viljan är starkare än rädslan i arbetet”

Afghanistan är ett av världens farligaste länder att leva i för en journalist. Men också för kvinnor generellt. Najwa Alimi, som är både journalist och kvinna, lever under ständigt dödshot.

SVT - 10 timmar sedan

Internationella PEN fördömer dom mot katalanska författare

Spaniens Högsta domstol dömde de katalanska författarna Jordi Sànchez och Jordi Cuixart till nio års fängelse vardera i måndags. De döms skyldiga till uppvigling för sin roll i folkomröstningen om Kataloniens självständighet 2017. Nu fördömer internationella PEN domen..

SVT - 11 timmar sedan

Konstnären Enno Halleks regnbågar går igen

Regnbågen är hans signum, och den 88-årige konstnären Enno Hallek har ingen lust att slå av på takten. Nu ställer han ut både på Eskilstuna konstmuseum och på Tensta konsthall utanför Stockholm. – Konst handlar om energiöverföring, om man kan komma åt det där då står sig konsten, säger Enno Hallek till Kulturnyheterna..

SVT - 12 timmar sedan

Handke inte den första pristagaren som möts av kritik

Årets nobelpristagare i litteratur, Peter Handke, har mötts av omfattande kritik. Men det är långt ifrån första gången som Svenska Akademiens val av pristagare har lett till starka reaktioner. Kulturnyheterna listar fem kritiserade nobelpristagare genom tiderna..

SVT - 14 timmar sedan

Maria Sid ny teaterchef på Kulturhuset stadsteatern

Maria Sid är ny teaterchef på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm. Hon tog tillfällig över chefspositionen efter Anna Takanen tidigare i höst, men har nu officiellt utsetts till ny teaterchef..

SVT - 15 timmar sedan

Priset på Peter Handkes kontroversiella bok har skjutit i höjden

Att efterfrågan på en författares böcker ökar efter att författaren utses till Nobelpristagare är inget nytt. Men om det bland författarens verk finns en kontroversiell bok som stått i centrum av en massiv kritikstorm kring författaren, kan efterfrågan nå nya höjder. Vilket är fallet med Peter Handkes 20 år gamla bok A journey to the rivers: Justice for Serbia, som nu säljs för tiotusentals kronor..

SVT - 19 timmar sedan

Svenska akademien: Inga belägg för att Handke hyllade blodutgjutelse

I en opinionstext i Dagens Nyheter kommenterar Svenska Akademien den skarpa kritik som valet av författaren Peter Handke som nobelpristagare i litteratur 2019 genererat. – Svenska Akademien har givetvis inte tänkt belöna en krigshetsare och förnekare av krigsförbrytelser eller folkmord, skriver Akademiens ständige sekreterare Mats Malm och ledamoten Eric M Runesson..

SVT - 21 timmar sedan

Skarsgård och Kidman återförenas i ny vikingafilm

Svenske Alexander Skarsgård och australiska Nicole Kidman, som spelade mot varandra i HBO-serien ”Big little lies”, ska göra huvudrollerna i den amerikanske filmregissören Robert Eggers nästa film ”The Northman”, skriver Variety..

SVT - 22 timmar sedan

Cher kommer till Stockholm – här är höjdpunkterna i hennes karriär

Cher har inte varit i Sverige sedan 2004, men nu är hon tillbaka med turnén med vilken hon firar femtio år som artist. Kulturnyheterna listar sex höjdpunkter ur 73-åringens karriär..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.