Expressen > Nyheter

Wednesday, 16 October, 12:36

Expressen - 08 okt 19 kl. 23:33

Bonde avlivade djur fel – misstänks för brottEn anonym tipsare uppgav att en bonde på Öland avlivade djur på fel sätt.Nu åtalas lantbrukaren misstänkt för brott mot djurskyddslagen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Öland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bonde, avlivade, djur, felmisstänks för , brott
BT - 11 jan 18 kl. 07:29

Just nu: Mer än hälften av djurparkens avlivade djur var helt friska

163 friska djur avlivades på Borås djurpark under 2016. Trots det väljer man att fortsätta låta djuren reproducera sig i samma utsträckning som tidigare. .

Norrtelje Tidning - 03 apr 11 kl. 08:00

Bonde lät djur svälta ihjäl

Länsstyrelsen hittade två avmagrade självdöda djur som legat i veckor på mannens gård. Nu har mannen dömts..

BT - 22 sep 11 kl. 14:55

Bonde behöll djur trots djurförbud - dömd till dagsböter

En Markbonde fortsatte att ha djur på gården i flera månader efter att han fick djurförbud på grund av vanvård. Nu har tingsrätten dömt mannen, som är i 70-årsåldern, till 30 dagsböter för brott mot djurskyddslagen. I augusti 2009 beslutade länsstyrelsen att mannen inte längre fick äga eller ha hand om hov eller klövdjur, på grund av att djuren vanvårdats.

Kristianstadsbladet - 24 jul 13 kl. 15:14

Vilda djur leds på fel väg


Sannolikheten att stöta på vilda djur inne i städer och förorter har ökat. Älgen är redan en återkommande besökare, medan varg och vildsvin ökar i antal och har setts i en rad svenska städer.En del av förklaringen kan vara att de stängsel som ska hålla viltet borta från vägarna också styr djur fel - in mot samhällena, säger Anita Bergstedt-Söderström vid länsstyrelsen i Västra Götaland.

BT - 24 jul 13 kl. 15:16

Vilda djur leds på fel väg

Sannolikheten att stöta på vilda djur inne i städer och förorter har ökat. Älgen är redan en återkommande besökare, medan varg och vildsvin ökar i antal och har setts i en rad svenska städer. En del av förklaringen kan vara att de stängsel som ska hålla viltet borta från vägarna också styr djur fel - in mot samhällena, säger Anita Bergstedt-Söderström vid länsstyrelsen i Västra Götaland.

Helsingborgs Dagblad - 24 jul 13 kl. 15:18

Vilda djur leds på fel väg

Sannolikheten att stöta på vilda djur inne i städer och förorter har ökat. Älgen är redan en återkommande besökare, medan varg och vildsvin ökar i antal och har setts i en rad svenska städer. En del av förklaringen kan vara att de stängsel som ska hålla viltet borta från vägarna också styr djur fel ?

TA - 24 jul 13 kl. 15:14

Vilda djur leds på fel väg

Arkivfoto: Scanpix
Sannolikheten att stöta på vilda djur inne i städer och förorter har ökat.
Älgen är redan en återkommande besökare, medan varg och vildsvin ökar i antal och har setts i en rad svenska städer. En del av förklaringen kan vara att de stängsel som ska hålla viltet borta från vägarna också styr djur fel - in mot samhällena, säger Anita Bergstedt-Söderström vid länsstyrelsen i Västra Götaland.

Nyheter 24 - 12 apr 11 kl. 07:59

Bonde misskötte djur - började odla cannabis


Efter att hans ungdjur plågats ihjäl förbjöds bonden hålla klövdjur. Då började han odla cannabis. KRONOBERG.

Skånskan - 06 jul 19 kl. 05:00

Bonde riskerar vite för misskötta djur

Skurup Det finns djur som är för magra, för smutsiga eller som borde ha fått vård av veterinär. Eftersom problematiken med nötkreaturen har upprepats vid flera tillfällen har länsstyrelsen nu gjort ett föreläggande, förenat med vite, mot en lantbrukare i Skurups kommun.Vid tre tillfällen under våren och hösten har länsstyrelsen gjort besök hos lantbrukaren och upptäckt flera brister samtliga gånger.

Barometern - 25 jul 14 kl. 11:23

Bonde dumpade döda kultingar

En lantbrukare döms nu till böter efter att ha dumpat både döda griskultingar och lamm i skogen. Det var polisen som fört upptäckte djuren efter en anmälan från en privatperson. De kontaktade miljökontoret som undersökte saken och fann att anmälan stämde.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Silvia på besök – stor brand rasar i området

Drottning Silvia är i Beirut med ett fullspäckat program – nu kan hennes vistelse hotas av eldsvådor som sprider sig, och rökvågor väller in över staden.”Elden håller på att släckas, och har inte hittills påverkat hennes majestäts schema”, meddelar Bechara Ghaoui, kommunikationsansvarig på Mentor Arabia i Libanon..

Expressen - 45 minuter sedan

Två personer till sjukhus efter olycka i Blekinge

Två personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka mellan lastbil och personbil på länsväg 123 vid Mjällby i Blekinge vid 11-tiden på onsdagen.Det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläget. Vägen fick stängas av under räddningsarbetet  .

Expressen - 1 timme sedan

HBTQ-aktivist i Uganda mördad

Situationen för HBTQ-personer i Uganda blir allt svårare.Under tisdagen meddelade Human Rights Watch att en homosexuell man har mördats.Samtidigt hoppas landets politiker ha en lag klar innan årets slut som innebär dödsstraff för homosexuella..

Expressen - 1 timme sedan

Knarklarmet från Centralstationen

Antalet anmälda narkotikabrott i området kring Centralstationen i Göteborg har ökat med 156 procent under de senaste åren, enligt Sveriges Radio.– Nästan dagligen under sommaren undrar turister: Vad i helsike har hänt? säger polisinspektören Anders Karlsson i ett reportage i P1 Morgon..

Expressen - 1 timme sedan

Kristerssons attack: S har tappat kontrollen

Det är ett högt tonläge som slår när partiledarna för de åtta riksdagspartierna möts i en debatt i riksdagen.  – Jag är allvarligt oroad. För Sverige har stora problem och medan problemen växer så tappar Socialdemokraterna kontrollen, säger Ulf Kristersson.

Expressen - 4 timmar sedan

Bengtsfors kommun måste spara 20 miljoner

Bengtsfors kommun i Dalsland måste spara 20 miljoner kronor, vilket framkommer i det budgetförslag som den styrande majoriteten lagt fram, skriver P4 Väst.  – Vi sparar på administration för att få ökad effektivitet, säger Stig Bertilsson, moderat kommunalråd, till P4.Bland annat ska man sänka politikerarvodet med fem procent..

Expressen - 3 timmar sedan

Alla partier vill vara förespråkare för landsbygden

På onsdagen är det dags för partiledardebatt i riksdagen.Och det lär bli samma teman som gör att debatten hettar till som vi såg prov på i söndagens ”Agenda”..

Expressen - 3 timmar sedan

Busch Thors tips – till motståndarna

På onsdagen ryker partiledarna ihop i en över tre timmar lång debatt i riksdagen. Men Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni kommer inte att synas till, eftersom hon inte sitter i riksdagen. I stället ersätts hon av gruppledaren Johan Pehrson (L).

Expressen - 3 timmar sedan

Ubåt såld – men priset är hemligt

En ubåt har varit till salu i Vänersborg.Nu är den såld.– Ofta är det entusiaster som köper sådana här objekt, säger Ronny Henriksson, som varit försäljningsansvarig, till Ttela..

Expressen - 2 timmar sedan

Myndigheter klimatkompenserar för miljontals skattekronor

Svenska myndigheter använder miljontals skattekronor för att klimatkompensera sina flygresor. Trots att flera forskare säger att vinsterna för klimatet är osäkra. Det visar Omvärldens granskning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.