Expressen > Nyheter

Saturday, 19 October, 20:01

Expressen - 08 okt 19 kl. 23:27

Storstäderna samlas – för att rädda klimatetMinskade koldioxidutsläpp står högt på dagordningen när några av världens största städer nu möts i Köpenhamn för att diskutera klimat. Det så kallade C40-mötet väntas bjuda på flera överenskommelser och åtaganden.Men vad är det värt?.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Köpenhamn, C40

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storstäderna, samlasför att , rädda, klimatet
Cornucopia - 05 okt 16 kl. 12:30

Urbaniseringsmyten: Inflyttning till storstäderna driver inte "bostadsbristen"

Diverse okunniga brukar yra om att ett antal busslaster flyttar in till storstäder som Stockholm varje dag och hävdar att detta driver priserna i bostadsbubblan. Men statistiken är tydlig - fler flyttar från Stockholm än som flyttar in och det samma gäller Göteborg och Malmö. I själva verket byggs det mer bostäder i våra storstäder än inrikes flyttningsnetto ("flyttningsöverskott").

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 10:30

Utlandsfödda nyckel i jobbekvation


Det blir en utmaning för landets kommuner att fylla hålet efter fyrtiotalisternas pensionsavgångar, visar en ny rapport från Arbetsförmedlingen.Fram till 2025 är det storstäderna som har störst andel i arbetsför ålder, medan mindre kommuner och glesbygd får se människor i arbetsför ålder flytta och antalet pensionärer öka.Generationsväxlingen kommer att skärpa de obalanser som redan finns mellan olika regioner, konstaterar rapporten.

GöteborgsPosten - 25 maj 18 kl. 07:55

Lägst andel utlandsfödda i Majorna-Linné

Majorna-Linné är den stadsdel i Göteborg med lägst andel invånare födda utomlands och även det område i de tre storstäderna som sticker ut mest. På andra plats i Göteborg kommer Örgryte-Härlanda och Västra Göteborg..

Sydsvenskan - 09 okt 12 kl. 13:06

TV: Kyrkor ska rädda byggfirmorna

Byggbranschen har en svacka i år och värst är det utanför storstäderna. Men 2013 kan bli nådens år för landsbygdens firmor, då ska många av landets kyrkor få en ansiktslyftning..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Rädda landsbygdenfrån S

Den bärande tanken bakom Miljöpartiets och Socialdemokraternas miljöpolitik verkar vara att det ska straffa sig att bo utanför storstäderna. Först införde regeringen kraftigt höjda drivmedelsskatter och nu har en utredning föreslagit en höjning av fordonskatten på nya bilar..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Rädda landsbygden från S

Den bärande tanken bakom Miljöpartiets och Socialdemokraternas miljöpolitik verkar vara att det ska straffa sig att bo utanför storstäderna..

Cornucopia - 27 dec 16 kl. 10:30

Jan Jörnmark om den svenska bostadsmarknadens historiska obalanser

Docent Jan Jörnmark har skrivit en läsvärd artikel om den svenska bostadsmarknadens historiska obalanser, som beror på långvariga subventioner och vars effekter vi lever av än idag. Vad som ofta glöms i debatten är de enorma subventionerna av villamattorna under 70- och 80-talet och att de reglerade hyrorna inte var det enda som reglerades förr.
Debattartikeln hittas hos DI.

Sydsvenskan - 31 mar 16 kl. 15:36

Olle Lönnaeus: Gangstermorden ökar – men det dödliga familjevåldet minskar

ANALYS. Risken för kvinnor och barn att bli ihjälslagna av berusade familjefäder har minskat i Sverige. Däremot skjuts allt fler unga män till döds i storstäderna – inte minst iMalmö.

SVT Debatt - 13 nov 13 kl. 06:00

Landsbygdens avfolkning – något att glädjas åt

LANDSBYGDEN Människan har i alla tider brutit upp från ofruktsam mark. Det är hög tid att släppa den fåfänga bilden av femtiotalets livsdugliga landsbygd och våga se statliga subventioner för vad det är; konstgjord andning. Att flytta myndigheter till impopulära platser dränerar dem på kompetens.

YLE - 05 maj 15 kl. 03:54

Norge bästa landet för mammor

De nordiska länderna placerar sig fortfarande i topp över vilka länder som är bäst i världen för mammor, enligt en rapport från Rädda Barnen. Finland glider ner till en andra plats efter att ha blivit omkörd av Norge. I Rädda Barnens årliga rapport poängsätts totalt 179 stater runtom i världen utifrån hur de har lyckats eller misslyckats med att främja mammors välmående.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Socialkontoret hängde ut klienter och personal

Kränkande beskrivningar av kollegerna och klienternas känsliga personuppgifter.Det fann personalen på socialkontoret i Ekerö efter att ledningens interna mötesanteckningar läckt ut.Sedan dess råder kris på myndighetens kontor.

Expressen - 15 minuter sedan

Sju lyxiga gårdar till salu i Sydsverige

Det finns gott om lyxiga gårdar i Sverige.Och så finns det de som verkligen sticker ut.Här är några av guldkornen på den sydsvenska gårdsmarknaden.

Expressen - 45 minuter sedan

Här hoppar Ruth, 101, fallskärm: ”Det är frihet”

Ruth Larsson har tidigare provat på skärmflygning, segelflyg och att flyga luftballong. Och på lördagen blev det äntligen dags för 101-åringen att kasta sig ut från ett flygplan. – Det var underbart, säger hon.

Expressen - 1 timme sedan

SMHI varnar för plötslig ishalka på vägarna

Om man ska ge sig ut på vägarna under lördagskvällen eller under natten till söndag gäller det att vara försiktig.SMHI varnar för ishalka, framför allt i Västernorrland och i Västerbottens kustland.– Det kan komma väldigt plötsligt, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 1 timme sedan

Sexmördarna blev lesbiska älskare i fängelset

Rosemary West och Myra Hindley: två av Englands mest ökända seriemördare genom tiderna.Nu avslöjas detaljerna från deras förhållande i fängelset, skriver Daily Mail.Trots ålderskillnaden föll sexmördarna för varandra när de satt av sina straff samtidigt i Durhamfängelset..

Expressen - 1 timme sedan

Man skjuten i södra Stockholm – förd till sjukhus

En man i Norsborg är skjuten i benet. Personen är förd till sjukhus..

Expressen - 3 timmar sedan

Tinderparets bröllop ställs in efter blodigt knivdrama

Kvinnan och hennes sambo hade planerat att gifta sig.Allt förändrades när han slog henne och hon stack en Global-kniv i hans mage.Parets barn fanns i bostaden när han blödande ringde till SOS och vädjade om ambulans.

Expressen - 2 timmar sedan

9000 liter olja spårlöst försvunnen i Östersjön

Det 9000 liter stora oljeläckaget har fortfarande inte hittats.Enligt kustbevakningen tyder allt på att oljan sjunkit.Men det finns alltjämnt misstankar om att oljan driver mot svenska stränder..

Expressen - 2 timmar sedan

NYHETSDAGEN: Boris Johnsons nya bakslag • SD:s abortvändning • Magnus Ugglas erkännande i ”Så mycket bättre”

Brittiska parlamentet har röstat igenom tilläggsavtalet från oppositionen – vilket gör att Boris Johnson tvingas be EU om att brexit ska skjutas upp. ***Jimmie Åkesson meddelade under ett tal på lördagen att partiet vänder i abortfrågan och att de inte vill sänka abortgränsen. ***På lördagskvällen är det premiär för jubileumssäsongen av ”Så mycket bättre”.

Expressen - 2 timmar sedan

Protesterna fortsätter i Libanon – flera döda

Libanonregeringens tänkta skatt på Whatsapp och Messenger har medfört ytterligare protester – och flera dödsfall . Detta under de största demonstrationerna i landet på ett decennium.– Vi har valt regeringen, och vi kommer att ta bort den från makten, säger en demonstrant till en lokal tv-kanal enligt tidningen Al Jazeera.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.