SVT > Utrikes

Saturday, 19 October, 00:16

SVT - 08 okt 19 kl. 22:52

Uppgifter: Nu vill Boris Johnson ha ett avtal för brexitDen brittiska premiärministern Boris Johnson säger till EU-parlamentets talman att han vill ha ett avtal innan Storbritannien lämnar EU. Det rapporterar Reuters..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Boris Johnson, EU, Storbritannien, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UppgifterNu vill , Boris, Johnsonha ett , avtalför , brexit
DI - 24 sep 19 kl. 14:49

Uppgifter: Boris Johnson kommer inte att avgå

Den brittiske premiärministern Boris Johnson kommer inte att avgå. .

DI - 02 okt 19 kl. 19:39

Uppgifter: Boris Johnson vill stänga parlamentet igen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson vill stänga det brittiska parlamentet mellan den 8 till 14 oktober..

Skånskan - 05 sep 19 kl. 08:46

Underhuset röstade ner Boris Johnson

Världen På onsdagskvällen röstade det brittiska underhuset genom ett lagförslag om att stoppa en avtalslös brexit. Det innebär att landet inte kan lämna EU som planerat, den siste oktober, utan att premiärminister Boris Johnson hunnit nå en överenskommelse om utträdet dessförinnan.
På genomröstningen svarade premiärministern med ett krav på nyval, men även det förslaget röstades ner av underhuset.

Dagens PS - I förrgår: 07:56

Boris Johnson nära nå brexit-avtal

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är på randen att nå ett avtal kring det brittiska utträdet ur EU. Detta efter att premiärministern gjort vissa eftergifter efter EU:s krav över den irländska gränsen. Det rapporterar The Guardian.

Dagens PS - 28 aug 19 kl. 14:38

Boris Johnson vill stänga brittiska parlamentet

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson bekräftar nu att han kommer att be drottningen att ajournera parlamentet från 9 september fram till 14 oktober. Det rapporterar flera medier. Enligt BBC kommer det vara omöjligt för drottningen att avböja premiärministerns förfrågan.

Expressen - 06 okt 19 kl. 12:20

Boris Johnson utmanar drottningen Elizabeth

Boris Johnson kommer att utmana drottning Elizabeth att sparka honom – hellre än att avgå om han misslyckas med att få till ett brexitavtal – skriver Sunday Times.Enligt Boris egna ministrar är det ett sätt att tvinga igenom brexit den 31 oktober, om han skulle förlora ett misstroendevotum.Samtidigt skriver Boris Johnson själv i The Sun on Sunday att ett avtal är möjligt ”om EU bara vill”..

YLE - 02 okt 19 kl. 12:09

Boris Johnson vid de konservativas möte i Manchester: Låt oss få brexit gjort och öppna egna nya avtal med resten av världen!

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har presenterat sina visioner för framtiden och hur det konservativa partiet ska leda landet ut ur EU. Det behövs en kompromiss som också den andra parten bör kunna gå med på.  Alternativet är inget avtal - och det vill vi inte - men vi är redo för det, sade Johnson..

YLE - 02 okt 19 kl. 12:09

Boris Johnson euforisk vid de konservativas möte i Manchester: Låt oss få brexit gjort och öppna egna nya avtal med resten av världen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har presenterat sina visioner för framtiden och hur det konservativa partiet ska leda landet ut ur EU. Det behövs en kompromiss som också den andra parten bör kunna gå med på. Alternativet är inget avtal - och det vill vi inte - men vi är redo för det, sade Johnson..

Cornucopia - 28 aug 19 kl. 16:58

Boris Johnson och drottning Elisabeth II upplöser brittiska parlamentet

På begäran av den brittiske premiärministern Boris Johnson upplöste den brittiske drottningen Elisabeth II i morse det brittiska parlamentet. Efter den 9:e kommer det inte längre finnas något parlament, och avsikten med beslutet är att de valda representanterna inte längre ska kunna hindra en avtalslös Brexit.
Drottningens huvudresidens Buckingham Palace.

Expressen - 15 okt 19 kl. 15:33

EU till Boris Johnson: ”Du har till midnatt”

Ett brexitavtal innan veckans slut är ”fortfarande möjligt” enligt EU:s chefsförhandlare Michel Barnier – men inte utan eftergifter.Boris Johnson har fått till midnatt på sig att gå med på EU:s krav, annars blir det inget avtal, skriver The Guardian.Ett av kraven, enligt tidningen, är att Boris Johnson går med på tullkontroller i Irländska havet – något som förra premiärministern Theresa May sa nej till..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Nya sammandrabbningar i Barcelona

Drygt en halv miljon människor deltar i en stor manifestation i Barcelona, den katalanska huvudstaden, på fredagen. Under kvällen har demonstranterna drabbat samman med polisen..

SVT - 2 timmar sedan

Ingen enighet om fler länder i EU

Nordmakedonien och Albanien lär få vänta ett tag till på att börja förhandla om EU-medlemskap. Frankrike vägrar att ge grönt ljus. – De allra flesta ser behovet av att verka för att komma till förhandling så snart som möjligt, säger Sveriges statsminister Stefan Löfven (S)..

SVT - 4 timmar sedan

Polis räddar medvetslös man från tågspåret i sista stund – se den dramatiska räddningsaktionen

Dramatiska bilder visar en medvetslös man som fastnat på tågspåret i sin bil. I sista sekund lyckades polisen Ruben Correa rädda mannen från ett mötande tåg..

SVT - 7 timmar sedan

FN letar bevis för turkisk kemvapenattack mot kurder

Turkiet anklagas för att ha använt kemvapen mot kurderna under sin offensiv in i nordöstra Syrien. Nu utreder FN:s kemvapeninspektion och andra organisationer händelsen. Samtidigt förnekar Turkiet att kemvapen har använts..

SVT - 10 timmar sedan

Kartan ritas om igen i Syrien – och de kurdiska färgerna bleknar

Norra Syrien har gått från en kort period av relativ stabilitet till pånyttfött kaos efter USA:s tillbakadragande. Kurdernas dröm om en egen statsbildning ser ut att gå upp i rök och damm. Kartan har ritats om och SVT visar hur i klippet ovan..

SVT - 10 timmar sedan

Amnesty International: Krigsförbrytelser i Syrien 

Turkiska styrkor och turkiskstödda syriska rebellgrupper har “visat ett skamligt åsidosättande av civilt liv genom allvarliga kränkningar och krigsförbrytelser” i nordöstra Syrien. Det skriver Amnesty International i ett pressmeddelande..

SVT - 12 timmar sedan

Katalanska ex-ledaren överlämnar sig till belgiska myndigheter

Flera katalanska separatistledare har dömts till fängelsestraff i Spanien efter Kataloniens utbrytningsförsök 2017. Nu har ex-ledaren Carles Puigdemont överlämnat sig till belgiska myndigheter, rapporterar AP..

SVT - 13 timmar sedan

Assyriska Riksförbundet: Kurdernas insatser mot IS rättfärdigar inte övergreppen

De kurdiska styrkorna YPG har framgångsrikt slagits mot IS i Syrien. Men deras insats innebär inte att deras metoder mot minoriteter inte ska kunna ifrågasättas, anser Kara Hermez, ordförande i Assyriska riksförbundet. – I det här fallet är YPG lika dåliga som den syriska regimen vad det gäller övergrepp mot civila, säger hon i Opinion live..

SVT - 14 timmar sedan

Här öppnar drogkartellen eld – för att frita ”El Chapos” son

Maskerade män med automatvapen öppnade eld mot säkerhetsstyrkor på öppen gata i den mexikanska staden Culiacán. Anledningen: knarkkungen Joaquín ”El Chapo” Guzmáns son hade gripits av polisen..

SVT - 14 timmar sedan

Se hur knölvalarna använder bubblor för att jaga

Ovanliga bilder från University of Hawaii visar hur knölvalar använder bubblor för att fånga fisk, utanför Alaska i USA. Genom att dyka ner i vattnet och simma i cirklar runt sitt byte samtidigt som de blåser ut luft skapar de ett slags “bubbelnät”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.