Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 24 October, 01:01

Blekinge Läns tidning - 08 okt 19 kl. 22:29

Han vågar prata om det allra svåraste”Våga prata” står det på skylten bakom Conny Janner i bibliotekets hörsal. Och det är precis det han gör när han berättar om sonen Jonathan och livet efter hans död under Psykiatriveckan i Blekinge. – Många blir så nervösa, men det räcker ofta bra med att säga något, säger han..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Conny Janner, Jonathan, Psykiatriveckan, Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han vågar, prataom det allra , svåraste
Barometern - 16 apr 14 kl. 11:00

?Inte svårt att få dem att prata?

Att förhöra barn som varit utsatta för brott är speciellt och alla poliser som arbetar med barnförhör har en gedigen utbildning och får särskild handledning. Monica Elmquist är chef för Kalmarpolisens relationsbrottsgrupp och en av åtta poliser i länet som tillsammans håller förhören med barnen i utredningen i Högsby. Den utredningen är sekretessbelagd så hon uttalar sig generellt om hur det är att arbeta med att förhöra barn.

Uppsalanyheter.se - 13 jul 15 kl. 05:39

Det här är populäraste sexleksakerna i Uppsala

När Anette Nordstrand startade Lustgården för 17 år sedan var ambitionerna att det skulle vara en "kärleksaffär" avsedd för alla. Den typiska kunden då var en ensam kvinna, men idag är det mer vanligt att par kommer in till henne, nu berättar hon vad uppsalaborna helst köper hos henne.När Anette Nordstrand startade Lustgården för 17 år sedan var ambitionerna att det skulle vara en "kärleksaffär" avsedd för alla.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 06:00

Skriver från den svåraste platsen

Inom loppet av ett år har Johanna Frid författardebuterat med både en diktsamling, i samarbete författarkollegan Gordana Spasic, och romanen ”Nora eller brinn Oslo brinn” på egen hand.
– Det var två olika projekt men de överlappar och läser man dem tillsammans ser man lite hur de hör ihop, säger Johanna Frid.Johanna Frid
Född: 1988 i Stockholm
Bosatt i; Köpenhamn sedan två år
Bakgrund; Har gått Biskops Arnös skrivarlinje.

BT - 09 jan 14 kl. 19:23

"Svåraste tortyren var ovissheten"

De svenska journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström, som under nästan sju veckor hållits fångna i Syrien, är tillbaka på svensk mark. - Den svåraste tortyren var ovissheten, sade Falkhed när de mötte pressen i kväll.Falkehed och Hammarström togs till fånga under en reportageresa i Syrien den 23 november.

SR - 30 nov 15 kl. 06:00

Barn med cancer inte rädda att prata om döden

Att prata om döden med barn kan vara svårt, och att prata om döden med sitt döende barn, måste vara bland det svåraste man kan göra. Eller är det kanske inte det?.

Skånskan - 10 maj 18 kl. 06:00

”Den svåraste film jag gjort”

I en enda tagning följer den norska filmen Utøya 22 juli huvudpersonen Kaja minut för minut under Anders Bering Breiviks terrorattentat mot norska Arbeiderpartiets ungdomsförbunds läger på Utøya.
– Många av de överlevande från Utøya har varit med under filmprocessen och när man har sett deras ansikte varje morgon vet man att det här är för deras skull, för att få deras historia berättad så noga som möjligt, säger filmens regissören Erik Poppe.Fler kommande filmatiseringar kring terrorattentatet den 22 juli i oslo och på Utöya:
Den brittiska regissören Paul Greengrass (som tidigare gjort filmer om verkliga händelser som Oscarsnominerade United 93 om terrorattackerna i USA 2001 och Bloody sunday) gör en spelfilm för Netflix baserad på den norska

Expressen - 16 apr 17 kl. 21:28

Monty Python-stjärnan kan knappt prata längre

Monty Python-stjärnan Terry Jones, 75, lider av svår demens. Stjärnan fick sin diagnos hösten 2015 och i dag kan han inte prata – mer än i väldigt korta stunder. – Jag tror att det svåraste måste vara att inte kunna säga i stunden hur du mår, berättar vännen och Monty Python-kollegan Michael Palin till Daily Mail..

Nyteknik - 12 nov 18 kl. 12:36

Fyra tips för det svåraste på intervjun – att prata lön

Du vill ha jobbet och arbetsgivaren vill ha dig. Nu återstår bara att prata lön. För att inte riskera att komma in på för låg lön gäller det att ha en genomtänkt strategi.

YLE - 15 jul 15 kl. 04:00

Toyota populäraste bilmärket - se läget i ditt område

Trots att Volkswagen har legat etta i försäljningsstatistiken de senaste åren är Toyota fortsättningsvis det vanligaste bilmärket på våra vägar. Totalt finns det nu 2,7 miljoner registrerade personbilar i Finland. Tio i topp Bilmärke Antal Toyota 345 335 Volkswagen 292 068 Volvo 211 706 Ford 195 410 Nissan 172 375 Opel 158 532 Mercedes-Benz 153 668 Audi 110 158 Peugeot 109 053 Skoda 101 281 På sikt har de stora tillverkarna stärkt sin position på marknaden.

Dagensanalys.se - 26 jul 16 kl. 11:00

Apple är tillbaka som världens populäraste – Google inte ens på topp 20

FutureBrand har just kommit ut med sin årliga mätning av världens populäraste företag – alltså de varumärken som uppfattas som starkast, oavsett tillgångar – och Apple går nu tillbaka till sin förstaplacering från tidigare år. Fjolårets etta, Google, finns först på… 21 plats. FutureBrands ranking går inte ut på att mäta finansiell styrka, utan frågar 3 000 konsumenter kring deras känslor och uppfattningar kring ett företag.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tesla vänder till vinst

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Trudeau fortsätter med egen regering

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Microsoft slog förväntningarna

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Lusth: ”Det går inte att springa och gömma sig”

Fyra insläppa mål på dryg fem minuter blev för mycket för Karlskrona HK och målvakten Arvid Ljung. Då fick junioren Albin Andersson kliva in och göra debut i hockeyallsvenskan. – Jag kände mig förberedd, säger Andersson..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Selena Gomez släpper ny musik

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Instagram stoppar skönhetsfilter

Bildappen Instagram tar bort filter som skildrar eller lanserar kosmetisk kirurgi på grund av oro för hur de påverkar användares psykiska hälsa, rapporterar ..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Jordanska kvinnor fängslas utan rättegång

Ogifta kvinnor riskerar att frihetsberövas på obestämd tid – trots att de inte misstänks för brott. Det manliga förmyndarskapet slår hårt mot kvinnor i Jordanien, enligt en rapport..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Svagt upp på Wall Street

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Olaglig alkoholförsäljning vid järnvägsbygge

Vid järnvägsbygget i Järfälla har det pågått alkoholförsäljning i en läskautomat sedan januari, rapporterar TV4. Bygget är skattefinansierat på beställning av Trafikverket med en budget på 19 miljarder kronor..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Framspelaren Grahm bakom Brynäs vändning

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.