SVT > Inrikes

Thursday, 24 October, 05:55

SVT - 2019-10-08 22:24:19

Kardinalen om pedofilanklagade prästen: ”Verkligen fruktansvärt”Se kardinal Anders Arborelius kommentar efter han får se sexinviten från prästen, som vi kallar för Fader B. En präst som tidigare fått lämna Sverige efter anklagelser om ett sexuellt övergrepp – men som fick fortsätta arbeta..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anders Arborelius, Fader, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kardinalenom , pedofilanklagade, prästen, Verkligen, fruktansvärt
Sydsvenskan - 11 jun 14 kl. 05:30

Fler oskyldigt pedofilanklagade

I början av året skrev jag en krönika som handlade om hur min familj blev utsatt för ett obehagligt angrepp i våra kvarter. En kille hade rest sig upp på en restaurang och viftat med sitt finger.– Vet du inte att det du gör är förbjudet i vårt land!?

SVT - 07 okt 19 kl. 09:05

Hon slog larm om anklagade prästen: ”Han tog inte nej för ett nej”

En av de pedofilanklagade präster som kom till Sverige utreddes av katolska kyrkan i USA för sexuella övergrepp mot sex barn. Pastor Marie Siroky är en av de som slog larm om honom till kyrkoledningen..

Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 04:05

Påvens stora utmaningar

Foto: Foto Romano
Den nye påven måste börja anpassa den katolska kyrkan till sin samtid.
Inför hundratusentals åhörare på Petersplatsen kom den franske kardinalen Jean-Louis Tauran på onsdagskvällen ut på Peterskyrkans balkong och sade de klassiska orden: ?Habemus Papam!?

BT - 06 apr 14 kl. 14:46

"En djärv och lyckad satsning"

BT:s recensent Helen Flensburg har sett "Judinnan" på Göteborgsoperan. Med starka känslor på scen och breda penseldrag från orkesterdiket gjuter Göteborgsoperan nytt liv åt Halévys opera, som belyser två judars utsatthet i en tid av politisk-religiös intolerans. När Judinnan hade premiär 1835 blev det stor succé.

BT - 08 apr 14 kl. 09:54

Upplevelse utöver det vanliga

Med starka känslor på scen och breda penseldrag från orkesterdiket gjuter Göteborgsoperan nytt liv åt Halévys opera, som belyser två judars utsatthet i en tid av politisk-religiös intolerans. När Judinnan hade premiär 1835 blev det stor succé. Den tidens publik vurmade för storslagenhet och överdåd vilket Parisoperan då bjöd på.

Sydsvenskan - 01 jun 15 kl. 09:35

Kritik mot Vatikanens finanschef

En konflikt har blossat upp i Vatikanen kring finanschefen George Pell. Australiern har kontaktat sina advokater sedan Peter Saunders, ett av Vatikanens särskilda barnombud, anklagat Pell för ett nästan "sociopatiskt" förakt för barn som utsatts för övergrepp.Pell är indragen i en utredning om övergrepp i sitt hemland, där man förhört en präst som förgripit sig på minst 50 pojkar under två årtionden.

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 15 kl. 09:35

Kritik mot Vatikanens finanschef

En konflikt har blossat upp i Vatikanen kring finanschefen George Pell. Australiern har kontaktat sina advokater sedan Peter Saunders, ett av Vatikanens särskilda barnombud, anklagat Pell för ett nästan "sociopatiskt" förakt för barn som utsatts för övergrepp.Pell är indragen i en utredning om övergrepp i sitt hemland, där man förhört en präst som förgripit sig på minst 50 pojkar under två årtionden.

Fler nyheter från SVT

SVT - 18 timmar sedan

Andelen miljöskatter minskar i Sverige

De svenska miljöskatterna har minskat i betydelse de senaste tio åren. Trots tal om grön skatteväxling ligger Sverige under EU-genomsnittet och lägst i Norden ..

SVT - 7 timmar sedan

Klimatexperten: Vi behöver spara energi för att nå målen

Om Sverige ska lyckas hålla Parisavtalet behöver utsläppen minska rejält. På sikt behöver fossila subventioner avvecklas och energiförbrukningen minska, enligt Göran Finnveden, professor i miljöstrategisk analys på KTH..

SVT - 9 timmar sedan

Google bekräftar bygget av överlägsen kvantdator

Google bekräftar att de byggt en överlägsen kvantdator. En beräkning som skulle ha tagit 10 000 år för en superdator att genomföra tog enbart 3 minuter för kvantdatorn. – Det här är ett stort framsteg, säger kvantfysikprofessorn Göran Johansson till SVT Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

Beslut: Regionerna kommer inte att betala alla fakturor till Apotekstjänst

De fem regioner som drabbats av försenade leveranser kommer inte att betala alla fakturor som hunnit komma från bolaget Apotekstjänst på utsatt förfallodag. Och de som betalas kommer att förses med en brasklapp om att betalning inte ska ses som någon bekräftelse på att tjänsten utförts korrekt..

SVT - 16 timmar sedan

LO: Exportindustrin sätter märket

Kommunal och Pappers ställer sig som aviserat utanför LO:s samordning i kommande lönerörelse. Men övriga tolv förbund går vidare, beslutade LO:s representantskap..

SVT - Igår: 06:37

Sverige har lägst elpriser till industri i EU

2017 hade Sverige lägst elpriser till industrin i hela EU, visar en rapport från EU-kommissionen från tidigare i år. Samtidigt var Sverige det nionde dyraste landet när det gällde priset för hushållens el. .

SVT - 19 timmar sedan

Därför granskar SVT storföretagens miljöskatter

SVT Nyheter granskar vad storföretag betalar i miljöskatter, och vilka undantag som finns.  Det är en kartläggning av vilka skatter som bolagen enligt nuvarande lagar betalar. Bakgrunden är de klimatmål som satts upp av riksdag och EU och som ställer stora krav på industrin..

SVT - 19 timmar sedan

Så lite betalar Sveriges största utsläppare

Sveriges största utsläppare SSAB betalar nästan inga miljöskatter, visar SVT:s granskning. Detta trots att det länge funnits en princip att det ska ”kosta att smutsa ner” i svensk politik..

SVT - 21 timmar sedan

Arbetslösheten ökar bland byggarbetare

Det kommer att byggas över 20 000 färre bostäder nästa år jämfört med toppåret 2017. Det får också konsekvenser för jobben i byggbranschen där tusentals jobb kan försvinna..

SVT - 23 timmar sedan

Emma Frans: Vissa saker var visst bättre förr

Forskaren Emma Frans reder ut vad som var sämre och vad som var bättre förr i tiden. Bland ämnena finns barnhälsa, stress och antibiotika..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.