YA > Nyheter

Wednesday, 23 October, 20:19

YA - 08 okt 19 kl. 22:00

Fyra partier vill höja skatten - men SD avgör fråganÄven Vänstern föreslår en skattehöjning i Ystad. Men avgörandet ligger i Sverigedemokraternas händer. – Vi är ännu inte riktigt klara med vår budget, säger Jan-Åke Isaksson (SD)..
Läs mer på YA
Läs mer om:
SD, Vänstern, Ystad, Sverigedemokraternas, Jan-Åke Isaksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, partiervill , höja, skattenmen SD , avgör, frågan
Sydsvenskan - 28 nov 11 kl. 06:30

Skatten är dagens snackis

Fyra landsting höjer skatten nästa år, däribland borgerligt styrda Halland. I Skåne ligger skattesatsen kvar på 10,39. Idag och imorgon fattar politikerna i Skåne beslut om budgeten för nästa år.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 18:27

Alla partier var redo för en skattehöjning

STAFFANSTORP Att samtliga partier i Staffanstorp vill höja skatten hör till ovanligheterna men så var fallet när budget för 2019 antogs i Staffanstorps kommunfullmäktige på måndagen.Debatten pågick hela dagen och först framåt seneftermiddagen var det dags att börja klubba besluten. I och med Sverigedemokraternas stöd fanns en majoritet för Moderaternas budgetförslag som innebär en skattehöjning med 40 öre.

Barometern - 29 mar 14 kl. 09:26

Den orättvisa skatten på pension

Det är många pensionärer i Sverige som tvingas leva med väldigt knappa marginaler. Över en tredjedel av pensionärerna har trots bostadstillägg mindre än 10 800 kronor i månaden före skatt i allmänna ersättningar. Det är till och med under EU:s fattigdomsdefinition för Sverige.

YA - 14 jun 14 kl. 06:30

MP vill höja skatten

Miljöpartiet föreslår en skattehöjning med 20 öre nästa år. Det ska ge ytterligare elva miljoner kronor till vård, skola och omsorg.
– Vi tror inte att Ystads befolkning växer så mycket som alliansen räknar med i sin budget.

BT - 03 nov 14 kl. 17:49

Borås budget oklar - det händer med skatten: "Vi har bedömt att..."

– Vi för en dialog, säger de rödgrönas Ulf Olsson (S) om budgetförhandlingarna. I det andra blocket hävdar Morgan Hjalmarsson (FP) att det är stiltje i förhandlingarna. Men någon höjning av kommunalskatten blir det i alla fall inte.

Cornucopia - 21 nov 16 kl. 15:06

Centerpartiet och Sverigedemokraterna svarar om den chockhöjda skatten för egenföretagare

Bland de fem oppositionspartierna har nu två partier svarat på hur de ställer sig till den med ca 30% chockhöjda skatten för egenföretagare och vad de avser att göra för att stoppa förslaget. Endast Centerpartiet och Sverigedemokraternas  behagade svara på detta, medan de övriga partiernas talesmän, dvs Moderaterna och Folkpartiet, inte verkar prioritera det hela. Inte heller regeringspartiet Miljöpartiets ekonomisk-politiska talesman ville svara.

BT - 17 mar 13 kl. 11:49

Cypern-partier tvärnobbar bankskatt

Kravet på att sparare ska tvingas betala en engångsskatt på tillgodohavanden i banker har väckt cyprioternas vrede. Flera partier säger att de vägrar att godta uppgörelsen.President Nikos Anastasiades sköt på söndagen upp ett informellt möte om bankskatten.

YA - 07 aug 14 kl. 13:30

M lovar att inte höja skatten

Det blir ingen skattehöjning, varken 2015 eller 2016, om de borgerliga vinner valet. Det lovar kommunalrådet Stefan Lundgren (M).
Inför 2013 höjdes kommunalskatten med 50 öre.

SmålandsPosten - 08 sep 14 kl. 06:23

Höj skatten och satsa på skolan

Nästan åtta av tio Växjöbor stödjer förslaget att höja skatten med trettio öre. Förutsatt att alla pengarna går till skolan. Det visar den opinionsundersökning som Smålandsposten har låtit göra inför valet på söndag.

Skånskan - 15 okt 15 kl. 08:30

Skatten splittrar majoriteten

HÖRBY Det är bäddat för kalabalik i fullmäktige när budgeten ska klubbas i november. Den styrande majoriteten kommer inte överens i skattefrågan – och går fram med två förslag.
– Det är ett misslyckande, medger kommunalrådet Susanne Meijer (S).

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Företagare skötte inte bokföringen – skyller på sin revisor

Under ett par år skötte företagaren inte sin bokföring på rätt sätt. Tingsrätten dömer honom till villkorlig dom. Dessutom ska ha betala böter på drygt 25 000 kronor.

YA - 30 minuter sedan

Första steget mot obligatorisk språkförskola

Barn till nyanlända eller i familjer där svenska inte pratas hemma ska få rätt att gå i språkförskola. En utredning tillsätts nu för att göra det obligatoriskt för kommunerna att erbjuda språkförskola..

YA - 45 minuter sedan

Dömd rappare spelade in musikvideo i rättssal

En svensk rappare fick i fjol tillstånd att spela in en musikvideo i en rättssal i Södertörns tingsrätt. Den 4 oktober ägde inspelningen rum enligt planen – men nu ifrågasätts domstolen för att ha gett tillstånd till rapparen, skriver ..

YA - 1 timme sedan

Leo Larssons insamling blev succé: ”Folk vill hjälpa till”

Efter en knackig säsongsstart för IFK Kristianstad har det blivit ovanligt få chanser för Leo Larsson att fira segrar under säsongsinledning. Så när det var dags att fira 29–årsdagen slog Leo på stort och startade en insamling där pengarna skulle gå till barnkliniken och barnakuten vid Ystads lasarett. Och gensvaret blev större än vad målvaktsstjärnan vågat hoppas på.

YA - 1 timme sedan

Tågstopp efter olyckaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.